Uutiset / Päivitykset

7.12.2023

Meillä on pitkästä aikaa chow chow pentue ja tämä yhdistelmä on sellainen unelmieni chow chow pari. Pentujen terveyteen ja ulkonäköön on kovat odotukset, jos ne lainkaan perivät vanhempiensa huippuhyviä geenejä. Yksi lyhytkarvainen urospentu on vielä varattavissa tästä yhdeksän pennun katraasta.

Toinen hyvä uutinen on, että meillä on myös brindle akita pentue. Satan ja Ginin pennut ovat juuri niin täydellisiä brindlejä väritykseltään, kuin saattoi odottaakin tästä yhdistelmästä. Varattavissa on vielä 1 uros ja 1 narttu.

Jakutianlaikan pentuja on kysytty paljon ja suunnittelenkin seuraavaa pentuetta ensi keväälle. Koittakaahan siis malttaa...

Nyt olen saanut viimein toteutettua pitkäaikaisen unelmani ja kotiimme muutti Suomen kolmas japaninterrieri! Tätä pentua on odotettu pitkään ja hartaasti ja niinpä pienen pieni Natsi haettiin Japanista kotiin. nyt tutustutaan puolin ja toisin, onhan tämä vähän erilainen kaveri, kuin mihin olen tottunut.

9.1.2022

Uusi vuosi on taas aluillaan ja nyt näyttää siltä, että olen saanut pidettyä uudenvuodenlupaukseni!! Eli kotisivut ovat alkaneet päivittyä hiljalleen ja nyt sivuilla on jopa jo suunnilleen ajantasainen tieto Vuorenvarman kennelin koirista ja isosta osasta jopa kuvien kera! Sivuston päivitys on vielä kesken, koska työ on iso, mutta onneksi olen saanut apuvoimia. Muutaman viikon aikana sivut pikkuhiljaa valmistuvat ja kuvia tulee lisää... maltti on valttia tässäkin hommassa.

Loppuvuosi kului jälleen kerran melko nopeasti ja kiireessäkin, sillä kenneliimme syntyi muutama pentue ja tuontikoiriakin taas tupsahteli kuin joululahjoja... tässä uusimmat vahvistukset listattuna Vuorenvarman kenneliin tiimiin:

Hou Kou Go Shun'you kensha, akita uros
Ginji Go Sakutenshi, akita uros
Izumi Gai Nagisa, akita narttu
Ami Go Okami No Shukumei, akita narttu
Kaiou Go Dell'Antico Matagi, akita uros
Megapolis Style Ryuu, akita uros
Chowhill's Donald Duck, chow chow uros

Näillä uusilla toivoilla lähdetään siis kohti uutta vuotta ja olen jokaisesta näistä yllä mainitusta koirasta todella tyytyväinen; todella laadukkaita koiria tuomaan uutta verta kennelini linjoihin.

Uusi kenneltalomme valmistui loppukesästä ja nyt kyllä kelpaa koirien olla: Niillä on nyt käytössään 120 neliötä lämmintä tilaa, joka on jaettu pienempiin kenneltiloihin, joista jokaisesta pääsee kulkemaan ulos ja sisään oman halunsa mukaan. Kenneltalossa on myös trimmaamo täydellä varustuksella sekä lämmin vesi ja valvontakamerat synnytystiloissa. En voisi olla enempää onnellinen ja tyytyväinen kasvattaja nyt. Tässä talossa kelpaa pentujen syntyä ja kasvaa.

Kevääksi onkin suunnitteilla useampi pentue. Päivitin juuri pentuesuunnitelmat sivulle tulevia pentueita ja suunnitelmia.

