Uutiset / Päivitykset

5.8.2021

Vuosi vuodelta käy harvemmaksi nämä päivitykset...

Korona mullisti maailman menon täysin toissakeväänä. Koirakasvattajan elämään se vaikutti sillä tavalla, että tuontikoirien hankkiminen maahan vaikeutui aika merkittävästi rajojen mennessä kiinni ja myös kaikenlaiset rajojen yli suunnitellut näyttely- ja astutusmatkat täytyi unohtaa. Samanaikaisesti alkoi ihan järkyttävä pentubuumi. Rotukoirien kysyntä kasvoi yhtäkkisesti moninkertaiseksi ja kasvattajalle se on tarkoittanut erilaisten yhteydenottojen määrän moninkertaistumista. Pentuja kysytään aivan valtavasti ja kaikille kysyjille ei todella ole pentuja riittänyt eikä aina edes aikaa vastata yhteydenottoihin. Olen joutunut miettimään myös uusiksi käytäntöjä, sillä on liian iso riski ottaa pieniin kotitiloihin vierailemaan ihmisiä ympäri Suomea katsomaan pentuja tai tutustumaan rotuun. Tämä on aiheuttanut monille mielipahaakin, mutta tässä olen joutunut priorisoimaan oman ja läheisteni terveyden etusijale.

Viime keväänä eteen tuli myös muutto, joka vei oikeastaan kaiken sen "loma-ajan", jota oli tässä ilman pentuja. Muutto kun oli ajoitettava niin, että kun viimeinen pentue luovutettiin, niin loput koiratilat siirrettiin uuteen osoitteeseen. Kesä onkin sitten kulunut rakentaessa uutta koirataloa, joka on pienen omakotitalon kokoinen. :)

Vuorenvarman tiimiin on onnistuttu onneksi saamaan myös muutama ulkomaan vahvistus:
Oscar Shiju Miryoky Kat, akita uros
Tartariya Elster, jakutianlaika narttu
Andcoll Amulet, jakutianlaika uros

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ennen vuoden loppua saamme tiimiimme vielä muutaman tuonnin.

Nyt elokuu on aluillaan ja meillä lähestulkoon kaikki tytöt on nyt juoksussa. Syksylle on suunnitteilla pentuja kaikkiin kolmeen rotuun; akita- chow chow- ja jakutianlaikapentuja on siis toiveissa. Lisäilen pentuesuunnitelmat-sivulle tietoja onnistuneista yhdistelmistä. Koitan nyt myös terästäytyä, kunhan saan koiratalon valmiiksi, että lisäilisin kuvia koiristani tänne sivuille, aika monesta puuttuu kuvat vallan... minne tämä aika hukkuu?

Omat leipätyöt ovat muttuneet myös sen verran, että vuoden alussa siirryin Eläinsairaala Veteristä työskentelemään pienemmälle klinikalle lähemmäs kotiani ja nykyisin olen töissä eläinklinikka Inuvetissa Hämeenkyrössä. Ajanpuutteen myötä lopetin myös työt Agrian eläinvakuutusten parissa, koska kaikki aika on nyt tarpeen kennelin töiden parissa. Kaukaisena haaveena siintä myös sellainen ajatus, että joskus olisi mahdollisuus ja aikaa ajella omalla jakutivaljakolla... no tällä vapaa-ajan määrällä se on vielä kaukainen have, mutta reki on jo valmiina odottamassa tallissa. :)


12.4.2020

Ollaan jo pitkällä kevättä, kun viimein saan tehtyä vuoden ensimmäisen päivityksen. Vauhdilla onkin alkuvuosi mennyt, kunnes tuli tämä maailmanlaajuinen korona-pandemia, joka pysäytti elämän monella tapaa. Meillä se ei juurikaan ole arkeen vaikuttanut, koska aika kuluu lähinnä käyden töissä ja kotona niinkuin ennenkin. Pentuesuunnitelmia teen myös ihan entiseen malliin. Hieman tosian vaatii kärsivällisyyttä nyt kaikille niille rodusta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluaisivat tulla kenneliin tutustumaan, sillä en ota nyt korona-tilanteen vuoksi ketään ylimääräisiä vierailijoita kotiini.

Keväälle on suunnitelmissa akitan ja kishun pentuja, pentuesuunnitelmat-sivulta voi lukea näistä lisää. Chow chow pentuja on luvassa toivon mukaan loppuvuodesta.

Tänä vuonna kenneliin on saapunut myös uusi rotu! Minulle tuli Venäjältä Jakutianlaikoja, koiria joita olen jo useamman vuoden seuraillut ihaillen sivusta. Jonain päivänä saan ehkäpä näistä uusistakin tulokkaista kuvat ja tiedot päivitettyä tänne sivuilleni.... Rotu on kyllä erittäin mielenkiintoinen ja olen myös erittäin positiivisesti yllättynyt omien yksilöideni luonteesta. Erittäin mukavia, sosiaalisia koiria, jotka ovat myös melko rauhallisisa ja hiljaisia verrattuna moneen muuhun rotuun.

Haaveet omista Tosan pennuista on nyt kuopattu lopullisesti, sillä sijoitustyttö Haiku kävi virallisissa terveystutkimuksessa ja huonojen tulosten vuoksi en aio käyttää Haikua jalostukseen. Todella surullista, koska Haiku on niin kivan luonteinen ja muuten lupaava nuori tosa. Haiku jatkaa nyt sitten lemmikkikoiran elämää perheensä silmäteränä omassa kodissaan.

1.11.2019

Syksy on tuonut tullessaan paljon ihania pentuja! Pentueita on syntynyt useampi ja aika onkin kulunut hyvin pitkälti pentujen hoidon parissa. Tällä hetkellä yksi luovutusikäinen uroskishu etsii vielä omaa kotia. Kaikki akitan pennut ovat tällä hetkellä varattuja, mutta loppuvuodesta odotan syntyväksi vielä kahta pentuetta, mikäli narttujen astutus on onnistunut.

Pian koittaa myös aika, jolloin Vuorenvarman kenneliin syntyy ensimmäinen chowchow pentue!!! Kuvankaunis Sini on tavannut mustan komean Dago-herran kanssa romanttisissa merkeissä. Sini on nyt erittäin tiine ja toivottavasti pienet kiinalaiset pallerot syntyvän marraskuun puolivälissä. Odotan niin kovasti ja jännityksellä! Pentueeseen on jo varauksia, mutta saattaa siitä vielä joku oman kiinalaisensa saada, jos pentueesta tulee hyvän kokoinen.

Työelämä on kyllä ollut nyt myös todella mielenkiintoista, kun Tampereen eläinsairaala viimein aukaisi ovensa 18.10. Asiakkaiden määrä on yllätänyt kaikki ja päivät onkin ollut aika nopeatahtisia, mutta todella mielenkiintoisia. Aika menee kuin siivillä.

03.09.2019

Syksy lähestyy vauhdilla ja niinpä on aikaa punoa pentusuunnitelmia. Syksyllä onkin odotettavissa pentuja kolmessa eri rodussa: akita, kishu ja chow chow. Laittelen tuonne pentuesuunnitelmat-sivulle tietoa eri yhdistelmistä, kun tiineydet varmistuvat. Jonkinlainen jono on kokoajan odottamassa omaa pentuaan, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos mielii saada ennen vuoden vaihdetta vielä pennun.

Kesä on mennyt pitkälti työkuvioiden parissa. Isoja mullistuksia on ollut, kun vaihdoin työpaikkaa yksityiseltä eläinklinikalta Tampereella avattavaan eläinsaraala Veteriin. Tämän hetkisen tiedon mukaan eläinsairaala aloittaa 24/7 toiminnan lokakuun puolivälissä. Tätä on odotettu kauan ja hartaasti Pirkanmaalle! Samalla viimein tajusin, että kun aika ei vaan riitä kaikkeen, niin elokuun lopussa suljin minulle niin rakkaan oman eläintarvikeliikkeeni, jossa ehdin olla kauppiaana jo 10 vuotta. Jostain on aina välillä luovuttavakin.

Näistä muutoksista johtuen näyttelykäynnit on jäänyt todella vähiin nyt. Mutta ehkä on välillä hyvä pitää niistäkin taukoa. Alkukesästä Vuorenvarman tiimiin liittyi taas muutama uusi akita; Toin Belgiasta, Tokimitsu Kennelistä kaksi nuorta lupaavaa urosta: Q'Manjin Go Tokimitsu "Dimi" ja Raiden Go Tokimitsu "Ransu". Dimi asuu Miran luona Uskollisuuden kennelissä yhteisomistuksessa ja Ransu jäi minulle. Hienot pojat kerrassaan, molemmat saivat Suomessa huippuhyvät terveystulokset ja myös luonteet ovat todella kivat näillä pojilla. Kesällä ostin sitten vielä kolmannen Tokimitsu-koiran, kun Kennel Kitano Kazen Jasmin otti yhteyttä ja teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Niinpä kuvankaunis Meiko-tyttö (Q'Mitsuki Go Tokimitsu) asustelee nyt luonani ja Meiko valioituikin Suomen valioksi tänä kesänä heti täytettyään kaksi vuotta. Meikolle suunnittelen pentuetta loppuvuoteen, tähän pentueeseen on jo nyt pitkä varauslista. Kesällä minulle muutti myös herttainen tummanpunainen chow-tyttö Virosta Est Exclusive Smooth Desiree. Jokohan nyt alkaisi tuonnit riittää tälle vuodelle... :D

Olen etsimässä loppuvuoden aikana muutamalle aikuiselle koiralle loppuelämän lemmikkikotia. Jos tiedät jonkun, joka haluaisi oman japsin niin saa vinkata. Nämä ovat täysin terveitä koiria, jotka ovat jalostusuransa jo tehneet ja ansainneet nyt paikan elämän keskipisteenä. Ehdottomasti vain hyvään kotiin ja mitään kiirettä minulla ei ole näistä koirista luopua, eli vasta sitten kun varmasti sopiva koti löytyy. Myös näyttelyharrastuskaveriksi on potentiaalia.

12.3.2019

Kevät tulee ja kevään pentueet!!! Päivitinkin nyt pentusuunnitelmat-sivuille vähän kevään suunnitelmia. Viime vuoden epäonnen jälkeen nyt on vihdoin lääkettä luvassa niille henkilöille, joiden pentukuume yhä vaan jyllää... Kennelissä on alkuvuodestakin syntynyt pentueen Ivalle (3 pentua), Kurolle (4 pentua), Nunnalle (6 pentua) ja Aadalle (2 pentua). Näistä en ole paljon mainoksia laitellut, sillä pentueisiin oli niin paljon varauksia jo odottelemassa. Nyt näyttäisi että tämä vuosi on käynnistynyt niin vauhdilla, että ei tästä voi tulla kuin hyvä. :)

Vuorenvarman lipun alle on taas tänäkin vuonna ehtinyt saapua uusia vahvistuksia Euroopasta. Puolasta tänne matkasi Äiti ja tytär: Yoshiko-Go Akogareno "Yoshi" ja Kioko Go Mai Te Pora "Kioko". Yoshi on syntynyt tutussa kennelissä japanintuontivanhemmista ja minulle tämä suku on erittäin tuttua jo entuudestaan. Akogareno koirat ovat todella ihanan luonteisia ja vahvarakenteisia koiria, mistä pidän. Kioko on Yoshin tytär, jonka isänä on minun rakas Herra Tani (Tanihibiki Go Zenhosha), jonka olen tuonut Japanista jalostusurokseksi muutamia vuosia sitten. Yoshikolle odotan pentuja syntyväksi huhtikuussa ja Kioko menee terveystarkastuksiin keväällä, katsotaan sitten onko hänessä jalostusainesta.

Tuoreemmat vahvistukset tulivatkin sitten Pariisista maaliskuun alussa Karinelta, jota voisin kutsua jo vanhaksi tutuksi, niin paljon on tehty yhteistyötä vuosien saatossa. Tällä kertaa tuli punainen uros "Sumo" (S-Takurou Go Samurai Spirit) ja sinibrindle Zao (Nippon Sun Zaohime). Molemmilla koirilla on erittäin mielenkiintoinen sukutaulu. Sumo on jo nähnyt maailmaa, sillä hän on alunperin Koreasta kotoisin ja ehtinyt toimia jalostusuroksena jo useammassa maassa. Sumossa silmiin pisti erityisen vahva rakenne erilaisen suvun lisäksi. Zao puolestaan on kotoisin italiastya alunperin ja sukutaulu on täysin japanilainen ja takaa löytyy äärimmäisen kauniita brindlejä akitoja. Zao on myös periyttänyt upeaa väriään jälkeläisille. Toivon saavani Zaosta jatkajan kenneliini, sillä Zao tulee saamaan Suomessa vain yhden pentueen ja jää sitten eläkeläiseksi.

Näyttelyissä en ole juurikaan käynyt viime aikoina, osittain siksi että aika on ollut vähissä, mutta myös siksi että joskus on pidettävä taukoa kun harrastus alkaa maistua puulle. vuoden lopussa sain Vuolasvirta palkinnon Voittaja-näyttelyssä ja se oli sellainen pitkäaikainen tavoite ja käännekohta, että sopi hetken hengähtää. Tänä vuonna on kuitenkin suunnitelmissa taas kaivautua kolosta esiin ja käydä muutamissa näyttelyissäkin lähimaastossa ja ehkä vähän pidemmälläkin sitten kun kevään pennut ovat omissa kodeissaan.

Sen verran täytyy iloita, että chowchowien kanssa näyttelyt on lähtenyt hienosti käyntiin. Puna on saanut kahdesta ensimmäisestä näyttelyistään molemmista sertin ja ollut VSP ja ROP. Sini taas sai aivan mahtavat terveystulokset: lonkat A/A, silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/1. Niinpä alankin suunnitella ensimmäistä chowchow pentuetta Vuorenvarman kenneliin. :)

Ja ihan on unohtunut mainita... Syksyllähän Suomeen muutti myös Haiku-tosa (Black Panther Yokonuna Kokoro)! Haiku on musta tyttö ja asuu sijoituskodissa. Ainakin toistaiseksi Haiku on ylittänyt kaikki odotukset ja on erittäin sosiaalinen ja avoin tosan taimi. Nähtäväksi jää, tulisiko hänestä myös jalostuskoira jonain päivänä. Aloitetaan nyt ainakin keväällä näyttelykehistä uraa uurtamaan...

koska olen kokonaan unohtanut kertoa viime vuoden puolella uudesta ammatistani (ja oma esittelyni tänne sivuille on edelleen tekemättä) niin kerrottakoon, että aloitin viime elokuussa Agria eläinvakuutusten vakuutusedustajana. Minulta voi siis kysellä vakuutusasioita ja tarjouksia, jos on kiinnostunut. Siitä lähtien Vuorenvarmasta lähtevien pentujen pentupakettiin on kuulunut mukaan myös täysi Agria-vakuutus (henki- ja hoitokuluvakuutus) vuoden ikään asti. Tämä on ollut todella tykätty juttu.

29.10.2018

Syksy on alkanut kylmetä ja pimetä vauhdilla ja niinpä nyt löytyy taas aikaa kirjoitella jotain kotisivuillekin. Vähän on ollut kyllä hiljaiseloa koira rintamalla. Nana synnytti upean 7 pennun pentueen elokuun lopussa, jossa isänä Katsumoto. Nämä pennut ovat jo kaikki onnellisesti omissa kodeissaan.

Kovasti on taas pentuja toiveissa tässä, sillä kaksi narttua on nyt onnistuneesti astutettu. Iva&Pokka ja Tikru&Taku ovat yhdistelmät, joista odotan pentuja syntyväksi joulukuun alkupuoliskolla. Laitan yhdistelmistä paremmin tietoa pentuesuunnitelmat-sivulle kunhan tytöt alkavat ensin vähän pyöristyä. Muutamalle akita tytölle odotan vielä juoksuja alkavaksi ja samoin Aada-kishulle. Toivottavasti nyt on siis luvassa useampikin pentue kevään pettymysten jälkeen.

Vahti-tosa nappasi Hämeenlinnan näyttelyistä viimeisen sertinsä ja valioitui Suomen muotovalioksi! Kasvatit ovat myös hienosti edustaneet kenneliä näyttelyissä ja nyt viimeisimpänä Seinäjoen näyttelyissä valioitui VV Nokkapokka "Haru". Onnea isosti Harun kotijoukoille!

Nyt alkaa jo hiukan kutkuttaa vatsan pohjaa vuoden kohokohta eli voittaja näyttely, sillä siellä jaetaan perinteisen tavan mukaan Vuolasvirta palkinnot lauantaina 15.12. Tänä vuonna Vuorenvarman kennel tulee siis myös palkituksia ja minulla on jo gaala asukin valmiina tuota huikeaa tilaisuutta odottamassa...

14.7.2018

Ihan alkuun on kerrottava, että tänä vuonna täyttyi yksi suuri haaveeni ja unelmani. Kennelliitto myönsi kennel Vuorenvarmalle Vuolasvirta-palkinnon akitan kasvatustyöstä! Kennelliitto myöntää Vuolasvirta-palkinnon korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille koirankasvattajille. Palkinto ojennetaan Voittaja-näyttelyssä joulukuussa. Nyt täytyykin alkaa jo suunnitella iltapukua tuohon upeaan tilaisuuteen...

Kevään pentueet onnistuivat poikkeuksellisen huonosti tänä vuonna ja harmikseni useampi narttu jäi tyhjäksi. :( Jouduin tästä syystä kertomaan useammalle pentua odottavalle huonoja uutisia. Nyt onkin tilanne se, että varauksia on jonkin verran odottamassa syksyn pentueita, mutta otan vielä uusiakin varauksia vastaan, sillä kaikki keväällä tyhjäksi jääneet nartut on tarkoitus astuttaa syksyn juoksusta uudelleen. Lisään kotisivuille tietoja yhdistelmistä sitä mukaa kun astutukset onnistuvat.

Vaikka pennut on ihania, niin onhan niistä toki kovasti työtäkin. Nyt kun on ollut pitkästä aikaa pennuton kesä, niin on saanut nauttia enemmän lomailusta ja auringon otosta, eipä hassumpaa tämäkään. :) Seuraavat näyttelyt ovat Pori KV 28.7 ja akitojen erikoisnäyttely 25.8 Hollolassa. Tähän jälkimmäiseen toivon mukaan paljon kasvattejani, ilmoittautumisaikaa on 2.8 asti.

4.5.2018

Viimeisimmän päivityksen jälkeen onkin ehtinyt sattua kaikenlaista. Päällimmäisenä alkuvuodesta on mielessä oma sairaalareissu. Jouduin yllättäen sairaalaan muutamaksi viikoksi ja toipilasaika senkin jälkeen on ollut pitkä. En voi kyllin kiittää teitä kaikkia ihmisiä jotka olitte apuna ja tukena ja ennenkaikkea piditte koiristani hyvää huolta, kun en itse pystynyt. Lämmin kiitos teille koko sydämestäni, toivottavasti voin joskus tehdä teille kaikille vastapalveluksen. <3

Toipuminen eteni onneksi niin, että Vuorenvarman 10-vuotisjuhlat saatiin juhlittua suunnitelman mukaisesti Jämijärvellä maaliskuussa. Paikalla oli 60 ystävää, yhteistyökumppania ja kasvatinomistajaa. Myös kaikki japanilaisten rotujen yhdistykset oli paikalla edustettuina (Akita ry, Suomen Nihonken ry ja Suomen Shiba ry) Ilta oli kaikin puolin tosi lämminhenkinen ja onnistunut. Nautittiin japanilaishenkinen illallinen, hyvää musaa ja juomaa. Illalla tunnelma oliskin jo katossa kun siirryttiin jatkoille... Erityiskiitoksen ansitsee kummityttöni Oonan japaninkielellä laulama hopeanuolen tunnusbiisi. Olin sanoinkuvaamattoman yllättynyt moisesta taidonnäytteestä! Lämmin kiitos kaikille muistamisesta ja siitä, että olitte paikalla tekemässä juhlastani täydellisen. :)

Jämijärven näyttelyssä oli myös upea osanotto kasvattejani paikalla ja saatiinhan siellä sitten menestystäkin. Akitoissa ROP oli Vuorenvarman Ruusuillatanssija ja VSP Vuorenvarman Nokkapokka. Vuorenvarman Elinkautinen nappasi ekassa näyttelyssään sertin nartuista. Vuorenvarman kasvattajaryhmä oli ROP ja valikoitui vielä yhdeksästä kasvattajaryhmästä näyttelyn kauneimmaksi! Tätä saavutusta juhlittiinkin sitten illalla shamppanjalla kiertomaljasta! Hokkaidoissa Vuorenvarman yhtäsuurikuin oli ROP ja kishuissa Vuorenvarman Seuraneiti oli ROP. Eli paljon paremmin ei olisi voinut kyllä menestyä tämä kenneli 10-vuotisjuhlanäyttelyssään. Kiitos kaikille, jotka paikalle tulivat koirineen ja paljon onnea kaikille menestyjille!

Nyt mennäänkin vauhdilla kohti kesää ja keväthän on tietysti pennuntuoksuista aikaa. Niinpä meillä on useampikin pentue tulossa tähän kevääseen. Nala synnytti neljä punaista pentua 13.4. Nämä pennut on jo kaikki varattu. Lucylle syntyi yksi punainen poika keisarinleikkauksella 2.5. Tämä pentu on myös jo varattu. Toukokuussa on syntymässä pentueet vielä Norsulle, Roosalle ja Makolle. Näistä yhdistelmistä lisätietoa pentuesuunnitelmat-sivulla. varauksia on jo paljon, mutta jos joku nyt vielä tuntee viiltävän pentukuumeen rinnassaan, niin saattaa olla näistäkin pentueista mahdollista vielä pentu saada.

Chowchow tiimi sai myös vahvistusta juuri tänään, kun Virosta matkasi suomeen erittäin lupaava punainen lyhytkarvainen urospentu Est Exclusive Smooth Google. Pojan kutsumanimeksi tuli Puna, ei kai Sinin punaiselle kaverille muuta nimeä olisi voinut antaakaan. ;) kesällä startataan näyttelykehät näiden kiinalaisten kanssa. ja koitan saada edelleen askarreltua ne omat sivut choweille myös... Vannomatta ehkä kuitenkin paras. :D

22.2.2018

Uusi vuosi on polkaistu käyntiin. Tämä onkin kennelini juhlavuosi, sillä tänä vuonna tulee 10 vuotta kuluneeksi siitä, kun Vuorenvarman ensimmäinen pentue näki päivänvalon! Niinpä järjestänkin kunnon pirskeet maaliskuussa, Jämijärven ryhmänäyttelyn yhteydessä. Kun täytetään pyöreitä, niin täytetään näyttävästi! :) Muistakaapas kaikki kynnelle kykenevät ilmottautua mukaan!

Syksyllä syntyi useampikin pentue ja nyt vuoden vaihde onkin sitten mennyt aikalailla hiljaiseloa pidellen ja kaiken lisäksi olen sairastanut koko alkuvuoden. Sairaslomailu tarkoittaa kuitenkin pitkiä päiviä petissä ja silloinhan on aikaa, mitäs muutakan kuin tehdä uusia koirasuunnitelmia! Niinpä keväälle on luvassa useampi akita pentue (lisäilen pentuesuunnitelmat-sivulle tietoja sitä mukaan kun astutukset toteutuvat) ja tulipa yksi uusi tuontikin: Erittäin kaunis punainen akitatytön alku, Kaminari Pride Hisora, liittyi Vuorenvarman tiimiin. Odotan kovasti tästä Venäjältä tuodusta tytöstä näyttelytähteä ja suvunjatkajaa. Kennelissä on myös yksi paluumuuttaja, sillä oma kasvattini VV Luvaton Rakkaus "Nala" palautui jo viime vuoden puolella minulle omistajan pahan allergian takia. Nala on kotiutunut hyvin ja tänä keväänä tulemme näkemään toivon mukaan myös pikku-Naloja.

Vuorenvarman kennel on ollut jo 10 vuotta lastattuna täyteen japanilaisia koiria ja niinpä oli nyt sitten rikottava rajoja ja koitettava jotain uutta. Joulukuussa japanilaisten joukkoon eksyi nimittäin yksi kiinalainen. Kauan odottamani lyhytkarvainen, sininen chow chown tyttöpentu "Sini" (Yavanna's Sininen Hetki) on unelmieni täyttymys. Koitanpa saada Sinillekin oman sivun tänne askarreltua, niin pääsette ihailemaan tätä kennelini erikoisuutta. :)

Näyttelyissäkin on vähän käyty, mutta tänä vuonna kehien kiertäminen jää vähän vähemmälle. Sen sijaan olen saanut nautia useita sertikahveja kasvattieni menestyksen johdosta. Nyt viimeisimmät menestykset tältä vuodelta on Turun KV näyttelystä, kun VV Mallikelpoinen "Tora" oli isosta koiramäärästä ROP ja SSKY:n juhlanäyttelyssä puolestaan loisti VV Kuurankukka, joka nappasi viimeisen sertinsä ja valioitui Suomen muotovalioksi! :) Lämpimät onnittelut omistajille!

2.9.2017

Kevät kului kiertäessä Baltian maiden näyttelyitä ja kyllähän sieltä useita valiotitteleitä saatiinkin kerättyä. Kuitenkin, paljon suurempi saavutus tänä vuonna on tullut kasvattieni puolesta. Tähän mennessä Vuorenvarman kasvateista 5 on valioitunut Suomen muotovalioiksi samana vuonna; Suurenmoiset onnittelut vielä Roosan, Yaman, Ritan, Asamin ja Daltonin omistajille valioitumisesta!

Keväällä kennelini sai myös uusia ulkomaan vahvistuksia; kishu Adannaya Incipita Vita "Aada" Liettuasta, akita Takumachi Go Shun'You Kensha "Taku" Espanjasta ja Hanawa De La Vallee des Samourais "Hanna" Ranskasta.

Kesällä ehdin viikon ihan lomaillakin ja sitten alkoikin taas uusien tarhojen nikkarointiprojekti. Astutuksiakin oli useampi elokuussa kun kaikki kennelin nartut tietysti juoksivat yhtaikaa ja muutamia narttuja kävi astutuksessa muistakin kenneleistä ja ulkomailta.

L'hdin tänä vuonna mukaan myös Kennelliiton terveydenhuolto-ohjelmaan pilottikennelinä. Se onkin mielenkiintoinen projekti ja kesällä on käynyt sekä valvontaeläinlääkäri että kennelneuvoja tämän projektin tiimoilta tarkastelemassa kenneltiloja. Uudet kenneltilat todettiin molemmissa tarkastuksissa eritäin hyviksi ja mitään korjattavaa ei ollut.

16.3.2017

Yksi akitan punainen narttupentu etsii peruutuksen vuoksi vielä omaa kotia. Todella kaunis ja kivanluonteinen pentu josta voisi olla vaikkapa näyttelykaveriksi. Myös sijoitus on mahdollinen. Pentu on luovutusiässä 24.3.2017. Katso pentuesuunnitelmat-sivulta kuva + lisätietoja!

31.12.2016

Moni asia on epävarmaa, mutta se on varma että tämä on tämän vuoden viimeinen päivitys. :) Toivotankin kaikille oikein hyvää ja onnellista vuotta 2017!

Hieman on uutisiakin kerrottavana. Näyttelykausi on päättynyt tältä vuodelta ja loppuvuosi kuluikin ulkomaan näyttelyitä kiertäen. Sainkin kenneliini ensimmäiset Pohjoismaiden muotovaliot kun Gin-kishu ja Unkei-akita pokkasivat sertinsä Tanskassa Pohjoismaiden voittaja näyttelyssä. Reissu oli raskas mutta antoisa, sillä keräsimme valtavan määrän uusia valio- ja voittajatitteleitä. Ensi vuonna onkin tarkoitus suunnta itään päin näyttelyihin.

Hisakon pennut muuttivat jo kaikki omiin koteihinsa ja tällä hetkellä kotona onkin vain joulun alla syntynyt kishu pentue. Neljä kauniin valkoista kishutyttöä syntyi 20.12. Näistä tytöistä yksi on vielä vailla kotia. Pentuesuunnitelmat-sivulta voit lukea lisää tästä upeasta yhdistelmästä. Etsin kotia myös parille brindlelle tyttöakitalle, samalta sivulta löytyy tiedot myös niistä.

Enpä huomannut viimeisimmässä päivityksessäni kertoa kennelimme uusista tulokkaista. Venäjältä Suomeen matkasi kolmen raitapaitaisen akitan porukka: Ookami Ava Hana "Nana", Ookami Kadzuo ja Ookami Kamilla "Milla". Ruotsista toin aikuisen punaisen akitauroksen Gorou Go Akogareno "Simo" ja Puolasta pienen brindlen akitan pennun J'Poka-Yoke Go Sakura No Sono "Pokka". Tervetuloa Vuorenvarman tiimiin! :) Nana aloittikin näyttelyuransa upeasti Voittaja pentunäyttelyssä ollen ROP-pentu kahdeksasta pennusta! Nana aiheutti jouluna myös ulimääräisiä sydämentykytyksiä omistajilleen lähtiessään karkureissulle joulupäivänä. Kun Nana viimein löytyi, ei suinkaan painajainen loppunut siihen, vaan Nana sai korkean kuumeen ja oli menettää henkensä. Onneksi oli suojelusenkeli Nanalla matkassa, sillä hänet vietiin tehohoitoon Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan ja parin päivän päästä tervehtynyt tyttö pääsi kotiin. Diagnoosina verenmyrkytys. Onneksi Nana pelastui! Kiitos kaikille taustajoukoille ja erityisesti Nanan sijoituskodille!

Kerronpa vielä kennelin uudesta Vahdista. Olen tehnyt uuden "aluevaltauksen" ja pieni tosan alku muutti luokseni syksyllä Puolasta, Twierdza Samuraja kennelistä. Tämä hurmaava tiikeri sai nimekseen Vahti ja ehkäpä joku päivä tässä saan tehtyä vahdillekin oman sivun tänne kennelin sivuille. Ja ei, ei voi jättää pentuvarauksia tosasta, Vahti on poika ja nimensä mukaisesti hankittu vahtikoiraksi eikä suinkaan kasvatusmielessä. :) Tokihan sitä ei tiedä muutanko tässä(kin) asiassa joskus tulevaisuudessa mieleni. Ainakin rotu vaikuttaa aivan upealta ja mielenkiinoiselta...

Paljon on uusia kujeita luvassa ensi vuodelle, mutta niitä en vielä paljasta... :) Turvallista vuodenvaihdetta, pitäkäähän kippuroistanne huoli, etteivät lähde karkuun uudenvuodenpaukkeita kuunnellessaan....

28.10.2016

Kesä on kulunut aika vauhdikkaissa merkeissä ohitse ja niinpä vasta nyt ehdin päivitellä kuulumisia. Eniten aikaa on syönyt kesällä kennelini muutto. Kennel sijaitsee nykyisin Hämeenkyrössä. Kesällä on tullut kierreltyä myös aika paljon näyttelyissä ja useampi koiristani onkin valioitunut niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Koirien valiotulokset on päivitetty heidän omille sivuilleen.

Uudessa kodissa on jo ehtinyt syntyä muutama pentuekin. Kiusa sai kaksi hokkaidopoikaa loppukesästä, jotka ovat jo omissa kodeissaan. Tintti sai puolestaan kaksi shiba-tyttöä, jotka ovatkin jo pian luovutusiässä ja molemmille on aivan mahtavat kodit jo tiedossa. Hisako sai kokonaan brindlen akita pesueen Unkein kanssa ja nämäkin 7 pentua on jo kaikki varattu. Seuraavia pentueita onkin suunnitteilla vuodenvaihteeseen; Nami-kishulle odotetaan joulupentuetta ja Kira-akitalle odotellaan pentuja tammikuun alkuun. Näihin pentueisiin otan vielä muutamia varauksia vastaan.