Suureksi harmiksi korona jatkaa yhä jylläämistään ja hankaloittaa myös kenneltoimintaa ja kasvatusta. Olen joutunut ikäväkseni kieltäytymään ottamasta vastaan kenneliin monia ihmisiä, jotka haluaisivat tavata koira ja tutustua rotuun. Myös aiemmin järjestämäni pentupäivät on jouduttu lopettamaan, sillä varsinkin näin talviaikaan on mahdotonta kutsua useampaa perhettä sisätiloihin tutustumaan omaan pentuunsa. Tiedän, että tämä on todella kurjaa, mutta valitettavasti tälle maailman tilanteelle ei voi mitään ja minunkin on ajateltava tässä omaa terveyttäni sekä läheisteni terveyttä. Onneksi tänä päivänä kuvien / videoiden lähetys onnistuu aika mukavasti ja näiden avulla on saatu pentukuumeisten tuskaa helpotettua.

Samaisen viruksen takia itsellä on näyttelyharrastus kokenut täydellisen inflaation. Ensin tuntui ihan tyrmistyttävältä, että koiranäyttelyitä peruttiin, eikä päässyt kehäilemään. Kun aikaa kului vähän aikaa, niin viikonlopuille alkoikin löytyä paljon mielekkäämpää tekemistä, kuin hampaiden kiristely ahtaissa sisänäyttelyissä. Viikonloput alkoi täyttyä enemmän ystävien ja läheisten kanssa aikaa vietäen ja koirien kanssa luonnossa liikkuen. Nyt kun on tottunut näin hyvään, niin ei ole liiemmin innostanut näyttelyihin lähteminen - se aika on jo niin nähty. Onneksi kuitenkin kasvattini ovat käyneet edustamassa Vuorenvarman kenneliä näyttelyissä. Yhtenä viime vuoden kohokohdista täytyy mainita hokkaidonkoira Novan huikea maailmanvalloitus; Nova on nyt Suomen, Ruotsin, Norjan ja Viron valio sekä sai viimeisen tarvittavan CACIB:in Kansainvälisen muotovalion titteliä varten! Paljon onnea Novan perheelle!

Näillä ajatuksilla kohti uutta vuotta, niin paljon kaikkea kivaakin tiedossa, että en anna koronan varjostaa ajatuksia.

5.8.2021

Vuosi vuodelta käy harvemmaksi nämä päivitykset...

Korona mullisti maailman menon täysin toissakeväänä. Koirakasvattajan elämään se vaikutti sillä tavalla, että tuontikoirien hankkiminen maahan vaikeutui aika merkittävästi rajojen mennessä kiinni ja myös kaikenlaiset rajojen yli suunnitellut näyttely- ja astutusmatkat täytyi unohtaa. Samanaikaisesti alkoi ihan järkyttävä pentubuumi. Rotukoirien kysyntä kasvoi yhtäkkisesti moninkertaiseksi ja kasvattajalle se on tarkoittanut erilaisten yhteydenottojen määrän moninkertaistumista. Pentuja kysytään aivan valtavasti ja kaikille kysyjille ei todella ole pentuja riittänyt eikä aina edes aikaa vastata yhteydenottoihin. Olen joutunut miettimään myös uusiksi käytäntöjä, sillä on liian iso riski ottaa pieniin kotitiloihin vierailemaan ihmisiä ympäri Suomea katsomaan pentuja tai tutustumaan rotuun. Tämä on aiheuttanut monille mielipahaakin, mutta tässä olen joutunut priorisoimaan oman ja läheisteni terveyden etusijale.

Viime keväänä eteen tuli myös muutto, joka vei oikeastaan kaiken sen "loma-ajan", jota oli tässä ilman pentuja. Muutto kun oli ajoitettava niin, että kun viimeinen pentue luovutettiin, niin loput koiratilat siirrettiin uuteen osoitteeseen. Kesä onkin sitten kulunut rakentaessa uutta koirataloa, joka on pienen omakotitalon kokoinen. :)

Vuorenvarman tiimiin on onnistuttu onneksi saamaan myös muutama ulkomaan vahvistus:
Oscar Shiju Miryoky Kat, akita uros
Tartariya Elster, jakutianlaika narttu
Andcoll Amulet, jakutianlaika uros

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ennen vuoden loppua saamme tiimiimme vielä muutaman tuonnin.

Nyt elokuu on aluillaan ja meillä lähestulkoon kaikki tytöt on nyt juoksussa. Syksylle on suunnitteilla pentuja kaikkiin kolmeen rotuun; akita- chow chow- ja jakutianlaikapentuja on siis toiveissa. Lisäilen pentuesuunnitelmat-sivulle tietoja onnistuneista yhdistelmistä. Koitan nyt myös terästäytyä, kunhan saan koiratalon valmiiksi, että lisäilisin kuvia koiristani tänne sivuille, aika monesta puuttuu kuvat vallan... minne tämä aika hukkuu?

Omat leipätyöt ovat muttuneet myös sen verran, että vuoden alussa siirryin Eläinsairaala Veteristä työskentelemään pienemmälle klinikalle lähemmäs kotiani ja nykyisin olen töissä eläinklinikka Inuvetissa Hämeenkyrössä. Ajanpuutteen myötä lopetin myös työt Agrian eläinvakuutusten parissa, koska kaikki aika on nyt tarpeen kennelin töiden parissa. Kaukaisena haaveena siintä myös sellainen ajatus, että joskus olisi mahdollisuus ja aikaa ajella omalla jakutivaljakolla... no tällä vapaa-ajan määrällä se on vielä kaukainen have, mutta reki on jo valmiina odottamassa tallissa. :)


12.4.2020

Ollaan jo pitkällä kevättä, kun viimein saan tehtyä vuoden ensimmäisen päivityksen. Vauhdilla onkin alkuvuosi mennyt, kunnes tuli tämä maailmanlaajuinen korona-pandemia, joka pysäytti elämän monella tapaa. Meillä se ei juurikaan ole arkeen vaikuttanut, koska aika kuluu lähinnä käyden töissä ja kotona niinkuin ennenkin. Pentuesuunnitelmia teen myös ihan entiseen malliin. Hieman tosian vaatii kärsivällisyyttä nyt kaikille niille rodusta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluaisivat tulla kenneliin tutustumaan, sillä en ota nyt korona-tilanteen vuoksi ketään ylimääräisiä vierailijoita kotiini.

Keväälle on suunnitelmissa akitan ja kishun pentuja, pentuesuunnitelmat-sivulta voi lukea näistä lisää. Chow chow pentuja on luvassa toivon mukaan loppuvuodesta.

Tänä vuonna kenneliin on saapunut myös uusi rotu! Minulle tuli Venäjältä Jakutianlaikoja, koiria joita olen jo useamman vuoden seuraillut ihaillen sivusta. Jonain päivänä saan ehkäpä näistä uusistakin tulokkaista kuvat ja tiedot päivitettyä tänne sivuilleni.... Rotu on kyllä erittäin mielenkiintoinen ja olen myös erittäin positiivisesti yllättynyt omien yksilöideni luonteesta. Erittäin mukavia, sosiaalisia koiria, jotka ovat myös melko rauhallisisa ja hiljaisia verrattuna moneen muuhun rotuun.

Haaveet omista Tosan pennuista on nyt kuopattu lopullisesti, sillä sijoitustyttö Haiku kävi virallisissa terveystutkimuksessa ja huonojen tulosten vuoksi en aio käyttää Haikua jalostukseen. Todella surullista, koska Haiku on niin kivan luonteinen ja muuten lupaava nuori tosa. Haiku jatkaa nyt sitten lemmikkikoiran elämää perheensä silmäteränä omassa kodissaan.

1.11.2019

Syksy on tuonut tullessaan paljon ihania pentuja! Pentueita on syntynyt useampi ja aika onkin kulunut hyvin pitkälti pentujen hoidon parissa. Tällä hetkellä yksi luovutusikäinen uroskishu etsii vielä omaa kotia. Kaikki akitan pennut ovat tällä hetkellä varattuja, mutta loppuvuodesta odotan syntyväksi vielä kahta pentuetta, mikäli narttujen astutus on onnistunut.