8.4.2016

Nyt on kerrottavana pentu uutisia, varsinkin akitasta haaveileville. Meille syntyi parin viime viikon aikana kolme pentuetta. Nuka synnytti 20.3 upean punaisen kuuden pennun pesueen, joista yksi pieni punainen tyttö nukkui enkeli akitaksi parin päivä iässä. Nukan pennuista on varattavissa vielä yksi punainen tyttö. Reika synnytti pitkäperjantaina 25.3 brindle voittoisen pesueen (4 brindleä ja 1 valkoinen), joista vielä valkoinen uros etsii omaa kotia. Reikan pennut asuvat sijoituskodeissa Jasminin luona, Kankaanpäässä. Luna pyöräytti vielä aprillipäivän päätteeksi 1.4 ihanat 5 pentua; 1brindle uros, 3 brindleä narttua ja 1 punainen narttu. Näistä on yksi brindle narttu vielä varattavissa.

Meille on tullut myös kaksi uutta tuontikoiraa. Tällä kertaa kishuja. Upea Japanintuontiuros Gin saapui rikastuttamaan Suomen geenikantaa ja toivon näkeväni jälkikasvua tästä hienosta uroksesta vielä tämän vuoden puolella. Ginin tytär matkusti samalla lennolla Suomeen ja etsinkin tälle puolen vuoden ikäiselle rinsessalle rakastavaa sijoituskotia.

Yrityksestäni huolimatta en päässyt eroon luottamustehtävästäni Suomen Nihonken Ry:n puheenjohtajan. Näin mennään taas vuosi eteepäin, koitan olla luotamuksenne arvoinen ja edistää harvinaisten japanilaisten rotujen asiaa Suomessa tänäkin vuonna.

17.2.2016

Nolona huomasin, että edellisestä päivityksestä onkin taas vierähtänyt aikaa... Vuosikin ehti vaihtua tässä välissä ja paljon on taas ehtinyt sattua ja tapahtua. Aloitetaanpa siitä, että minulla on kunnia esitellä kaksi uutta tuontikoiraa; Joulukuun alussa Ranskasta matkasi tänne kenneliimme metsän keskelle upea sinibrindle jalostusuros akita Unkei Go Motodatesou sekä black&tan hokkaido tyttö Kyuden Kitsune Kumikatsu Laulava Lintukoira alias Mai. Näistä molemmista ihanuuksista löytyy kuvia rotusivuilta. Unkei aloittikin näyttelyuransa tänä vuonna Parkanon ryhmänäyttelyssä ollen paras uros ja VSP. Mai on vielä pentu ja aloittelee näyttelyuraansa vasta myöhemmin, mutta erittäin lupaavan oloinen hokkaidon alku niin luonteeltaan kuin rakenteeltaankin.

Kasvattini ovat myös jatkaneet menestystään näyttelykehissä. Erityiset onnittelut on lähetettävä Roosalle (Vuorenvarman Ruusuillatanssija), joka voitti junioriluokassa nartut Voittaja-näyttelyssä, johon oli ilmoitettu huimat 33 akitaa!! Roosasta tulikin siis Voittaja 2015, suuret onnittelut kotijoukoille Ninalle ja Raimolle!
Kajaanin KV näyttelyssä Vuorenvarman kasvatit pokkasivat tuplavoiton, kun VV Velikulta "Toffe"oli ROP ja valioitui Suomen muotovalioksi ja VV Rajatapaus "Rita" oli VSP. Onnea rutkasti myös Toffen ja Ritan kotijoukoille! :)
Vuorenvarman kasvattajaryhmä on saatu kokoon kolmessa näyttelyssä viime päivityksen jälkeen; Seinäjoki KV, Jyväskylä KV ja Parkano RN. Kaikissa tuloksena rotunsa paras kasvattaja ja kunniapalkinto. :) :) :) Kiitos teille kaikille ihanille kasvattieni omistajille jotka ovat olleet mukana!

Paljon on kerrottavana myös pentu-uutisia. Pimu synnytti loppiaisen aattona maailmaan neljä ihanaa pentua, joista yksi ei valitettavasti selvinnyt. Kolme muuta on kuitenkin kasvamassa hurjaa vauhtia ja lähtevät viikon päästä omiin koteihinsa ilahduttamaan omia perheitään. Norsu synnytti neljä kauniin punaista tyttöä 19.1. Näistä tytöistä yksi on vielä etsimässä omaa kotiaan. Paljon on myös pentusuunnitelmia kevääksi, niistä voi lukea lisää pentuesunnitelmat-sivulta.

7.11.2015

Nyt on pennuntuoksuinen päivitys luvassa... Meille on syntynyt edellisen päivityksen jälkeen kolme pentuetta. Ursa-hokkaido synnytti yhden valkoisen tyttöpennun 7.10. Hokkaidon pentu on jo varattu. Seuraavana lauantaina 10.10 synnytti Kisu-kishu upean 9 valkoisen pennun pesueen! Tässä pentueessa on vielä varattavissa 1 urospentu ja 1 narttupentu, muille on jo kodit tiedossa. Susi akita synnyttikin sitten seuraavana päivänä, 11.10, neljä todella kaunista tyttöä; kaksi brindleä ja kaksi punaista. Kaikki pennut on jo varattu. Meille on syntymässä tänä vuonna vielä kaksi akitapentuetta, Hisakolle ja Makolle, mutta niidenkin pennut on jo kaikki varattu. Alkuvuodeksi on suunnitteilla seuraava akitapentue, johon otan vielä varauksia vastaan. Siinä emona on kuvankaunis Pimu (Moriko's Go Jinsei). Laitan pentueesta lisätietoja tänne sivuille kun tiineys on varmistunut.

Näyttely-uutisissa onkin sitten vallan mahtavia uutisia kerrottavana! Seinäjoen KV näyttelussä kasvattini Reika (W Kutsuvieras) oli rotunsa paras ja valioitui Suomen muotovalioksi heti kahden vuoden iän saavutettuaan! Onnea paljon Reikalle ja kotijoukoille! Samassa näyttelyssä Vuorenvarman kasvattajaryhmä palkittiin rotunsa parhaana ja vieläpä kunniapalkinnolla. Seuraavana päivänä tapahtuikin sitten uskomaton jymy-yllätys! Hokkaidon taimi Yama (W Yhtäsuurikuin) tempaisi oikein kunnolla ensimmäisessä näyttelyssään ja voitti Lahden pentunäyttelyssä 700 muuta pentua ollen näyttelyn kaunein koira!!!! Onnea ihan suunnattomasti Yamalle ja hänen perheelleen Ninalle ja Raimolle! Aivan uskomatonta, meinasin itkuun pillahtaa uutisen kuultuani!

reikaMVA.jpg

Akita Vuorenvarman Kutsuvieras "Reika"

Suomen Muotovalio 24.10.2015

YamaBIS.jpg

Hokkaido Vuorenvarman Yhtäsuurikuin "Yama"

ROP-pentu RYP1, BIS1

Lahden pentunäyttely 25.10 näyttelyn kauneimman pennun valinta

16.9.2015

Noniin...nyt onkin aika julkistaa vähän syksyn pentusuunnitelmia! Meille on tulossa TODELLA upeista koirista pentueita kolmessa eri rodussa tänä syksynä. Pentusuunnitelmista voit lukea lisää näistä hurmaavista yhdistelmistä. Nyt kun tiineyksiä on varmistunut, niin uskallan jo ottaa reilummin varauksia vastaan. :) Paljon on jo kiinnostuneita ollutkin liikkeellä...

5.9.2015

Täällä sitä odotellaan kaikki sormet ristissä pentu uutisia... Meille on suunnitelmiossa hokkaidon, kishun ja akitan pentuja tälle syksylle. Astutukset ovat nyt onnistuneet, mutta odotan vielä tiineyden varmistumista, ennen kuin laitan yhdistelmiä esille, jottei tule turhia pettymyksiä. Ehkäpä pian voin kuitenkin kertoa ilouutisia...

Täytyypä mainita vielä urostenkin saavutuksista, sillä kennelin pojat ovat päässeet sukuaan jatkamaan. Huhu ja Kumma saivat molemmat komeat pentueet aikaiseksi kesällä ihan tähän lähiseudulle ja Masalle on tulossa pentuja Pohjoiseen.

Molemmat japanintuonti akitat valioituivat Yppärin ryhmänäyttelyssä pari viikkoa sitten. Mako on kyllä aivan uskomattoman upea narttu; kolme näyttelyä, kolme ROP-sijoitusta ja uusi valio. En voi sanoin kuvailla miten tyytyväinen olen tähän tyttöön! Samassa näyttelyssä oli myös Vuorenvarman kasvatit edustettuina ja saimmekin kokoon kasvattajaryhmän ja pääsimme junnutiimillä edustamaan ihan isoon kehään asti. :) Lämmin kiitos kivasta päivästä kaikille paikalla olijoille.

Kishu kasvattini Hunky ja Nami ovat myös olleet hienosti rotua edustamassa näyttelyissä ja napanneet sertin jos toisenkin... :) Onnea omistajille hienosta junnukehästartista!

Etusivulla onkin se suuri uutinen. Kennel Vuorenvarman on saanut upean vahvistuksen riveihinsä kennel Akogarenosta. Hisako-neiti on ethinyt niittää jo kaiken maailman tittelit näyttelykehistä ja saapui nyt Suomeen jatkamaan sukuaan. Hisakon sukulaisia onkin jo useampi ennestään meidän kennelissä; Susi, Masa ja Tessu. Niin tyytyväinen olen näiden koirien rakenteeseen, ulkonäköön ja ennenkaikkea upeaan luonteeseen, että en voinut kieltäytyä, kun kasvattaja tarjosi Hisakoa kenneliimme. Kaunis ja upea tyttö kertakaikkiaan. Toivotaan että Hisako saa ihania punaisia akita palleroita aikaiseksi jo melko pian...

Seuraavaksi olemme tähtäämässä Seinäjoen KV näyttelyyn ja sitten taidammekin jäädä näyttelytauolle pentu-uutisia odottelemaan ja polttelemaan kynttilöitä pimentyvinä syysiltoina...

24.7.2015

Noniin, täytyypä näin kesäaikaankin uhrata pieni hetki koneen äärellä, että saisi edes jotain uusimpia kuulumisia kirjoitella tännekin sivuille. :)

Meille syntyi kesän alussa kauan odotettuja hokkaidon pentuja. Isänä näillä kahdella termiittipojalla on upea kaksinkertainen maailmanvoittaja Ricky, joka on tuotu Japanista. Hiukan jäi taas kismittämään, että Kiusalta tuli vain kaksi poikaa, kun olen niin sormet ristissä odotellut sitä hokkaido-tyttöä... no, jää taas seuraavaan kertaan ne odotukset. Upeat pojat Kiusa sai ja molemmat ovat jo omissa kodeissaankin. Poikien nimeksi tuli VV Yhtäsuurikuin alias Yama ja VV Yhteensattuma alias Ricky Junior. Ricky on kyllä aivan isäsnsä näköinen; komea valkoinen hokkaidon alku. :)

Kennelimme on saanut myös upeita uusia tulokkaita riveihinsä. Valkoinen Kumma-niminen uros matkasi meille alkukeväästä Venäjältä, vaikkakin hän on Japanissa syntynyt Yamaguchi-kennelissä. Kumma on päässyt jo isäksikin, kun Alma-niminen raitamekkoinen akita tyttö ihastui häneen ikihyviksi. :) Japanista tuli myös kaksi kuvankaunista punaista akitaa keväällä. Pitkäaikainen haaveeni syvänpunaisista ja vahvarakenteisista akitoista täyttyi, kun poikkesin Osakassa hakemassa kotiin Herra Tanin ja Makon, jotka omaavat erittäin mielenkiintoiset sukutaulut kauniin ulkonäön ja herttaisen luonteensa lisäksi. Mako olikin heti ensimmäisessä näyttelyssään rotunsa paras.

Näyttelyuutisia on kerrottavana roimasti ihanien kasvattieni osalta!! VV Tuhkimo pokkasi viimisen Cacibin ja valmistui siten kansainväliseksi valioksi. Onnea Kisulle ja kotijoukoille! VV Kuokkavieras "Tuike" kävi valioitumassa Ruotsissa ja sai samalla myös Pohjoismaiden muotovalion tittelin. Onnea Tuike ja Salla! VV Ennakkosuosikilla kävi tuuri Tuurissa, kun hän sai viimeisen sertin ja valioitui Suomen muotovalioksi. Onnea Nukalle ja perheelle! onnittelut ansaitsevat myös junnuluokkalaiset akitat, VV Naapurinkauhu ja VV Rajatapaus, jotka ovat aloittaneet junnuluokat hienosti varaserteillä sekä VV Urbaanilegenda, joka otti akitoiden erikoisnäyttelyssä ensimmäisen sertinsä!! Erityisen hienosti on lähtenyt näyttelyura käyntiin myös junnuluokkalaisilla ja ensimmäisillä kishu-kasvateillani VV Suunsoittaja ja VV Salamatkustaja, joilla on molemmilla jo ensimmäinen ROP sijoitus tienattuna. :) Myös hokkaido poika Onni, VV Ihanko Ikioma, on niittänyt mainetta ja kunniaa Vuorenvarman hokkaidokasvateille kehissä. Kiitos teille kaikille ihanaisille kasvatin omistajille, sertikahveja on ylpeä kasvattaja saanut juoda alvariinsa tänä kesänä, oikeastaan joka viikonloppu ja molempina päivinä. :D

Syksyä kohden lähdetään pentusuunnitelmia punomaan, jos kaikki menee suunnitellusti, niin kenneliimme on syntymässä useampi akita pentue ja mahdollisesti myös kishu- ja shibapentue. Nähtäväksi jää, juuri odotellaan tyttöjen juoksuja alkaviksi. Meille on tulossa luultavasti vielä yksi ulkomaanvahvistuskin loppukesästä, siitä tarkemmin myöhemmin. Josko tässä olisi sitten korsi kannettuna kekoon tuontikoirien ja uuden jalostusveren puolesta minun osaltani. :)

31.3.2015

Voi ei. Muistan ajan, jolloin ihmettelin miten kasvattajat on niin saamattomia, kun kotisivujaankaan eivät saa päivitettyä. No, nyt taidan itse sitten syyllistyä samaan. :D Miten nämä kuukaudet valuukin tällä tavalla käsistä. Eipä tässä kyllä niin hirmuisesti ole ehtinyt tapahtuakaan. Päivitin pentuesuunnitelmat sivulle kevään ensimmäiset pentuesuunnitelmat. Itsenäisyyspäivänä syntyneen V-pentueen jälkeen on ollut meillä oudon hiljaista, kun talossa ei ole ollut yhtäkään pentua (jos karvatonta kissaani ei lasketa). Nytpä siis on tulossa toivon mukaan pentuja alkukesäksi rotyuihin akita ja hokkaido. Jännityksellä odotan, josko tosiaan nyt viimein saataisiin hokkaidon alkuja, niitä on todella sormet ristissä odotettu. Lisäsin Hokkaido-otsikon alle Ronjan kirjoittaman mainion artikkelin hokkaidon CEA:Sta, sitä voi käydä lukaisemassa asiasta kiinnostuneet.

No nyt kun penturintamalla on ollut taukoa, niiin tottakai kaikki vapaa-aika on kulunut koiranäyttelyissä. Näyttelyuutisten kohokohdat on nopeasti kerrottu; Kasvattini Vuorenvarman Kutsuvieras "reika" on jatkanut voittokulkuaan ja napannut juniorivoittajatittelin sekä Viron puolelta juniorivalio tittelin! Upeaa työtä Jasmin & Reika! Oman kennelin koirista Masa ja Susi ottivat Jämijärven ryhmänäyttelyssä tuplavoiton ja valioituivat molemmat Suomen muotovalioiksi. Tässäpä nämä lyhyesti, kun itseäni ainakin kyllästyttää pitkiä näyttelypäivityksiä lukea. :)

Suomen Nihonkenin vuosikokous oli ja meni ja sain jälleen kunnian jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana. Äsken mainitsemani Reika-tyttö pokkasi "vuoden pentu"-tittelin samassa tilaisuudessa.

Olen syöttänyt koirilleni Probooster-koiranruokaa siitä asti kun se tuli markkinoille ja ollut tyytyväinen. Yllättäen maahantuoja ottikin yhteyttä ja pyysi kasvattajajuttua minulta julkaisuunsa. Sellaisen tietysti annoin, sillä olen ollut tyytyväinen tähän ruokaan ja myös useat kasvattini sitä syövät hyvällä ruokahalulla. (Kasvattini saavat ostaa minulta tätä ruokaa tukkuhinnalla ja kahden säkin toimituskulut postiin on 5,90.) Tästä linkistä voi lukea tuon kirjoituksen.

Kevät on aina koirakuumeen aikaa. Niinpä on tullut ostettua koiriakin. Käväisin Puolassa ja toin sieltä kotiintuomisina 3 kippuraa: 2 shibaa ja akitan. Toinen shiba-sisaruksista tosin meni asumaan kasvattini Onni-hokkaidon luo, mutta Tintti-shiba jäi kenneliimme. Tessu-akita on erittäin lupaava ja isokokoinen nuori akitauros varustettuna upealla AKIHO-sukutaululla. Koitanpa laitttaa näistä uusista ystävistä kuvia ja lisätietoja tänne sivuille jossain vaiheessa. Nyt on kuintenkin tähtäimessä vielä muutama Japanintuontikoira ja kaikki energia on keskitettävä niihin. :) Jos suunnitelmat toteutuu, niin melko upeita tuonteja on tulossa pitkin kevättä...

Aina on ikävä kyllä niitä surullisiakin uutisia kerrottavana. Jääkarhuni, Topi-akita, siirtyi sateenkaarisillalle pahan munuaisvian uuvuttamana, joka piilevänä puhkaisi vielä epileptisiä kohtauksia. Koskaan ei tiedä eläinten kanssa, mitä surullisia yllätyksiä vastaan voi tulla.:(

3.12.2014

Mistähän sitä oikein aloittaisi... Ehkäpä aloitan vuoden suurimmasta koiratapahtumasta, eli Maailmanvoittajanäyttelystä, joka järjestettiin Helsingissä elokuussa. Kerrassaan upea tapahtuma ja kotiintuomisetkin oli aivan odotukset ylittävät: kennel Vuorenvarman sai rivistöönsä kolme maailmanvoittajaa: Kuro-hokkaido, Ursa-hokkaido ja Kisu-kishu!! Akitoissa sijoituksia ei tullut, mutta oli upeaa, että Vuorenvarman kasvatit olivat paikalla edustamasa erityisesti valioluokassa! kiitos kaikille jotka olivat mukana. Saimme kasaan myös kasvattajaryhmän, mutta jäimme toiseksi kennel Viribus Unitiksen hienolle ryhmälle. Onnea kasvattaja Emilialle hienosta kasvatustyöstä! Kaikenkaikkiaan kuitenkin upeaa mainosta, että saatiin kaksi suomalaista kasvattajaryhmää kokoon.

Pian maailmanvoittajan jälkeen olikin vuoden toiseksi suurin tapahtuma, kun Suomen Nihonken ry järjesti kolmipäiväisen luonnetestiviikonlopun Sastamalassa. Mukana oli kivasti kippurahäntiä ja meidän kenneliä oli edustamassa Hurja-akita ja kasvattini Nacho. Molemmat saivat upeat pisteet ja suoriutuivat luonnetestistä mainiosti.

Syksyllä on näyttelyt jääneet täysin väliin, sillä meillä on keskitytty täysin pentujen hoitoon. Tämä vuosi jää historiaan penturikkaana, jos niin voi sanoa, sillä kenneliimme syntyi 5 pentuetta kahden viikon sisällä. Ennakko-odotuksista huolimatta kaikki astutetut nartut tiinehtyivät onnistuneesti ja niinpä meillä on ollut aikamoinen hulabaloo.... Kennelini ensimmäinen shiba-pentue näki päivänvalon tänä syksynä, kun Suru-shiba synnytti kaksi potraa shibaa.Oma kasvattini Nuka (Vuorenvarman Ennakkosuosikki) sai 7 ihanaa akitapalleroa. Seuraavaksi oli vuorossa kennelin historian ensimmäinen kishu-pentue, kun Kisu pyöräytti maailmaan hurjat 8 pentua! Ikävä kyllä yksi näistä pennuista oli pieni ja emonkin mielestä elinkelvoton ja se menehtyi parin päivän iässä. Kisun jälkeen synnytti Rikki-shiba myös ison pesueen shiballe: 4 punaista pentua. Ja Rikin jälkeen vielä Susi sai 7 akitapentua. Näistä yksi, Vuorenvarman Ulosottomies, jää kenneliini jatkamaan sukua. Niin, että on tässä tosiaan touhua riittänyt ja sivujen päivityskin siinä sivussa jäänyt ymmärrettävästi aika vähiin...

Nyt kun nämä pennut ovat siirtyneet omiin koteihinsa, on aika siirtyä tulevaan. Meille on toivon mukaan ensi viikonloppuna syntymässä akita palleroita lisää, siitä lisätietoa pentuesuunnitelmat-sivulla.

Kennelimme osallistui myös hokkaidojen geenitutkimukseen ja kaikki koiramme käytiin testauttamassa CEA (collie eye anomaly) testissä. Tulokset ovat hokkaidojen omilla sivuilla. Hokkaidojen on havaittu tutkimuksissa periyttävän collieille yleistä silmäsairautta CEA.ta. Sairaudessa on erilaisia vaikeusasteita ja onneksi aniharvoin tämä sairaus on koiran kannalta vakava. Halusimme koitenkin tutkituttaa koirat, jotta saadaan lisää tietoa hokkaidojen terveystilanteesta, sillä Euroopassa suurin osa testatuista koirista on joko kantajia tai sairaita.

Tässä ehkäpä tärkeimmät tällä kertaa lyhennetysti...

1.9.2014

Punainen urospentu, Vuorenvarman Oikosulku, etsii omaa kotia! Pentu on luonteeltaan todella ihmisläheinen ja rohkea. Energiaa tässä pakkauksessa riittää myös enemmän kuin muilla sisaruksilla yhteensä. Ihanan luonteensa puolesta sopii vaikka ensimmäiseksikin akitaksi. Pentu myydään alennetulla hinnalla, koska sillä on pieni napatyrä. Pentuesuunnitelmat-sivulta löytyy lisätietoa.

31.5.2014

Kevät on hujahtanut hetkessä ohi pentujen myötä... Edellisen päivityksen jälkeen Manne sai 7 akitapalleroa, joista yksi ikävä kyllä muutti jo kahden päivän iässä koiraenkeliksi, kun ensikertalainen emo huomaamattaan makasi pennun päällä ja pentu tukehtui. Nämä tapaukset ovat aina niin todella surullisia, mutta eipä kukaan voi vahtia pentulaatikkoa ympäri vuorokauden. :( Muuten Manne on ollut todella tunnollinen ja hyvä emo pennuilleen. Sattuipa tähän pentueeseen sellainenkin meriitti, että Vuorenvarman kennelin sadas kasvatti näki päivänvalon! Tästä rajapyykistä järjestettiinkin pieni nimeämiskilpa Vuorenvarman facebook ryhmässä. Poika nimettiin lopulta "Vuorenvarman Mukuloista Sadas"-nimellä. Virallinen kummi on Tanja Näätänen, joka nimen keksi. Kiitos kaikille muillekin hyvistä nimiehdotuksista. :) Nyt aika on kulunut jo niin nopeasti, että Mannen pennut ovat jo luovutusiässä ja tänä viikonloppuna lähtevät loputkin omiin koteihinsa.

Saori sai myös upean pentueen syvän punaisia akitan alkuja pääsiäisen jälkeen. Näistä pennuista yksi jää kotiin kasvamaan, sillä tämä on saorin ainoa pentue Suomessa ja tulee jäämäänkin ainoaksi. Saorilla on jo edellisessä kotimaassaan Ranskassa pentueita ja siksi onkin Saorin aika jäädä eläkkeelle jalostuspuuhista. Todella vahvoja ja kauniita pentuja Saori saikin! Yksi punainen tyttö etsii vielä omaa kotia. Luovutusiässä nämä pennut ovat kesäkuun puolivälissä.

Kennelimme on saanut myös kaksi uutta vahvistusta Japanista. Punainen, näyttävä akitauros, tuttavallisemmin Tauski, matkasi Japanista jalostusuroksen hommiin tänne Suomeen pari viikkoa sitten. Poika on todella upean punainen, vahvarakenteinen ja kaunisilmeinen - juuri sitä mitä halusimmekin! Tauski on yhteisomistuksessa ja asuu Jasminilla Kankaanpäässä Kita- ja Reika-akitoiden kanssa. Nyt odotellaan pojan sukutaulua, jotta päästään näyttelyihin ja terveystutkimuksiin. Odotukset ovat tälle nuorelle urokselle korkealla. Toinen Japanin tulokas saapui viime yönä - syötävän suloinen black&tan shibauroksen alku! Näistä molemmista pojista lisätietoja ja kuvia tulossa myöhemmin...

Kishu puolelta onkin sitten kerrottavana todella surullinen uutinen. Nuori kishu tyttömme Mirri jouduttiin nukuttamaan pois aivan liian nuorena. :( Mirri meni äkillisesti huonoon kuntoon ja eläinlääkärin tutkimuksissa paljastui pitkälle edennyt imusolmukesyöpä. Mitään ei ollut tehtävissä. Nämä hetket on niitä varjoja koiranomistajan elämässä, mutta niitäkään ei voi välttää. Todella surullinen oli Mirrin kohtalo, elämä oli vasta alussa...

Shibat antavat yhä odottaa juoksujaan...puuh. Valtavasti on shiban pentuja kysytty, mutta nyt täytyy jaksaa vaan kärsivällisesti odotella juoksujen alkua. Surulle on tiedossa punainen japanintuontisulhanen, jos vaan pojan paperit ehtii ajoissa matkata tänne Suomeen Japanista.

Väliaikatiedotuksena voin kertoa, että kasvattajalla on täälä kohta mahahaava liiallisten sertikahvien juomisesta. :D VV Yllätysvieras, Yume, yllätti oikein todella ja valioitui Suomen muotovalioksi 2-vuotis syntymäpäivänään! Onnea isosti Yumelle ja kotijoukoille! Muutenkin ihanat kasvattini ovat niittäneet mainetta ja kunniaa näyttelykehissä tänä keväänä enemmän kuin olen uskaltanut toivoakkaan! VV Kutsuvieras, Reika, on aloittanut loistokkaan näyttelyuransa kahdella ROP-pentutittelillä, onnea myös Reikalle! Olen aina tosi iloinen että kasvattejani näkyy näyttelykehissä, mutta nyt täytyy sanoa, että vielä iloisempi olen ollut todella hyvistä terveystutkimustuloksista joita tänä keväänä on kasvateilleni tullut. Sokerina pohjalla sain todella mieltä lämmittävän tekstiviestin yhdeltä kasvattini omistajalta, jossa kerrottiin että eräs koirakouluttaja oli todennut ääneen näin "Miten noi vuorenvarman akitat on aina yhtä iloisia, ne muutamat joita olen nähnyt!". Tuntui kyllä hyvältä. Olen niin kovasti yrittänyt panostaa jalostusvalinnoilla akitan hyvään luonteeseen ja nyt se alkaa kantaa hedelmää. :) Kasvattini ovat kyllä luonteiltaan pääosin todella ihania, siitä olen ylpeä.

Nyt on suunta kohti kesää, ja odotellaan tämän vuoden päätapahtumaa; Maailmanvoittajanäyttelyä!! Toivottavasti näen siellä mahdollisimman paljon kasvattejani tekemässä maailmanennätystä suurimmasta koiranäyttelystä! :) Elokuun puolivälissä on myös Nihonkenin järjestämä luonnetesti ja MH-kuvaus viikonloppu Sastamalassa, haluaisin niin kovasti sinnekin kasvattejani luonnetta koettelemaan... Minulta saa halutessaan lisätietoa ja apua ilmottautumiseen näihin tapahtumiin.

29.3.2014
Täytyypä heti alkuun jatkaa viime päivityksen ilouutisia. Kirjoitin viimeksi, että harva akita Suomen historiassa yltää BIS kehiin, mutta niinpä tuli taas todistettua toisin, sillä ystäväni Karoliina Alatalon Ransnakntuontinarttu Yufa teki todella historiaa Seinäjoen ryhmänäyttelyssä ollen BIS1!! Laitanpa vielä suuret onnittelut tätäkin kautta Yufan kotijoukoille upeasta voitosta! Olen sanoinkuvaamattoman iloinen siitä, että suomalaiset tuomarit ovat alkaneet löytää japanilaisen akitan kauneuden ryhmä- ja nyt myös best in show-kehissä. Tämä on parasta PR-työtä mitä rotu voi saada.

Meillä on pentu-uutisia kerrottavana, sillä Ai:n pennut syntyivät keisarinleikkauksessa keskiviikkona aamuyöllä. Kaikki pennut saatiin elossa ulos ja tuloksena onkin 3 punaista akitan alkua, 2 tyttöä ja 1 poika. Toinen tytöistä jää kenneliini jatkamaan sukua. Emo ja pennut voivat nyt hyvin. Päivitin pentuesuunnitelmat sivulle tämän kevään astutukset. Manne on alkanut myös pyöristyä silmissä, joten parin viikon kuluttua minulla on toivon mukaan kerrottavana lisää pentu-uutisia. Shibojen juoksuja odotellaan alkaviksi, joten shiba vauvoja on tiedossa aikaisintaan kesällä.

Viime viikonloppuna tehtiin näyttelyreissu Latviaan viiden koiran voimin. Mukana matkassa oli Kisu-kishu, Pimu-akita, Topi-akita, Ursa-hokkaido ja Sato-suomenajokoira. Täytyy sanoa, että kaikkine kilometreineen ja näyttelyhäkkejen raahauksineen reissu oli rankka, mutta tulokset olivat sen verran hyvät, että kannatti tehdä! Kaikki viisi koiraa valioituivat Latvian valioiksi ja Kisu ja Sato saivat myös Latvian voittaja tittelin. Akitoiden kehässä oli todella kova taso, molempina päivinä oli 10 akitaa. Siksi olinkin todella yllättynyt että akitamme pärjäsivät noinkin koville vastuksille. Pimu oli toisena päivänä vieläpä VSP. Kaksipäiväisten näyttelyiden tuloksena saatiin kotiinviemisiksi: 5x LV MVA, 2xLVW-14, 5xROP, 1xVSP, 6xCACIB, 7xSERT. Olin todella tyytyväinen retkeen, ehkäpä tulee lähdettyä toistekin.

Vielä muutama hyvä uutinen on kerrottavana, sillä kasvattini Yume (VV Yllätysvieras) siirrettiin vihdoin kennelliiton päätöksellä FI-rekisteriin, mikä tarkoittaa että Yume on nyt virallisesti jalostuskoira. Ja taitaa Yumelle ollakin tiedossa pentusuunnitelmia Odoroki kennelissä tälle vuodelle... ;) Olen aina iloinen kun kasvattini jatkavat sukuaan!

Meillä kävi tällä viikolla Satakunnan valvontaeläinlääkäri katsomassa kenneltilamme. Mari oli erittäin mukava ja asiantunteva eläinlääkäri ja juttua riittikin pitkään koirista ja kennelneuvonnastakin. Saimme lopuksi raportin käynnistä, jossa ei ole mitään huomautettavaa koirien pidosta, eli kenneltilamme ovat juuri sellaiset kuin pitääkin. On todella hyvä, että suuria kenneleitä tarkastetaan määräajoin, näin voidaan varmistua koirien asianmukaisesta pidosta ja hoidosta.