Pian koittaa myös aika, jolloin Vuorenvarman kenneliin syntyy ensimmäinen chowchow pentue!!! Kuvankaunis Sini on tavannut mustan komean Dago-herran kanssa romanttisissa merkeissä. Sini on nyt erittäin tiine ja toivottavasti pienet kiinalaiset pallerot syntyvän marraskuun puolivälissä. Odotan niin kovasti ja jännityksellä! Pentueeseen on jo varauksia, mutta saattaa siitä vielä joku oman kiinalaisensa saada, jos pentueesta tulee hyvän kokoinen.

Työelämä on kyllä ollut nyt myös todella mielenkiintoista, kun Tampereen eläinsairaala viimein aukaisi ovensa 18.10. Asiakkaiden määrä on yllätänyt kaikki ja päivät onkin ollut aika nopeatahtisia, mutta todella mielenkiintoisia. Aika menee kuin siivillä.

03.09.2019

Syksy lähestyy vauhdilla ja niinpä on aikaa punoa pentusuunnitelmia. Syksyllä onkin odotettavissa pentuja kolmessa eri rodussa: akita, kishu ja chow chow. Laittelen tuonne pentuesuunnitelmat-sivulle tietoa eri yhdistelmistä, kun tiineydet varmistuvat. Jonkinlainen jono on kokoajan odottamassa omaa pentuaan, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos mielii saada ennen vuoden vaihdetta vielä pennun.

Kesä on mennyt pitkälti työkuvioiden parissa. Isoja mullistuksia on ollut, kun vaihdoin työpaikkaa yksityiseltä eläinklinikalta Tampereella avattavaan eläinsaraala Veteriin. Tämän hetkisen tiedon mukaan eläinsairaala aloittaa 24/7 toiminnan lokakuun puolivälissä. Tätä on odotettu kauan ja hartaasti Pirkanmaalle! Samalla viimein tajusin, että kun aika ei vaan riitä kaikkeen, niin elokuun lopussa suljin minulle niin rakkaan oman eläintarvikeliikkeeni, jossa ehdin olla kauppiaana jo 10 vuotta. Jostain on aina välillä luovuttavakin.

Näistä muutoksista johtuen näyttelykäynnit on jäänyt todella vähiin nyt. Mutta ehkä on välillä hyvä pitää niistäkin taukoa. Alkukesästä Vuorenvarman tiimiin liittyi taas muutama uusi akita; Toin Belgiasta, Tokimitsu Kennelistä kaksi nuorta lupaavaa urosta: Q'Manjin Go Tokimitsu "Dimi" ja Raiden Go Tokimitsu "Ransu". Dimi asuu Miran luona Uskollisuuden kennelissä yhteisomistuksessa ja Ransu jäi minulle. Hienot pojat kerrassaan, molemmat saivat Suomessa huippuhyvät terveystulokset ja myös luonteet ovat todella kivat näillä pojilla. Kesällä ostin sitten vielä kolmannen Tokimitsu-koiran, kun Kennel Kitano Kazen Jasmin otti yhteyttä ja teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Niinpä kuvankaunis Meiko-tyttö (Q'Mitsuki Go Tokimitsu) asustelee nyt luonani ja Meiko valioituikin Suomen valioksi tänä kesänä heti täytettyään kaksi vuotta. Meikolle suunnittelen pentuetta loppuvuoteen, tähän pentueeseen on jo nyt pitkä varauslista. Kesällä minulle muutti myös herttainen tummanpunainen chow-tyttö Virosta Est Exclusive Smooth Desiree. Jokohan nyt alkaisi tuonnit riittää tälle vuodelle... :D

Olen etsimässä loppuvuoden aikana muutamalle aikuiselle koiralle loppuelämän lemmikkikotia. Jos tiedät jonkun, joka haluaisi oman japsin niin saa vinkata. Nämä ovat täysin terveitä koiria, jotka ovat jalostusuransa jo tehneet ja ansainneet nyt paikan elämän keskipisteenä. Ehdottomasti vain hyvään kotiin ja mitään kiirettä minulla ei ole näistä koirista luopua, eli vasta sitten kun varmasti sopiva koti löytyy. Myös näyttelyharrastuskaveriksi on potentiaalia.