Alkuvuosi on kaikenlaisten vuosikokousten aikaa ja niinpä kokouksissakin on tullut iltoja kulutettua. Mouhijärven metsästysseura ry:n kokouksessa minut liitettiin vihdoin virallisesti kenneltoimikunnan jäseneksi, vaikkakin olen jo useamman vuoden ollut mukana näyttelytoimikunnassa järjestämässä Häijään ryhmänäyttelyitä. Isompi yllätys tulikin sitten Satakunnan kennelpiirin kokouksessa, kun kokeilin kepillä jäätä ja hain hallituksen jäsenyyttä ensimmäistä kertaa. Olin iloisesti yllättynyt kun tulin valituksi hallitukseen isolla äänimäärällä, sillä kennelpiirin hallituspaikat ovat tunnetusti olleet aika miesvaltaisia ja erityisesti metsästysmiesten hallinnoimia. No, nyt tulee tutustuttua tarkemmin kennelpiirinkin toimintaan hallintoelimestä käsin. Mielenkiintoinen vuosi tulossa. :)

Ikävä kyllä tällä kerralla on myös ikäväkin uutinen kerrottavana. Kasvatillani VV Liikemies "Shain" diagnosoitiin SA biopsioista. Nämä ovat aina ikäviä uutisia tietysti omistajalle, mutta myös kasvattajalle. Shain on nyt Atopica-lääkityksellä ja toivottavasti lääkkeet alkavat pian helpottaa Shainin oloa.

18.2.2014

Nyt on ollut niin uskomaton viikonloppu, että on pakko päivittää iloiset uutiset tännekin! Onnittelen taas kasvattiani Vuorenvarman Tuhkimoa eli Kisua, joka tahkoaa voittoja jatkuvalla syötöllä... Kisu voitti Vuoden Nihonken ja Vuoden Akita kisojen ykkössijat! Tuplavoitto siis Kisulle, tämä on aivan uskomaton saavutus nuorelta koiralta!!!! Onnea miljoonasti Kisulle ja Kisun kotijoukoille!

Vuorenvarman kasvatit pärjäsivät upeasti muutenkin, sillä akita ry:n kärkikolmikossa on kaksi kasvattiani, kolmannella sijalla palkittiin Vuorenvarman Yllätysieras, Yume! Onnea myös Yumen omistajalle ja ystävälleni Heidille menestyksestä! Olen todella ylpeä näistä nuorista tytöistä, mitä heistä mahtaa ollenkaan tulla isona... Kymmenen kärjessä oli kaikenkaikkiaan 4 Vuorenvarman kasvattia.

Viime sunnuntaina olin koirieni kanssa Jyväskylässä järjestetyssä ulkomuototuomareiden koulutusnäyttelyssä. Akitoita oli ilmoitettu 16, joista paikalla 14. Nuori lupaukseni Masa yllätti täysin voittamalla urokset ja saaden ensimmäisen sertinsä. ja eihän sitä voi kun ihmetellä tätä voittoputkea, sillä taas sain olla ROP-kehässä kahden koiran kanssa ja Hurja palkittiin ROP-koiraksi jälleen. Vielä suurempi yllätys oli se, että Hurja juoksi itsensä voittoon myös ryhmäkehässä ja palkittiin BIS4 sijoituksella! Tämä on aivan uskomatonta, en voi vieläkään uskoa todeksi!! Moni akita Suomen historiassa ei ole kyllä BIS kehiin yltänyt. Olen niin ylpeä sinusta ihana Hurjani! <3

Kiitän lopuksi vielä kaikkia kasvattejani, jotka ovat jaksaneet näyttelyissä kiertää, sillä teidän ansiotanne on, että sunnuntai iltana kennelini palkittiin kasvattien näyttelymenestyksen perusteella Suomen Nihonken Ry:n Vuoden Kasvattajaksi! KIITOS!

11.2.2014

Uusi vuosi on käynnistynyt jo ajat sitten ja sen myötä uudet kujeet... Niin paljon on taas kerrottavaa, että ei tiedä mistä alottaisi. Aloitetaan vaikka pienestä sydäntä lämmittävästä uutisesta, sillä minulle niin rakas Riski-poika kävi kyläilemässä luonani eräänä pakkaspäivänä. Oli ihanaa nähdä Riskiä pitkästä aikaa ja halata tätä tuttua karvanallea. Kuinka sattuikin, että Riski ilmestyi lohduksi juuri sellaisena hetkenä, kun kotiamme oli kohdannut suuri suru. Asioilla on varmasti tarkoituksensa.

Näyttelyissä vuosi on lähtenyt käyntiin paremmin kuin ikinä uskaltaisi edes haaveilla. Korkkasimme näyttelykauden Turku KV:ssa, jossa Topi nappasi toisen sertinsä. Siitä jatkettiin sitten Parkanon ryhmänäyttelyssä, jossa saatiin triplavoitto: Suru oli Shibojen ROp, Hurja akitoiden ROP, Topi akitoiden VSP! lisäksi Masa oli ensimmäisessä näyttelyssään PU2 ja sai varasertin. Sokerina pohjalla sekä Hurja että Topi valioituivat Suomen muotovalioiksi. Voiko tällaista edes tapahtua? Päivä oli muutoinkin todella mukava, kun sai vaihtaa kuulumisia akitaystävien kanssa. No, tuosta järkytyksestä toivuttuani tulikin uusi jymy-uutinen viime viikonloppuna, kun VV Tuhkimo "Kisu" piipahti Tallinnassa ja valioitui Viron valioksi ja nappasi ROP:in! onnea paljon tästä vielä Kisun kotijoukoille! Alla on Kisun valioitumiskuva.

Olen päivitellyt kotisivuille uusia kuvia, ainakin Topin, Susin, Wilman ja Hurjan sivuille. lisäksi sain vihdoin avattua oman sivun tiikeriraitaiselle sijoitustytölleni Reikalle! Reika kävikin tänään kyläilemässä ja otettiin ihan tuoreita kuvia tästä kuvankauniista tytön alusta!

Mainitsempa viimeisenä vielä pentusuunnitelmista. Keväälle on odotettavissa akitan pentuja upeista yhdistelmistä! Tytöillä on nyt juoksut aluillaan ja päivittelen pikkuhiljaa pentue sivulle lisätietoja onnistuneista astutuksista.

kisu_valio.jpg

ONNEA KISU, FI CH & EE CH!!!!

14.12.2013

Pennut on pitäneet sen verran kiireisenä, että kaikki hommat kotisivujen päivityksestä lähtien on jääneet vähemmälle... Tällä viikolla viimeiset akitan pennut lähtivät uusiin koteihinsa ja hokkaidoista vielä upea valkoinen poika etsii kotia. Pimun pennuista tiikerityttö (Vuorenvarman Kutsuvieras) muutti Kita-pappansa luo asumaan ja pysyy kennelin vahvistuksena sijoituskoiran merkeissä. Reipas ja kaunis tyttö, hänestä varmasti kuullaan vielä.

Näyttelyt on jäänyt nyt pentujen takia vallan väliin, mutta kasvattini ovat pitäneet lippua korkealla näyttelykehissä! Vuorenvarman Ainutlaatuinen "Ran" kävi takomassa itsensä kolmella näyttelyllä Viron juniorivalioksi! Aivan satumainen suoritus, paljon onnea Ranille ja Sinille! Vuorenvarman Tuhkimo "Kisu" puolestaan valioitui Suomen muotovalioksi ensimmäisessä AVO-luokan esiintymisessään Jyväskylän KV-näyttelyssä ja oli samalla ROP. Onnea Kisulle ja perheelle! Kyllä saa kasvattaja täälä olla iloinen ja ylpeä ja juoda sertikahveilla itselleen vatsahaavan tällä menolla.... :D

Kenneliimme on saapunut uusi vahvistus suoraan Japanista. Komea Kishun urospentu matkasi pitkän matkan tänne Suomeen ja asuu nyt yhteistyökodissa Hyvinkäällä. Tälle pojalle on isot odotukset.

26.10.2013

Nyt niitä pentu uutisia sitten on! Kiusa synnytti Suomen historian toisen hokkaido pentueen 12.10! Näitä pentuja on kyllä odotettu pitkään ja hartaasti... Pentuja syntyi neljä, mutta kasvattajan harmiksi kaikki ovat poikia... Mutta en toki valita, upea pesue kerrassan: 3 punaista ja 1 valkoinen poika. Yksi pojista on vielä kotia vailla. Seuraavaksi jännätään sitten, kumpi isäehdokas on näiden pentujen isä, sillä Kiusalle tehtiin kaksoisastutus Harulla ja Kurolla. Parhaassa tapauksessa pentuessa on molempien isien jälkeläisiä! Pennut DNA-testataan 5-viikon iässä ja sitten tiedetään vastaus.

Seuraavat pentu uutiset onkin kerrottavana Syntillä. Tämä tyttö synnytti 17.10 maailmaan 6 ihanaista akitan alkua. Melko poikavoittoista porukkaa on tässäkin pesueessa; 5 poikaa (3 punaista ja 2 brindleä) ja 1 tyttö (punainen). Värit ovat tässä pesueessa upeat, sillä punaiset ovat todella tumman punaisia ja brindlet taas erittäin tiheästi raidoittuneita ja tummia. Kaikki Syntin pennut on jo varattu.

Voin sanoa, että melkoinen viikko oli, sillä synnytysuutiset jatkuivat vielä heti seuraavana päivänä 18.10, kun Pimu aloitti synnytyksen myöhään illalla. Pimu synnytti 5 pentua ja vihdoin tuli niitä niin kaivattuja tyttöjä; 4 tyttöä (3 punaista ja 1 brindle) ja 1 poika (brindle). Pimun pentueesta brindle poika on vielä vapaa, muut pennut on varattu.

Tässä ne pentu uutiset sitten olikin, aika rankka viikko takana! Mutta olen todella onnellinen, että kaikki synnytykset hoituivat luonnollisesti ja kaikki emot hoitavat todella mallikelpoisesti pentujaan, jopa ensikertalaiset Kiusa ja Synti. Olen todella ylpeä näistä tytöistä. Nyt on meidän talossa elämää! (ihan kuin sitä ei jo ennestäänkin olisi). <3 p="">

Näyttelyuutisia on myös kerrottava sen verran, että japanilaisten rotujen erikoisnäyttelyssä tuli piipahdettua syyskuun lopulla Heinolassa oikein isolla porukalla. Minulla oli mukana 6 koiraa ja lisäski näyttelyyn oli ilmoittautunut upea määrä kasvattejani, hurjat 10 kasvattia!! Niinpä saatiinkin kasvattajaryhmä kasaan ja voitettiin ROP-kasvattaja. Ensimmäistä kertaa kasvattajakisassa oli 3 kasvattajaryhmää, joka on varmasti ennätysmäärä. Alla kuva VV-kasvattajaryhmästä. Lisäksi kasvattini pärjäsivät todella hienosti erikoisnäyttelyssä ja erityisesti täytyy mainita Yume (VV Yllätysvieras), joka tahkosi itsensä todella tiukassa "paras narttu"-kisassa kakkoseksi!! Onnea Yume! Narttuja oli näyttelyssä kuitenkin valtava määrä, 21 kpl. Myös Kisu-kishu aloitti näyttelyuransa erkkarissaollen ROP. Kuro oli hokkaidojen ROP.

rop_kasvattaja.jpg

Loppuun vielä tuonti uutinen. Upea punainen akita narttu, Saori, liittyi akita tiimiimme Ranskasta. Saori on vahvaluustoinen ja -rakenteinen jalostusnarttu, jolla A-lonkat ja terveet silmät. Luonteeltaan Saori on myös todella herttainen tyttö. Toivon mukaan ensi keväänä saan Saorilta jälkikasvua Suomeen.

4.9.2013

Nyt on kaikki sormet ja tassut ristissä, että lokakuussa olisi pentu uutisia kerrottavana! Päivitin pentuesuunnitelmat sivulle tämän syksyn lemmenparit, joista kovasti toivotaan pieniä akitan alkuja tuleviksi. Varauksia on jo olemassa aika liuta näihin tuleviin pentueisiin, mutta jos kaikki astutukset ovat onnistuneita, niin muutamia varauksia uskallan vielä ottaa vastaankin.

10.8.2013

Kesän kiiret ja näyttelyreissut alkaa nyt helpottaa a onkin aika taas päivitellä kuulumisia. Ihan alkuun täytyy kiittää kaikki aktiivisia kasvatin omistajiani, jotka ovat käyneet rotua edustamassa näyttelykehissä ja pärjänneetkin loistokkaasti siinä sivussa. Suki (Vuorenvarman Rotunainen) valioitui tänä kesänä ja niinpä saan taas kehystää yhden kasvattini kuvan valioseinälle! Onnea Sinille ja Sukille valioitumisesta! Valiouutiset eivät tähän pääty, sillä hokkaidot ovat käyneet myös valioitumassa. Ursa on nyt neljän maan valio ja kansainvälinen valio. Kiusa puolestaan sai viimeisen sertinsä ja valioitui Suomen valioksi.

Akitatiimimme sai jatkoa kesäkuussa, kun upea valkoinen uros, Topi, muutti kenneliimme. Topi on aivan upea jääkarhu, niin ystävällinen ja suuri halittava! Topille onkin tulossa ensimmäinen pentue lokakuun alussa, sillä japanintuonti narttumme Ai on astutettu onnistuneesti Topilla ja odotankin erittäin laadukkaita pentuja tästä yhdistelmästä. Akitatiimi kasvoi jälleen heinäkuussa, kun Puolasta muutti kaksi brindleä veljestä Suomeen. Pojilla on japanintuontivanhemmat. Kävin hakemassa pojat kotoaan Pohjois-Puolasta, jossa Akogareno kennel sijaitsee. Täytyy mainita, ëttä upeampaa kenneliä ja koiria en ole ennen nähnyt, todella upeat tilukset koirilla ja iso vehreä piha missä juosta! Toinen veljeksistä jäi asumaan Hyvinkäälle ja Masa-niminen poika asuu nyt kennelissämme ja tästä pojasta kuuluu vielä. (: Molemmat veljekset ovat todella hyväluonteisia, vahvarakenteisia ja -hermoisia. Olen todella tyytyväinen näihin ihaniin raitapaitoihin.

Kurjiakin uutisia on kerrottavana. Hurjan ja Pekan vuoden ikäisellä Sero-pennulla on diagnosoitu SA. Tämä on todella surullinen uutinen minulle ja ennen kaikkea omistajille. Tämä on ensimmäinen SA-tapaus kasvatillani ja johti heti siihen, että sekä Hurja että Pekka siirtyivät eläkepäiville jalostustyöstä. Onneksi tämä SA-tapaus on lievempää sorttia ja Sero voi nyt oikein hyvin lääkityksellä. Terveisiä ja jaksamista Serolle perheineen!

29.6.2013

Etsin yhteistyökykyistä kotia brindlelle tuontiurospennulle. Pentu on terveistä, hyväsukuisista vanhemmista ja luovutusikäinen. Vanhemmat ovat japanintuonteja ja AKIHO-rekisteröityjä. Lisätietoja soittamalla.

13.6.2013

Huh... kevät tuli ja toi kiireet ja lopulta kesänkin! Niinpä päivitykset jääneet vähemmälle, kun koiranäyttelyt ja aurinko vetää enemmän puoleensa... Meillä vuosi on alkanut pentu uutisten suhteen todella huonosti, sillä yhtäkään pentuetta ei ole tälle vuodelle vielä onnistanut. Toivottavasti tuuri kääntyy nyt kesän myötä, sillä odottelen juoksuja alkavaksi pikapuoliin useammallekin nartulle ja tarkoitus on lähteä katsomaan uroksia tositarkoituksella.

Näyttelyissä ollaan reissattu myös ahkerasti kevään mittaan. Brindle tyttömme Susi on osoittautunut oikein mallikelpoiseksi kehässä, sillä kaikista pentuluokista on tullut ROP ja ensimmäisellä kerralla junioriluokassa tyttö oli myös ROP. Käytiinpä valloittamassa Virokin hienoin saavutuksin, sillä molemmat hokkaidot, Ursa ja Kuro valioituivat sekä olivat Viron voittajia. Reissun todellinen yllättäjä oli kuitenkin pikkusievä Manne, joka sai Viron voittaja, vironjuniorivoittaja ja VSP tittelit! Myös Vuorenvarmalaiset kasvatit ovat käyneet ahkerasti näyttelyissä pokaamassa palkinnon jos toisenkin kevään mittaan, mista kasvattaja saa olla ylpeä ja kyllä niitä sertikahveja onkin sitten juotu lähes joka viikonloppu ja molempina päivinä. :D

Viime viikolla meillä kävi kennelliiton edustaja, kennelneuvoja Katariina Suomi, katsomassa kenneltilamme läpi. Käynnistä saatiin kennelneuvojan raportti, jossa ilokseni kaikki läpikäydyt asiat koirien huolenpidosta ja luonteista kenneltilojen siisteyteen ja turvallisuuteen asti saivat arvosanan erinomainen, mikä on paras mahdollinen. Tästä olen todella iloinen. Skannaan tässä keritessäni koko raportin näytille tänne kotisivuillenikin. Kennelneuvojat tekevät tärkeää työtä pitäessään koirien elintiloista ja hyvinvoinnista huolta.

Meidän akitatiimi sai myös uuden vahvistuksen, kun upea valkoinen urosakita muutti meille. Tästä tapauksesta tulee ihan lähiaikana lisätietoa...

17.1.2013

Jälkijunassa toivottelen kaikille sivuilleni eksyneille Hyvää alkanutta vuotta! Meillä uusi vuosi on alkanut kiireen merkeissä, monenlaista koiratoimintaa on taas vireillä. Nihonkenin talvipäivän ja uuden lehden valmistelut ovat menossa kiireimmillään ja Kinan pennut lähtivät uusiin koteihinsa vuoden vaihteessa. Harryksi nimetty Vuorenvarman Herrasmies muutti kaikkein kauimmaiseksi tästä pesueesta, lahden toiselle puolelle Viroon. Olen taas mukana järjestämässä myös pentunäyttelyä sekä ryhmänäyttelyä tänne kotikulmille, joten sekin on veloittanut vapaa-aikaa...Lisäksi vuodenvaihteeseen on osunut pari kasvatustoimintan liittyvää matkaa, kun ensin vein Ursa hokkaidon Puolaan astutettavaksi (yt kaikki peukut pystyssä!!) ja samaisella viikolla pyörähdin Tsekeissä hakemassa kolme pentua. Samaisella matkalla minusta tuli siis kishun onnellinen omistaja ja siitä syystä myös kotisivuilleni on ilmestynyt kishu. (: Alunperin lähdin hakemaan Huhu-nimistä brindleä akitapoikaa, josta toivon mukaan kasvaa jalostusuros. Etusivun kuvassa Huhu tönöttääkin ensimmäisenä päivänään Suomessa pihassamme ihmettelemässä lumen määrää.

Kaikista kiireistä huolimatta voin kerrankin ylpeänä todeta, että kotisivut alkaa olla hyvällä mallilla päivitysten suhteen, jotka ovat kuukausi/vuosikaupalla roikkuneet. Nyt kaikille koirille on olemassa omat sivut ja sivuille on päivitetty paljon kuvia ja puuttuneita tietoja koirista ja kasvatuksesta. Itse en tähän kaikkeen ole pystynyt, vaan suurin kiitos kuuluu sukulaistytölleni, Ronjalle!

Näyttelymenestyksestä on taas mainittava muutama huippuhetki. Yhteisomistushokkaidomme Kuro valioitui Suomen muotovalioksi Helsingin voittajassa ja nappasi samalla V-12 tittelin! Samaisena viikonloppuna kasvattini Kisu (Vuorenvarman Tuhkimo) nappasi hienosti HeJW-12 tittelin! Onnittelut molemmille voittajille! Viime viikonloppuna Kisu jatkoi tietä tähtiin ja voitti Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä 8 akitaa ollebn ROP ja vieläpä Royal Canin juniorivoittaja. Samaisessa näyttelyssä Karu (Vuorenvarman Virtapiikki) aloitti näyttelyuransa junioriluokassa tuloksia PU2 ja varaserti. Olen todella ylpeä junioreiden menestyksestä, Onnittelut vielä kotijoukoille!

Kerron vielä lopuksi viime vuoden puolella aloittamastani perinteestä. Halusin muistaa kasvattejani ja yhteistyökoiriani, jotka ovat omistajineen erityisesti tuoneet rotua positiivisesti esille monin eri tavoin viime vuonna / viime vuosina. Vuorenvarman valioyksilö palkinto lähti postissa neljälle koiralle:

palkinto.jpg

Vuorenvarman Jalopeno "Momo"
Vuorenvarman Jellona "Mitsu"
Vuorenvarman Kuokkavieras "Tuike"
Chitose Washi Kitami Hokuryuusou "Kuro"

Kiitos tekemästänne hienosta työstä näiden harvinaisten rotujen parissa.

14.11.2012

Nyt on kerrottavana pentu uutisia! Kina synnytti maanantaina 7 punaista akita palleroa! Näistä 4 on tyttöjä ja 3 poikaa. Kaikki pennut ovat odotetusti reilun kokoisia ja todella reippaita. Kina hoitaa ammattimaisesti hellin ottein pentujaan. Kaikille pennuille ei ole vielä kotia tiedossa, kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla. (:

Näyttelyuutisiakin on taas vino pino. Aloitetaanpa uusista valioista. Tuike (VV Kuokkavieras) aloitti ulkomaiden valloituksen ja kävi Virossa hakemassa muotovalion tittelin. Pimu (Moriko's Go Jinsei) valioitoi Suomen muotovalioksi neljännessä näyttelyssään Seinäjoella. Kasvattini Hito (VV Makeavoinmarenki) nappasi hienosti ROP:in ja ensimmäisen sertinsä ja cacibinsa Jyväskylän KV näyttelyssä! Onnittelut Hitolle perheineen! Samaisessa näyttelyssä oli ensimmäisen kerran koolla myös Vuorenvarman kasvattajaryhmä (kuva alla) ja saatiin KP ja ROP-kasvattaja tittelit mukaan! Hienosti on alkanut näyttelyura myös Yumella (VV Yllätysvieras), joka on nappaillut hienoja sijoituksia mätsäreissä ja epävirallisissa pentunäyttelyissä ollen ROP-pentu! Onnea myös Yumelle ja kotijoukoille!

kasvattajaluokka.jpg

Huonojakin uutisia on kerrottavana. Hokkaido kasvatus ei vaan ota tuulta purjeisiin. Kiusa loi taas tiineyden kesken, vain 1,5 viikkoa ennen laskettua aikaa. Hokkaido pentuja ei siis taaskaan ole odotettavissa.):

10.10.2012

Odottavan aika on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin pitkää... Kiusa hokkaido on astutettu onnistuneesti Kurolla syyskuun alussa ja nyt odotan niin kovasti, saadaanko vihdoin pikku-hokkia Suomeen lisää! Parin viikon sisällä pitäisi alkaa asian varmistua. Myös Kina on astutettu onnistuneesti Nerolla, joten ehkäpä loppuvuodesta on luvassa myös akita pentu-uutisia. Jos onni on myötä, tästä yhdistelmästä voi olla luvassa upeita brindlejäkin pentuja!

Näytelmissä on käyty tasaiseen tahtiin ja Pekka valioituikin Suomen muotovalioksi Tervakosken KV näyttelyssä. Kasvattini Nacho koreilee etusivulla, sillä hän pokkasi ensimmäisen ROP-tittelinsä viime viikonloppuna! Onnea ihana Nacho!!

Nyt olen ottanut uuden suuren askeleen elämässä ja aktivoitunut facebookissa. Perustin oman ryhmän Vuorenvarman kennelille ja sen suosio on todella yllättänyt! Iso osa kasvateistani on jo hakeutunut jäseneksi ryhmään, mutta tulkaapa mukaan te loputkin, jotka ette vielä mukana ole! Siellä on paljon keskustelua ja kuvia kasvateista tarjolla...

Nyt vihdoin muistan kertoa myös vuoden isoimmasta uutisesta japanilaisten rotujen yhdistysrintamalla Suomessa. Keväällä on perustettu uusi yhdistys japanilaisille roduille (akita, shiba, hokkaido, kishu, shikoku, kai) nimellä Suomen Nihonken Ry. Alla on banneri sen tuoreille kotisivuille. Olen yksi yhdistyksen perustajajäsenistä ja sain myös kunnian toimia ensimmäisen vuoden puheenjohtajana. Ensimmäinen lehti postitettiin jäsenille tällä viikolla ja palaute on ollut todella positiivinen! (:

nihonken_banneri.png

21.8.2012

Achiko vietiin kotiinsa viime viikolla ja saatiin samalla viettää mukava pikku loma aurinkoisessa Prahassa. Tyhjin käsin ei tältäkään reissulta tarvinnut tulla kotiin, sillä mukaan tarttui pikkuinen, topakka shibaneiti Rikki. Rikki on kaverustunut kovasti Suru-shiban kanssa, sillä he ovat lähes saman ikäiset ja kokoiset.

Pitkästä aikaa pyörähdettiin näyttelyssäkin Ikaalisisissa viime viikonloppuna. Tulokset olivat upeat! Ehdottomasti eniten mieltä lämmitti kasvattieni hienot arvostelut ja menestys; Nacho oli PN2 ja sai varasertin ja kaunis Vuorenvarman Tuittupää "Haru" aloitti näyttelyuransa karvattomana mutta erinomaisella arvostelulla pentuluokassa. Itse esitin kehässä Pimua, joka nappasikin ensimmäisestä näyttelystään sertin ja oli VSP. Pimun sivulle on päivitetty uusia kuvia näyttelypäivältä. Kitan voittoputki jatkui ja Kita olikin ROP ja valmistui Suomen muotovalioksi! Onnea Jasminille ja Kitalle! Kuro edusti samaisessa näyttelyssä hokkaidoita ja Ronja esitti Kuron niin hienosti, etä ROP:in lisäksi Kuro sijoittui RYP4:ksi!!

Kaikki akitan pennut ovat nyt omissa kodeissaan ja syksyä kohti mennessä pidetään kaikki peukalot pystyssä, että saataisiin muutama hokkaido pentu syntymään vielä tänä vuonna...

10.8.2012

Alkuun on heti todettava, miten mukava on ollut kesän aikana seurata, että Vuorenvarman kasvatteja on alkanut näkymään näyttelykehissä! Viime viikonloppuna Suki (Vuorenvarman Rotunainen) aloitti sertien keräilyn Kuopion KV-näyttelyssä ollen myös VSP ja juniorivoittaja! Onnittelut Sukin tukijoukoille... Myös Vuorenvarman Salaliittolaine ja Vuorenvarman Tuhkimo ovat menestyneet hienosti ekoissa näyttelyissään ja taitaa näitä tyttöjä näkyä jatkossakin kehissä. (: Upea yhteisomistusuroksemme Kita on myös kunnostautunut näyttelyrintamalla ja oli Porin KV-näyttelyssä ROP. Nyt vielä yksi serti valioitumiseen...

Suurin osa kesän pennuista on jo maailmalla, mutta kaksi punaista poikaa etsii vielä omia kotejaan. Lisätietoa heistä voi lukea pentuesuunnitelmat-sivulta. Kotona lauma on saanut pari uutta jäsentä, kun brindle akita tyttö "Manne" ja punainen shiba tyttö "Suru" ovat liittyneet laumamme jatkoksi.

Hokkaidojen kasvatus jatkaa kivisellä tiellä, sillä Helmi kävi silmätarkastuksessa ja siellä paljastuikin kaihi molemmissa silmissä. Tämä oli todella suuri pettymys, sillä Helmi on sitä kauan kaivattua täysin uutta hokkaido verta Euroopan kantaan ja kaikin puolin upean näköinen ja luonteinen tyttö. Helmi jatkaa nyt onnellisen kotikoiran elämää, mutta jalostushaaveet karisivat tämä ikävän löydöksen myötä.

14.7.2012

Kasvattajapäivät on nyt takana päin ja kiitän kaikkia, jotka olivat mukana viettämässä mukavaa kesäistä päivää kanssamme! Suosio yllättikin meidät järjestäjät, sillä mukana oli reilut 60 ihmistä ja 38 kippuraa! Syötiin hyvin ja harrastettiin koirien kanssa ja vaihdettiin kokemuksia. Paikalla hjärjestettiin myös verinäytteenotto Hannes Lohen geenitutkimukseen ja saatiin hienosti kokoon 24 verinäytettä! Alla pari kuvaa päivästä:

kesapaiva1.jpg kesapaiva2.jpg

Niin kiva päivä oli, että ehkäpä järjestämme jatkossa näitä lisää ja tämä taisi olla myös kävijöiden toive! (: Kasvattajapäivässä julkaistiin myös kennelimme uusi logo, joka koreilee nyt etusivulla.

Kaksi punaista akitan urospentua etsii vielä omaa rakastavaa kotia, näistä voi lukea lisää pentuesuunnitelmat-sivulta.

Kesä menee vauhdilla eteenpäin ja poikkeuksellisen suuren pentumäärän lisäksi meitä on työllistänyt kennel remontti, sillä meille on rakennettu uusia tiloja ja koiratarhoihin on rakennettu katot, jotta japanilaisten ei tarvitse kärsiä sateisesta kesästä, toisin kuin meidän ihmisten.(: Jospa loppukesästä aurinkokin tulisi taas esiin, kun lähdemme näyttelykehiin...

19.6.2012

Olen järjestämässä yhteistyössä kennel Hokuoukenshan kanssa kasvattien kesäpäivää lauantaina 7.7.2012. Kutsut ovat lähteneet sähköpostilla kasvattiemme sekä sijoitus- ja yhteisomistuskoiriemme koteihin, mikäli et syystä tai toisesta ole saanut kutsua, ota yhteyttä, niin laitamme kutsun tulemaan pikimiten. Vuosien saatossa yhteystiedot ovat saattaneet muuttua ja hukkua, joten kutsu ei välttämättä löydä perille. Kesäpäiville on järjestetty ohjelmaa, ruokailut kahvitarjoiluineen, päivän pääteema on kasvattamiemme rotujen terveys- ja luonneasiat. Saapumisen yhteydessä tervetuliaismalja. Toivomme mahdollisimman monen kasvattimme saapuvan paikalle viettämään mukava kesäpäivä koiramaisen touhuilun merkeissä. Jokaiselle osallistujalle ja koiralle luvassa yllätyslahja. Mukaan on ilmottautunut jo kymmeniä kippuroita, varmistathan mukana olosi mahdollisimman pian!

Pentu-uutisia on nyt enemmän kerrottavana kuin koskaan. Hallan pennut ovat jo kasvaneet melkoisiksi palleroiksi ja pentujen tulevat omistajat kävivätkin tutustumassa omiin akitan alkuihinsa viime sunnuntaina. Tänään sain viimein kennelliitosta myös pentueen isän, Kuman lonkkatulokset, jotka olivat todella hienosti B/A. Kaksi pennuista on osoittautunut pitkäkarvaisiksi ja niinpä pitkäkarvainen punainen tyttöpentu etsi vielä omaa kotiaan.

Sijoitustyttöni Hito synnytti 7.6 todella kauniin pentueen, jossa on edustettuna kaikki akitan kolme väriä; 2 punaista poikaa, 1 brindle poika, 2 brindleä tyttöä ja 1 valkoinen tyttö. Tästä pentueesta yksi punainen poika on vielä vapaana ja minulla on hienoinen epäilys, että se saattaa myös olla pitkäkarvainen. Asia varmistuu muutaman viikon kuluttua.

Hurja synnytti päivän Hitoa myöhemmin 3 kpl upean punaisia pentuja; 2 poika ja 1 tyttö. Näistä ei vielä tiedä, onko isä Achiko vai Pekka, asia selviää vasta 5 viikon iässä, kun tehdään genitesti. Kaikilla pennuilla on jo kodit tiedossa.

Hokkaido uutisia on kerrottava sen verran, että nyt kun Kuro vihdoin ja viimein sai paperinsa Japanista, niin Kuro aloitti viime viikonloppuna virallisen näyttelyuransa Kiikoisen ryhmänäyttelyssä upein tuloksin; AVO ERI1, PU1, ROP, SERTI, RYP3!!! Todella harvinaista, että tällainen rotu sijoittuu ryhmässä ja Kuro teki sen ensimmäisessä näyttelyssään! Onnea Kuron kotijoukoille!