12.3.2019

Kevät tulee ja kevään pentueet!!! Päivitinkin nyt pentusuunnitelmat-sivuille vähän kevään suunnitelmia. Viime vuoden epäonnen jälkeen nyt on vihdoin lääkettä luvassa niille henkilöille, joiden pentukuume yhä vaan jyllää... Kennelissä on alkuvuodestakin syntynyt pentueen Ivalle (3 pentua), Kurolle (4 pentua), Nunnalle (6 pentua) ja Aadalle (2 pentua). Näistä en ole paljon mainoksia laitellut, sillä pentueisiin oli niin paljon varauksia jo odottelemassa. Nyt näyttäisi että tämä vuosi on käynnistynyt niin vauhdilla, että ei tästä voi tulla kuin hyvä. :)

Vuorenvarman lipun alle on taas tänäkin vuonna ehtinyt saapua uusia vahvistuksia Euroopasta. Puolasta tänne matkasi Äiti ja tytär: Yoshiko-Go Akogareno "Yoshi" ja Kioko Go Mai Te Pora "Kioko". Yoshi on syntynyt tutussa kennelissä japanintuontivanhemmista ja minulle tämä suku on erittäin tuttua jo entuudestaan. Akogareno koirat ovat todella ihanan luonteisia ja vahvarakenteisia koiria, mistä pidän. Kioko on Yoshin tytär, jonka isänä on minun rakas Herra Tani (Tanihibiki Go Zenhosha), jonka olen tuonut Japanista jalostusurokseksi muutamia vuosia sitten. Yoshikolle odotan pentuja syntyväksi huhtikuussa ja Kioko menee terveystarkastuksiin keväällä, katsotaan sitten onko hänessä jalostusainesta.

Tuoreemmat vahvistukset tulivatkin sitten Pariisista maaliskuun alussa Karinelta, jota voisin kutsua jo vanhaksi tutuksi, niin paljon on tehty yhteistyötä vuosien saatossa. Tällä kertaa tuli punainen uros "Sumo" (S-Takurou Go Samurai Spirit) ja sinibrindle Zao (Nippon Sun Zaohime). Molemmilla koirilla on erittäin mielenkiintoinen sukutaulu. Sumo on jo nähnyt maailmaa, sillä hän on alunperin Koreasta kotoisin ja ehtinyt toimia jalostusuroksena jo useammassa maassa. Sumossa silmiin pisti erityisen vahva rakenne erilaisen suvun lisäksi. Zao puolestaan on kotoisin italiastya alunperin ja sukutaulu on täysin japanilainen ja takaa löytyy äärimmäisen kauniita brindlejä akitoja. Zao on myös periyttänyt upeaa väriään jälkeläisille. Toivon saavani Zaosta jatkajan kenneliini, sillä Zao tulee saamaan Suomessa vain yhden pentueen ja jää sitten eläkeläiseksi.

Näyttelyissä en ole juurikaan käynyt viime aikoina, osittain siksi että aika on ollut vähissä, mutta myös siksi että joskus on pidettävä taukoa kun harrastus alkaa maistua puulle. vuoden lopussa sain Vuolasvirta palkinnon Voittaja-näyttelyssä ja se oli sellainen pitkäaikainen tavoite ja käännekohta, että sopi hetken hengähtää. Tänä vuonna on kuitenkin suunnitelmissa taas kaivautua kolosta esiin ja käydä muutamissa näyttelyissäkin lähimaastossa ja ehkä vähän pidemmälläkin sitten kun kevään pennut ovat omissa kodeissaan.