Pari kasvattiani on myös aloittaneet näyttelyuransa hienosti; Vuorenvarman Tuhkimo ja Vuorenvarman Salaliittolainen aloittivat näyttelyuransa pentuluokassa ollen molemmat ROP-pentuja ja vieläpä tuomarien kehuin varustettuna! Onnittelut tytöille ja kotijoukoille!

Surullisiakin uutisia on kerrottavana. Vuorenvarman Ritari "Riki" nukkui ikiuneen vain vuoden ikäisenä. Riki kävi läpi haasteellisen lonkkaleikkauksen, sillä lonkkaluu oli irronnut lonkkamaljasta. Leikkaus ei kuitenkaan onnistunut odotetusti ja Rikin jalat eivät kuntoutuneet niin, että Riki olisi voinut elää täysipainoista koiran elämää. Otan osaa Rikin perheen suureen suruun.

11.5.2012

Nyt on hyviä uutisia kerrottavana. Näyttelykausi startattiin paremmin kuin hyvin viime viikonloppuna. Hurja nappasi ROP:in molempina päivinä ja Hurjan pikkupuolisysteri Synti oli hienosti ROP-pentu molempina päivinä! Sokerina pohjalla Pekka nappasi vielä VSP tittelin. Kotiin tultiinkin sitten mukana pakettiautollinen ruusukkeita, pokaaleita ja väsyneitä koiria! (: Ensi viikonloppuna onkin sitten edessä Tampere KV eri kokoonpanolla.

Myös kasvatit ovat niittäneet mainetta ja kunniaa taas akitoille! Tuike (Vuorenvarman Kuokkavieras) oli suorittanut luonnetestin hienoin pistein ja tuomarin kehuin varustettuna. Kisu (Vuorenvarman Tuhkimo) aloitti puolestaan näyttelyuran match showssa ja nappasi pentujen 2. sijan 31 pennun joukosta! Onnea molemmille menestyjille!

Sitten viikon yllättäjään.... Hallan sijoituskodista soitettiin viime lauantaina, että omistaja epäilee Hallan olevan tiineenä. En oikein uskonut asiaa, vaan sanoin että kyse on varmaan valeraskaudesta, vaikkakin Halla asuu komean Puolasta tuodun Kuma-akitan kanssa. No, maanantaina Halla sitten tuli näytille ja eihän siitä voinut erehtyä; tiineenähän se oli ja ihan viimesillään... No eilen aamulla synnytys sitten alkoi ja tuloksena syntyi 8 potraa akitan alkua; 4 punaista tyttöä ja 4 punaista poikaa! Kaikki meni hyvin ja nyt Halla ylpeänä ja hellyydellä hoivaa katrastaan. Pari punaista poikaa on vielä kotia vailla. Koska pentue tuli aivan yllätyksenä, ei Hallan silmäpeilaustulokset ole voimassa ja Kumalla ei vielä edes ollut terveystuloksia. Asia korjataan kuitenkin heti ensi maanantaina ja pennut saadaan näin rekisteröityä ihan normaaliin tapaan.

Vuorenvarman V-pentue on parhaillaan lähdössä maailmalle ja pennut saivat nimikseen; Vuorenvarman Velikulta (pun. poika), Vuorenvarman Viekasmieli (pun. poika), Vuorenvarman Virtapiikki (pun. poika), Vuorenvarman Voimamies (pun. poika), Vuorenvarman Vallankumous (valk. poika), Vuorenvarman Vaitiolovelvollinen (valk. tyttö) ja Vuorenvarman Villikissa (valk. tyttö). Näistä viimeisenä mainittu Villikissa alias Wilma on sijoitustyttönä Hyvinkäällä.

Olen järjestämässä ensimmäistä Vuorenvarman kasvattajapäivää ensi kesäksi, päivä tulee todennäköisesti olemaan 7.7. Kaikki kasvatinomistajat, olkaa siis varuillanne, kohta kolahtaa kutsu laatikkoon ja toivon näkeväni teistä mahdollisimman monta paikalla!!

12.4.2012

Aloitetaanpa ensin huonoilla uutisilla. Kiusa onnistui huijaamaan minua 100-prosenttisesti! Neiti ei nimittäin ollutkaan oikeasti tiine, vaan vankasti valeraskaana! Tämä selvisi muutama vuorokausi ennen laskettua aikaa, kun käytin Kiusan varmuudeksi röntgen kuvissa. Pettymys oli melkoinen, kun kuvissa ei näkynytkään kuin tyhjää. Jopa maito tuli jo vuolaasti kasvaneista nisistä. No, ei auta kuin nostaa häntä taas pystyyn ja tehdä uusia suunnitelmia... Ursa aloittikin tällä viikolla vihdoin juoksunsa ja tarkoitus olisi astuttaa Ursa Kurolla ensi viikolla. Josko tämä suunnitelma tuottaisi pikku-hokkaidoja.

Akita vauvoja on myös laitettu alulle tällä viikolla. Hito on astutettu onnistuneesti Achikolla ja Hurjalle tehtiin kaksoisastutus Pekalla sekä Achikolla. Kesäkuussa on siis toivottavasti tulossa pikkuisia akitanallukoita!

Pimun pennut kasvavat hurjaa tahtia ja meno alkaa jo olla melkoista pentuhuoneessa. Pennut täyttivät kolme viikkoa sunnuntaina ja nyt on ensimmäiset kiinteät ruuat sitten maisteltuna. Yksi valkoinen tyttöpentu etsii peruutuksen takia vielä omaa kotia!

27.3.2012

Pimun pennut syntyivät 18.3. Synnytys sujui oikein mallikkaasti ja lopulta Pimun pentulaatikossa koreili 7 ihanaa akitalasta; 4 punaista poikaa, 1 valkoinen poika ja 2 valkoista tyttöä. Tällä kertaa uroksiin oli kovasti kysyntää ja niinpä osa pennun varaajaista jäi odottelemaan omaa poikapentuaan vielä. Toinen valkoisista tytöistä on vielä vapaana ja etsii itselleen omaa kotia. Pimu hoitaa pentujaan kuin vanha tekijä, vaikka lauma on melkoinen!

Kiusa on alkanut pullistua aivan vauhdilla ja pääsiäisenä odotankin uusia hokkaidon alkuja maailmaan.

Kotisivuille on nyt päivitetty aivan tuoreita kuvia Hurjan, Kiusan ja Kinan sivuille.

17.3.2012

Tuike (Vuorenvarman Kuokkavieras) on vuoden voitokkain akita 2011!! Suuret onnittelut koko Tuikkeen kotijoukoille! Akita ry:n vuosikokouksessa palkittiin vuoden parhaiten näyttelyissä menestyneet akitat ja ensimmäistä kertaa kennelimme historiassa oma kasvatti vei voiton. Hieno saavutus, josta kyllä kaikki kunnia kuuluu Tuikkeen omistajalle, Sallalle.

Hyvät uutiset jatkuvat. Kiusa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä tiine. Maha on vihdoin alkanut pyöristyä siihen malliin. Muutaman viikon kuluttua toivottavasti saamme siis toisen hokkaidopentueen Suomeen!

Toinen mainitsemisen arvoinen hokkaido uutinen on, että VIHDOIN sain kahdelle hokkaidolle paperit Japanista. Eihän niitä ole odoteltukaan kuin vasta 1,5 vuotta...huoh. Kuron paperit puuttuvat vielä, mutta Helmin sivuille on nyt päivitetty oikea nimi ja Kurollekin kasvattaja ja kennelnimi, jotka lunttasin Shiro-veljen papereista. Kurosta on myös tuoreempi kuva nyt päivitettynä omilla sivuilla. Kuva on viime syksyltä, kun Kuro voitti koko Match Shown Tampereella!

Pimu pitää meitä edlleen jnnityksessä, mamma on ihan viimeisillään mahansa kanssa ja sybnnytys saattaa alkaa hetkenä minä hyvänsä. Pian voi siis olla kerrottavana myös akita vauva uutisia.

Olen päivitellyt kotisivuille puuttuvia terveystietoja (varmaan siltikin jotain vielä uupuu) ja koitanpa todella ryhdistäytyä nyt keväthankien aikaan ja ottaa muutaman tuoreemman kuvan koiristani tänne sivuille...(:

29.2.2012

Ja taas tuli noottia lahopäiselle kasvattajalle viimeisestä päivityksestä...(: olin ihan unohtanut että Suki saikin siis jo toisen ROP-pentu tittelinsä eikä suinkaan ensimmäistä! (; Ja kaiken huippuna unohdin mainita, että myös Vuorenvarman Ookkonaonneni eli Asa (tunnetaan paremmin nimellä häsä-asa) hokkaido aloitti hienosti näyttelyuransa napaten ROP-tittelin! Onnittelut kotijoukoille näistä hienoista saavutuksista!

Taisin tehdä ennätyksen, nyt Achikon kuva koreilee etusivulla, vaikka olen tunnettu siitä että kuvat tänne ilmestyy aika hitaanlaisesti...

28.2.2012

Niin ne Momon vauvat lähtivät uusiin koteihinsa viime viikonloppuna. Pennut saivat hienot nimet, jotka keksittiin yhdessä Merjan kanssa: Vuorenvarman Ukkojen Ukko, Vuorenvarman Uhmamieli, Vuorenvarman Unohtumaton, Vuorenvarman Uskottu Mies, Vuorenvarman Uljas Urho ja ainoasta tytöstä tuli Uniikki. Toivotan kaikkea hyvää ja paljon onnen hetkiä uusiin koteihin! Ukko jäikin kotiin kasvamaan Merjan lauman jatkoksi. (: Ainakin Ukkoa siis tullaan näkemään varmuudella myös näyttelykehissä!

Meillä kotona on jo kovasti kevättä rinnassa ja uudet pentutilat valmistuivat juuri! Kohta ne ovatkin tarpeeseen, sillä Pimun tiineys on varmistunut ja pennut syntyvät maaliskuun puolivälissä. Päivitinkin pentuesuunnitelmat-sivulle lisää kevään pentusuunnitelmia. Nyt on kuvat siellä myös Kaito-hokkaidosta ja Kaiton sukutaulu. Erityisellä jännityksellä odotan, tuottiko Kiusan keinosiemennys tulosta. Samaa odottaa moni muukin ihminen, sillä tähän pesueeseen alkaa olla jono varauksia...

Eilen kävin kääntymässä Helsingin lentokentällä, hakemassa astutuslainaan upean brindlen nallekarhun, Achiko Go Akita inu of Cacic-nimisen ystävällisen herrasmiehen. Achi on kotoisin pitkäaikaisesta yhteistyökennelistäni Tomimopasta, joka sijaitsee Prahan liepeillä Tsekeissä. Olen todella kiitollinen kennel Tomimopalle, että sain upean tilaisuuden saada Achiko tänne astutusmatkalle. Achi viipyy vain muutaman kuukauden Suomessa. Toivon todella, että saamme Achille hienoa jälkeläisnäyttöä Suomeen, Achi on itse kuuden maan valio ja kansainvälinen muotovalio. Tällaisilla titteleillä varustettuja akitoita ei taida Suomessa ollakaan... Ehdotttomasti parasta on kuitenkin Achin ihana, ystävällinen ja rauhallinen luonne. Koitan saada lähiaikoina päivitettyä Achista tuoreita kuvia tänne sivuille.

Näyttelyrintaman uutisista on mainittava, että kasvattini Suki (Vuorenvarman Rotunainen) tempaisi hienosti ROP-pentu tittelin ensimmäisessä näyttelyssään Tuusniemellä! Onnittelut vielä tätäkin kautta! Sani-tyttönen (Vuorenvarman Salaliittolainen) puolestaan teki akitaa tunnetuksi Mätsärissä, vieden koko kisan voiton sijoituksella BIS1!

Itse olen osallistumassa koirineni Tampere KV näyttelyyn 13.5.2012, toivottavasti näen siellä monta kasvattia...vink, vink! (;

11.2.2012

Momon vauvat ovat pian jo luovutusiässä ja upeasti on ensikertalainen emo pentunsa hoitanut. Olen käynyt pariin otteeseen pienokaisia katsomassa ja kyllä on vauvat kuin herran kukkarossa.(: Kiitos kuuluu Momon lisäksi Merjalle ja kotijoukoille.

Meillä on tällä viikolla yritetty laittaa hokkaido vauvoja alulle kieli keskellä suuta ja kaikki sormet ristissä. Kiusa keinosiemennettiin vihdoin perjantaina onnistuneesti pakastespermalla, joka on peräisin upeasta punaisesta japanintuonti uroksesta, Kaitosta. Kaito asuu Puolassa ja siksi käytimme keinosiemennystä. Niin paljon kilometrejä ja laskua on tullut jo tähän mennessä, että sitä ei moni osaa kuvitellakaan... toivottavasti kaikki työ kuitenkin tuottaa tulosta ja saamme erisukuisia ja erittäin tasokkaita hokkaidon alkuja Suomeen!

Pimu tyttö on myös onnistuneesti astutettu Jukalla. Tiineydestä ei vielä ole varmuutta, mutta jos kaikki menee hyvin, niin akitan alkuja syntyy maaliskuussa.

11.1.2012

Uusi vuosi alkoi todella hienolla uutisella: Momo synnytti kotonaan 6 reipasta ja kauniin punaista akitapalleroa. Poikavoittoista porukkaa ovat, sillä joukossa on vain yksi tyttö! Kaikilla pennuilla on jo kodit tiedossa.

Koska ei koskaan niin hyvää, etteikö jotain huonoakin, niin sain pari päivää sitten todella surullisen uutisen; Uhkalla (Joko Tomimopa) on todettu SA. Uhka on minulle henkilökohtaisesti erittäin rakas ja sydämeen jäänyt akita, vaikkakin on asunut uudessa perheessään jo lähes vuoden päivät. Ihanalla luonteellaan on Uhka sielläkin ihmisensä lumonnut ja niinpä suru on suuri varmasti myös Uhkan uusilla ihmisillä. ): Tässä ei voi muuta positiivista todeta, kuin että onneksi Uhkalla ei ole kuin yksi pentue olemassa.

29.12.2011

Niin meni joulu ja kaksi päivää ennen joulua päästiin vihdoin muuttamaan uuteen kotiin! Se onkin työllistänyt jonkin verran, kun pientä pintaremonttiakin oli tehtävänä ennen muuttoa...

Kinan pennut muuttivat uusiin koteishinsa viikko ennen joulua ja varmasti nämä pörröpäät saivat eniten lahjoja joulupukilta! Niin kaihoisasti näitä söpöliinejä odoteltiin jouluksi kotiin. Pennut saivat nimensä tällä kertaa satuhahmojen mukaan: Vuorenvarman Tuhkimo, Vuorenvarman Tittelintuure, Vuorenvarman Tulitikkutyttö ja Vuorenvarman Tuittupää. Viimeisimpänä mainittu jäikin tähän lähelle, Nokialle, asumaan sijoitukseen ja hän tottelee (silloin kun haluaa totella) nimeä Haru.

Jälleen on vauvauutisia kerrottavana, sillä Momon tiineys on nyt varmistunut 100 %. Momo kävi röntgenissä ja 6 pienokaista siellä mahassa kellittelee. Synnytyksen pitäisi tapahtua Loppiaiseen mennessä.

Näyttelyrintamalla Tuike (Vuorenvarman Kuokkavieras) on jälleen menestynyt napaten Suomen muotovalion arvon. Kasvattini Tuike, Hito ja Nacho olivat myös messarissa japanilaisen tuomarin arvosteltavina ja pärjäsivät kaikki hienosti napaten ERI:t.

Tuskin tämän vuoden puolella enää sivuja päivittelen, joten toivotan jo nyt oikein onnellista ja kippuran täyteistä uutta vuotta kaikille!

11.11.2011

Tämä "pikapäivitys" alkaa olla enemmän tapa kuin poikkeus... Niin kulkee aika nopeasti ja tekemistä riittää tämän karvaisen lauman kanssa. Varsinkin, kun tässä syksyllä oli vielä muutto väliaikaiseen osoitteeseen, kun odotellaan uuden kodin vapautumista. No, toivon mukaan päästään tämän vuoden loppuun mennessä omaan kotiin koko lauma.