Sen verran täytyy iloita, että chowchowien kanssa näyttelyt on lähtenyt hienosti käyntiin. Puna on saanut kahdesta ensimmäisestä näyttelyistään molemmista sertin ja ollut VSP ja ROP. Sini taas sai aivan mahtavat terveystulokset: lonkat A/A, silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/1. Niinpä alankin suunnitella ensimmäistä chowchow pentuetta Vuorenvarman kenneliin. :)

Ja ihan on unohtunut mainita... Syksyllähän Suomeen muutti myös Haiku-tosa (Black Panther Yokonuna Kokoro)! Haiku on musta tyttö ja asuu sijoituskodissa. Ainakin toistaiseksi Haiku on ylittänyt kaikki odotukset ja on erittäin sosiaalinen ja avoin tosan taimi. Nähtäväksi jää, tulisiko hänestä myös jalostuskoira jonain päivänä. Aloitetaan nyt ainakin keväällä näyttelykehistä uraa uurtamaan...

koska olen kokonaan unohtanut kertoa viime vuoden puolella uudesta ammatistani (ja oma esittelyni tänne sivuille on edelleen tekemättä) niin kerrottakoon, että aloitin viime elokuussa Agria eläinvakuutusten vakuutusedustajana. Minulta voi siis kysellä vakuutusasioita ja tarjouksia, jos on kiinnostunut. Siitä lähtien Vuorenvarmasta lähtevien pentujen pentupakettiin on kuulunut mukaan myös täysi Agria-vakuutus (henki- ja hoitokuluvakuutus) vuoden ikään asti. Tämä on ollut todella tykätty juttu.

29.10.2018

Syksy on alkanut kylmetä ja pimetä vauhdilla ja niinpä nyt löytyy taas aikaa kirjoitella jotain kotisivuillekin. Vähän on ollut kyllä hiljaiseloa koira rintamalla. Nana synnytti upean 7 pennun pentueen elokuun lopussa, jossa isänä Katsumoto. Nämä pennut ovat jo kaikki onnellisesti omissa kodeissaan.

Kovasti on taas pentuja toiveissa tässä, sillä kaksi narttua on nyt onnistuneesti astutettu. Iva&Pokka ja Tikru&Taku ovat yhdistelmät, joista odotan pentuja syntyväksi joulukuun alkupuoliskolla. Laitan yhdistelmistä paremmin tietoa pentuesuunnitelmat-sivulle kunhan tytöt alkavat ensin vähän pyöristyä. Muutamalle akita tytölle odotan vielä juoksuja alkavaksi ja samoin Aada-kishulle. Toivottavasti nyt on siis luvassa useampikin pentue kevään pettymysten jälkeen.

Vahti-tosa nappasi Hämeenlinnan näyttelyistä viimeisen sertinsä ja valioitui Suomen muotovalioksi! Kasvatit ovat myös hienosti edustaneet kenneliä näyttelyissä ja nyt viimeisimpänä Seinäjoen näyttelyissä valioitui VV Nokkapokka "Haru". Onnea isosti Harun kotijoukoille!

Nyt alkaa jo hiukan kutkuttaa vatsan pohjaa vuoden kohokohta eli voittaja näyttely, sillä siellä jaetaan perinteisen tavan mukaan Vuolasvirta palkinnot lauantaina 15.12. Tänä vuonna Vuorenvarman kennel tulee siis myös palkituksia ja minulla on jo gaala asukin valmiina tuota huikeaa tilaisuutta odottamassa...

14.7.2018

Ihan alkuun on kerrottava, että tänä vuonna täyttyi yksi suuri haaveeni ja unelmani. Kennelliitto myönsi kennel Vuorenvarmalle Vuolasvirta-palkinnon akitan kasvatustyöstä! Kennelliitto myöntää Vuolasvirta-palkinnon korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille koirankasvattajille. Palkinto ojennetaan Voittaja-näyttelyssä joulukuussa. Nyt täytyykin alkaa jo suunnitella iltapukua tuohon upeaan tilaisuuteen...

Kevään pentueet onnistuivat poikkeuksellisen huonosti tänä vuonna ja harmikseni useampi narttu jäi tyhjäksi. :( Jouduin tästä syystä kertomaan useammalle pentua odottavalle huonoja uutisia. Nyt onkin tilanne se, että varauksia on jonkin verran odottamassa syksyn pentueita, mutta otan vielä uusiakin varauksia vastaan, sillä kaikki keväällä tyhjäksi jääneet nartut on tarkoitus astuttaa syksyn juoksusta uudelleen. Lisään kotisivuille tietoja yhdistelmistä sitä mukaa kun astutukset onnistuvat.

Vaikka pennut on ihania, niin onhan niistä toki kovasti työtäkin. Nyt kun on ollut pitkästä aikaa pennuton kesä, niin on saanut nauttia enemmän lomailusta ja auringon otosta, eipä hassumpaa tämäkään. :) Seuraavat näyttelyt ovat Pori KV 28.7 ja akitojen erikoisnäyttely 25.8 Hollolassa. Tähän jälkimmäiseen toivon mukaan paljon kasvattejani, ilmoittautumisaikaa on 2.8 asti.

4.5.2018

Viimeisimmän päivityksen jälkeen onkin ehtinyt sattua kaikenlaista. Päällimmäisenä alkuvuodesta on mielessä oma sairaalareissu. Jouduin yllättäen sairaalaan muutamaksi viikoksi ja toipilasaika senkin jälkeen on ollut pitkä. En voi kyllin kiittää teitä kaikkia ihmisiä jotka olitte apuna ja tukena ja ennenkaikkea piditte koiristani hyvää huolta, kun en itse pystynyt. Lämmin kiitos teille koko sydämestäni, toivottavasti voin joskus tehdä teille kaikille vastapalveluksen. <3

Toipuminen eteni onneksi niin, että Vuorenvarman 10-vuotisjuhlat saatiin juhlittua suunnitelman mukaisesti Jämijärvellä maaliskuussa. Paikalla oli 60 ystävää, yhteistyökumppania ja kasvatinomistajaa. Myös kaikki japanilaisten rotujen yhdistykset oli paikalla edustettuina (Akita ry, Suomen Nihonken ry ja Suomen Shiba ry) Ilta oli kaikin puolin tosi lämminhenkinen ja onnistunut. Nautittiin japanilaishenkinen illallinen, hyvää musaa ja juomaa. Illalla tunnelma oliskin jo katossa kun siirryttiin jatkoille... Erityiskiitoksen ansitsee kummityttöni Oonan japaninkielellä laulama hopeanuolen tunnusbiisi. Olin sanoinkuvaamattoman yllättynyt moisesta taidonnäytteestä! Lämmin kiitos kaikille muistamisesta ja siitä, että olitte paikalla tekemässä juhlastani täydellisen. :)

Jämijärven näyttelyssä oli myös upea osanotto kasvattejani paikalla ja saatiinhan siellä sitten menestystäkin. Akitoissa ROP oli Vuorenvarman Ruusuillatanssija ja VSP Vuorenvarman Nokkapokka. Vuorenvarman Elinkautinen nappasi ekassa näyttelyssään sertin nartuista. Vuorenvarman kasvattajaryhmä oli ROP ja valikoitui vielä yhdeksästä kasvattajaryhmästä näyttelyn kauneimmaksi! Tätä saavutusta juhlittiinkin sitten illalla shamppanjalla kiertomaljasta! Hokkaidoissa Vuorenvarman yhtäsuurikuin oli ROP ja kishuissa Vuorenvarman Seuraneiti oli ROP. Eli paljon paremmin ei olisi voinut kyllä menestyä tämä kenneli 10-vuotisjuhlanäyttelyssään. Kiitos kaikille, jotka paikalle tulivat koirineen ja paljon onnea kaikille menestyjille!

Nyt mennäänkin vauhdilla kohti kesää ja keväthän on tietysti pennuntuoksuista aikaa. Niinpä meillä on useampikin pentue tulossa tähän kevääseen. Nala synnytti neljä punaista pentua 13.4. Nämä pennut on jo kaikki varattu. Lucylle syntyi yksi punainen poika keisarinleikkauksella 2.5. Tämä pentu on myös jo varattu. Toukokuussa on syntymässä pentueet vielä Norsulle, Roosalle ja Makolle. Näistä yhdistelmistä lisätietoa pentuesuunnitelmat-sivulla. varauksia on jo paljon, mutta jos joku nyt vielä tuntee viiltävän pentukuumeen rinnassaan, niin saattaa olla näistäkin pentueista mahdollista vielä pentu saada.

Chowchow tiimi sai myös vahvistusta juuri tänään, kun Virosta matkasi suomeen erittäin lupaava punainen lyhytkarvainen urospentu Est Exclusive Smooth Google. Pojan kutsumanimeksi tuli Puna, ei kai Sinin punaiselle kaverille muuta nimeä olisi voinut antaakaan. ;) kesällä startataan näyttelykehät näiden kiinalaisten kanssa. ja koitan saada edelleen askarreltua ne omat sivut choweille myös... Vannomatta ehkä kuitenkin paras. :D

22.2.2018

Uusi vuosi on polkaistu käyntiin. Tämä onkin kennelini juhlavuosi, sillä tänä vuonna tulee 10 vuotta kuluneeksi siitä, kun Vuorenvarman ensimmäinen pentue näki päivänvalon! Niinpä järjestänkin kunnon pirskeet maaliskuussa, Jämijärven ryhmänäyttelyn yhteydessä. Kun täytetään pyöreitä, niin täytetään näyttävästi! :) Muistakaapas kaikki kynnelle kykenevät ilmottautua mukaan!

Syksyllä syntyi useampikin pentue ja nyt vuoden vaihde onkin sitten mennyt aikalailla hiljaiseloa pidellen ja kaiken lisäksi olen sairastanut koko alkuvuoden. Sairaslomailu tarkoittaa kuitenkin pitkiä päiviä petissä ja silloinhan on aikaa, mitäs muutakan kuin tehdä uusia koirasuunnitelmia! Niinpä keväälle on luvassa useampi akita pentue (lisäilen pentuesuunnitelmat-sivulle tietoja sitä mukaan kun astutukset toteutuvat) ja tulipa yksi uusi tuontikin: Erittäin kaunis punainen akitatytön alku, Kaminari Pride Hisora, liittyi Vuorenvarman tiimiin. Odotan kovasti tästä Venäjältä tuodusta tytöstä näyttelytähteä ja suvunjatkajaa. Kennelissä on myös yksi paluumuuttaja, sillä oma kasvattini VV Luvaton Rakkaus "Nala" palautui jo viime vuoden puolella minulle omistajan pahan allergian takia. Nala on kotiutunut hyvin ja tänä keväänä tulemme näkemään toivon mukaan myös pikku-Naloja.

Vuorenvarman kennel on ollut jo 10 vuotta lastattuna täyteen japanilaisia koiria ja niinpä oli nyt sitten rikottava rajoja ja koitettava jotain uutta. Joulukuussa japanilaisten joukkoon eksyi nimittäin yksi kiinalainen. Kauan odottamani lyhytkarvainen, sininen chow chown tyttöpentu "Sini" (Yavanna's Sininen Hetki) on unelmieni täyttymys. Koitanpa saada Sinillekin oman sivun tänne askarreltua, niin pääsette ihailemaan tätä kennelini erikoisuutta. :)

Näyttelyissäkin on vähän käyty, mutta tänä vuonna kehien kiertäminen jää vähän vähemmälle. Sen sijaan olen saanut nautia useita sertikahveja kasvattieni menestyksen johdosta. Nyt viimeisimmät menestykset tältä vuodelta on Turun KV näyttelystä, kun VV Mallikelpoinen "Tora" oli isosta koiramäärästä ROP ja SSKY:n juhlanäyttelyssä puolestaan loisti VV Kuurankukka, joka nappasi viimeisen sertinsä ja valioitui Suomen muotovalioksi! :) Lämpimät onnittelut omistajille!

2.9.2017