Ain pennut ovat jo ehtineet kasvaa niin valtaisasti, että tänä viikonloppuna he ovatkin jo lähdössä uusiin koteihinsa. Pitkä on kuulemma taas ollut pennunodottajien aika! (:

Myös lisää vauva uutisia on kerrottavana, sillä Kina sai neljä potraa punaista akitapalleroa lauantaina 29.10. Nämä vauvat ovat erittäin reippaita ja ison kokoisia. Kaikille on jo kodit odottamassa.

Ikävä kyllä, nyt on taas surullisia uutisiakin kerrottavana. Riskin kaksi jälkeläistä, Kuma ja June on jouduttu lopettamaan AI-sairauksien uuvuttamana. Suurin osanottoni vielä tätäkin kautta näiden akitapersoonien kotijoukoille! päivä kerrallaan suru helpottaa...

24.9.2011

Pikainen päivitys; Ai sai upean pentueen 21.9.2011!! Kokonaista yhdeksän punaista pentua syntyi luonnollisesti keskiviikko iltana. Pennuista 6 on tyttöjä ja 3 poikaa. Ai hoivaa hyvin pentujaan ja kaikki on tällä hetkellä hyvin. Kaikille pennuille on jo koti olemassa, tästä pentueesta ei siis enää voi pentua saada.

Akitoiden erikoisnäyttelyssä oltiin Pekan ja Ursan kanssa. Omat koirat ei tällä kertaa sijoittuneet, mutta oli upeaa nähdä niin monta omaa kasvattia kehässä, joista Tuike ja Momo myös pärjäsivät hienosti! Erityisen vaikutuksen tekivät myös kuvankaunis Mura ja komea Shain, vaikka kehäkäytös vaatii vielä harjoitusta. (:

Meidän kennelin koirat kantoivat myös oman kortensa kekoon luovuttamalla verta Hannes Lohen geenitutkimukseen. Yhteensä 8 akitaa ja kaksi hokkaidoa luovuttivat verinäytteet, sillä tähtäimessä on myös käytttää näitä näytteitä hyväksi akitoiden DLA-tutkimuksessa.

16.9.2011

Niin se aurinko paistaa joskus risukasaankin...(: Kasvattini ovat saaneet upeita terveystuloksia; Viskillä B/B lonkat ja terveet silmät, Shainilla A/A lonkat ja terveet silmät sekä 0/0 polvet. Lisäksi omat koiruudet saivat näyttelymenestystä kotipaikkakunnan näyttelyssä; Pekka oli ensimmäisessä näyttelyssään ROP ja Ursa valioitui viimein maailman ensimmäiseksi Suomen muotovalio hokkaidoksi!

Ai voi erittäin paksusti ja reilun viikon päästä odotan pentuja syntyväksi. Tähän pentueeseen alkaa olla jo sellainen määrä varauksia, etä en juuri nyt uskalla ottaa enää enempää vastaan...

Olen päivitellyt paljon asioita kotisivuille (ja paljon on kyllä vielä päivitettävääkin...), mutta ehkä isoimpana uutuutena Pekka, Kina, Nacho ja Hurja ovat nyt vihdoin saaneet omat sivut, josta pääsee näihin koiruuksiin tutustumaan.

Jukka on osoittautunut erittäin hyväksi jalostuskoiraksi, ei ainoastaan hyvien terveystulosten vuoksi, vaan tällä pojalla on varmat otteet astumisessa! Jukka kävi rilluttelu reissulla Pohjoisessa ja nyt jäämme innolla odottamaan millaista jälkikasvua sinne tulee!

30.8.2011

Hallan vauvat ehtivät lähteä uusiin koteihin jo ajat sitten... näin se aika vaan juoksee käsistä kesä aikaan, etä ei tule paljoa koneella istuttua ja naputeltua päivityksiä tänne kotisivuille... No, jonkinlaisen räpistyksen kyhäsin R-pentueesta tänne kotisivuille, tuleepa ainakin nimet esille jos ei muuta...

Omien koirien näyttelmenestys ei ole tänä kesänä ollut päätä huimaavaa, mutta onneksi kasvatit ovat vieneet voiton kotiin jo useammankin kerran: Mitsu valiotui Ruotsissa elokun alussa, ja tätä kaunotarta voikin nyt ihailla etusivun kuvasta! Paljon onnea Mitsulle ja kotijoukoille hienosta saavutuksesta! Liekkipentueessa on nyt jo kaksi valiota! Myös Tuike on jatkanut näyttelykehien valloitusta viime viikonloppuna, napaten Tervakosken KV näyttelystä ROP:in ja ensimmäisen CACIB:insa!

Akitoille on odotettavissa vauvauutisia syksyllä, sillä Kina ja Ai on nyt astutettu onnistuneesti. Tästä lisätietoja löytyy "pentuesuunnitelmat"-sivulta.

Meidän akita lauma on nyt myös kasvanut uudella tulokkaalla, Ruotsista muutti luoksemme todella yllättäen Kitan suloinen tytär Pimu (Moriko's Jinsei), joka joutui omistajiensa elämäntilanteen vuoksi etsimään uuden kodin nopeasti. Tottakai tarjosin mielelläni kodin Kitan ihanalle tytölle ja niinpä hän on nyt täälä joukon jatkeena. (:

Kotisivuille olen koittanut yleisesti päivitellä terveystuloksia, näyttelytuloksia ym ja päivittänyt myös jalostuskäytössä olevia koiria. Ikävä kyllä kuvia en ole vieläkään saanut oikein lisättyä, kun ei ole kerinnyt opetella uutta kuvankäsittelyohjelmaa, mutta ehkäpä syksyn pimenevät illat tuovat tähän ratkaisun...

27.6.2011

Halla synnytti viisi veikeää vauvaa 17.6! Synnytys meni aivan mainiosti ja tuloksena oli 2 punaista tyttöä, 2 punaista poikaa ja 1 valkoinen poika. Alku sujui hienosti, Halla hoiti pentujaan vähintään yhtä hyvin kuin viime kerrallakin. Mutta. Toinen tytöistä alkoi vetäytyä syrjään muista 4 päivän iässä ja lopetti syömästä. Tämä pentu oli jo syntyessään muita pienempi ja ehkäpä sillä oli sitten jokin synnynnäinen vika kun se väsyi elämään vain neljän päivän iässä.): Olimme tosi surullisia tapahtuneesta, mutta onneksi sentään muut pennut ovat kunnossa ja oikein terhakoita. Kaikille pennuille on jo koti odottamassa. Päivitin "pentuesuunnitelmat"-sivulle tietoa seuraavista suunnitelmista, sillä jostain syystä pentuja on nyt kovasti kyselty.

Toinen superhieno uutinen on se, että Momo-tyttö (Vuorenvarman Jalopeno) valioitui Suomen muotovalioksi! Tämä on ensimmäinen kasvattini, joka saa moisen tittelin! Olen todella ylpeä kuvankauniista Momosta. Onnittelut vielä Momon kotijoukoille hienosta saavutuksesta.

Uudet Puolan tulokkaat ovat jo kotiutuneet aika kivasti. Heinäkuussa mennäänkin koittamaan näyttelykehiä, vaikkakikn kaikki koirat on nyt aivan karvattomia. Myös Kiusa-hokkaido starttaa Tuusulan näyttelyssä kehäuransa...

Ei niin paljon hyvää, ettei jotain ikävääkin... Menetin arvokkaan jalostusalpakkani ja eläinystäväni viime viikolla. Golden Runner menehtyi äkillisesti suolikiertymään ja mitään ei ollut tehtävissä. Suru oli suunnaton...): Onneksi on kyllä alpakka vauvauutisiakin, mutta niistä tarkemmin voi lukea uudistetuilta kotisivuiltani: www.leijonamielentila.com.

27.5.2011

Vihdoin hyviä uutisia kerrottavana: Halla on tiineenä! Kyllä hartaasti on pentuja odotettukin ja nyt kun 5. tiineysviikko on menossa, niin vihdoin uskallan varmuudella sanoa, että pentuja tulee! Ihan muitta mutkitta ei astutus sujunut tälläkään kertaa ja niinpä Hallalle tehtiin kaksoisastutus. Isäehdokkaina pennuilla on siis punainen Kita (Kita Kachidoki Takai Kensha) ja Aksu (Hokuoukensha No Akifuu). Pennut tullaan siis DNA-testaamaan, jotta tiedetään kumpi on isä... melkoista kauniit&rohkeat meininkiä koiramaailmassakin...(; Pentujen pitäisi syntyä juhannusviikolla.

Punainen hokkaido-poika Tadashi löysi hyvin nopeasti kodin itselleen ja asustaa nykyään Tesjoella upeiden Kaukaasien paimenkoirien vahdittavana! Ottajia olisi ollut enemmänkin Tadashille, mutta ehkäpä hokkaido kanta taas lisääntyy ensi vuoden puolella.. Ursa alkaa olla taas aikalailla oma itsensä penturallin jäljiltä ja niinpä kävimme viime viikonloppun MH-luonnekuvauksessa. Ursa toimi mielestäni aivan mallikkaasti, ihan niinkuin olin toivonutkin; se reagoi asioihin, mutta meni rohkeasti katsomaan ilman jäljelle jäävää pelkoa mistä oli kyse. Pieni koira suurella luonteella, sitä Ursa todellakin on!

Joku oli kysynyt jo vieraskirjassakin, miksei Kennelliittoon ole rekisteröitynä kuin Ursa hokkaido pentuineen. Syynä on, että en ole vieläkään saanut useista kyselyistä huolimatta papereita Japanista muille hokkaidoille. Se harmittaa kyllä todella, sillä Kurostakin on kasvanut niin upea nuori mies, että näyttelymenestys olisi taattu! Kuro aloittikin nyt näyttelyuransa mätsärissä ja sijoittui heti punaisten neloseksi! Onnea Kurolle ja omistajalleen Ronjalle!

Kävin pyörähtämässä myös Puolassa ja sieltä "tuliaisena" matkasi mukanani viisi akitaa Suomeen. Toivottavasti näissä nyt olisi jalostuskoiran ainesta. Boken ja Yukai ovat nuoria valkoisia uroksia, jotka ainakin näkönsä, rakenteensa ja luonteensa puolesta ovat erittäin lupaavia. Kinsenka on nuori punainen narttu, joka on todella voimakasrakenteinen ja isokokoinen. Punaiset pentusisarukset, Kairaku ja Kimiko muuttivat asumaan omiin koteihinsa, jossa heitä oli pitkään ja hartaasti odoteltu. Koitan saada pikapuoliin kuvia näistä uusista tuonneista tänne kotisivuille.

13.4.2011

Huh, nyt olen tainnut tehdä ennätyksen kotisivujen päivittämisen laiminlyönnissä! Tuli sai 19.2 keisarinleikkauksella kaksi tyttöpentua, joista toinen oli kuollut kohtuun. Toinen, joka sai lempinimen Pampula, oli erittäin virkeä akita tytön alku. Tämä jäikin Tulin viimeiseksi jälkeläiseksi, sillä Tuli steriloitiin samalla. En halunnut käyttää Tulia enempää jalostukseen, sillä vaikka se upea tapaus onkin, niin en pidä jalostuskoirana koiraa, jolle jouduttiin tekemään nyt toistamiseen keisarinleikkaus. Yhtä kaikki, Tuli oli leikkauksen jälkeen niin uuvuksissa, ettei jaksanut alkaa hoitaa Pampulaa joka kiljui ruokaa ja huolenpitoa apaattiselta äidiltään. Niinpä tein ratkaisun, että koitan josko Ursa haluaisi adoptoida Pampulan hokkaido-perheeseensä. Ja niinhän siinä kävi, että Ursa omi akita palleron hetkessä omakseen, eikä suostunut edes antamaan sitä pois. Pampula kasvoi siis puoliksi hokkaidoksi uuden perheensä parissa. (: Nyt aika on kulunut niin nopeasti, että Pampula muutti jo viime viikonloppuna uuteen kotiinsa Kotkaan. Viralliseksi nimeksi tuli Vuorenvarman Poikkeustapaus ja tyttö tottelee (ehkä) nimeä Fumi.

Ursan valkoinen hokkaidotyttö Asahi (Vuorenvarman Ookkona Onneni) asustelee nyt Oulussa ja punainen poika (Vuorenvarman Omiko Omaksi) on lähdössä viikon päästä Tanskaan tulevaisuuden jalostustoivoksi. Ursa äiti on kovin nuhjaantuneen näköinen lastensa kasvatuksen jälkeen, mutta josko sitten loppukesästä päästäisiin jo näyttelyyn metsästämään viimeistä sertiä valioitumista varten!

Kevät on tunnetusti pentuaikaa ja paljon on akitan pentuja kysyttykin. Momon astutus ei onnistunut tänä keväänä, mutta Halla olisi tarkoitus astutta tällä viikolla Kitalla, jolloin pentuja olisi tulossa heinäkuun alussa. Olen etsimässä sijoituskotia myös valkoiselle, n. vuoden ikäiselle tuontiurokselle, joka saapuu Suomeen toukokuun lopulla.

Myös surullisia uutisia on taas kerrottavana. Hukka sai pahan kohtutulehduksen viime viikolla ja ainoa apu oli kohdun poisto. Onneksi Hukka on nyt jo toipumassa kovaa vauhtia tästä koitoksesta.

Mainittakoon vielä lopuksi, että odotan taas harvinaisia pentu uutisia, sillä Japanin Bobtailini Nagisa astutettiin punaisella Takeshilla viime viikolla ja jos kaikki menee toiveiden mukaan, niin pian on varattavissa näitä harvinaisen japanilaisen kissanpentuja!

15.2.2011

Ursa synnytti Runebergin päivänä, 5.2.2011, Suomen ensimmäiset Hokkaidon pennut! Synnytys tapahtui illalla, täysin luonnollisesti ja tuloksena kaksi upeaa pikkukarhua; valkoinen tyttö ja punainen poika. Molemmille on jo koti tiedossa. Tälle O-pentueelle on jo avattu oma sivu, johon päivittelen tuoreita kuulumisia hokkaido pötköjen kasvusta.

Jos oma hokkaido kiinnostaa, niin mahdollisuus on olemassa tuontipentuun huhtikuussa. Tälle pennulle etsin aktiivista ja yhteistyökykyistä kotia.

Tuli on myös viimeisillään, odotettavissa on vain muutama pentu sillä maha ei ole järin suuri. Tämän viikon loppuun mennessä pentujen pitäisi syntyä, joten pian jännitys on siltä osin ohi.(:

9.1.2011

Ursa ultrattiin Puolassa tiineeksi päivä ennen vuoden vaihtumista. Sikäläisen tohtorin mukaan mahassa näkyy kaksi pentua! Viime viikolla Ursa sitten vihdoinkin matkasi kotiin pitkältä kosioreissultaan ja nyt talossa raikuu taas Ursan iloinen laulu! Hieman näyttäisi tyttö myös pyöristyneen, toivottavasti se ei johdu ainoastaan ylettömästä herkkujen syömisestä...

Tuli on alkanut myös näyttää alustavia merkkejä astutuksen onnistumisesta. Varmaksi ei vielä voi mitään sanoa, mutta ainakin neidon käytös on taas niin hellyydenkipeää, että luultavasti akita vauvojakin on tulossa.

Päivitin mustien paholaisten, Kuron ja Helmin sivuille uusia kuvia ihailtavaksi. Joku oli kysellyrt vieraskirjassa, onko hokkaidoista valjakkopuuhiin ja kyselinkin asiaa Shiron uudesta kodista, jossa kaverina on husky. Kuva kertoo ehkä enemmän kuin tuhat sanaa:

image3.jpg

26.12.2010

Huh, joulu on vihdoin ohi ja voi alkaa suunnitella tulevaa vuotta ja kinkun karistelua lanteilta...(: Tänä vuonna olikin parasta joulutunnelmaa, kun sai käydä viemässä eläimille jouluherkut talliin ; kanat, kanit, porot, alpakat, kissat ja marsu saivat kaikki omat jouluateriansa ja koirat saivat aterian lisäksi possunkorvia ja leluja. Eipä se ilo pitkä ollut leluista kun ne oli jo rikki revitty, mutta aina on akita yhtä onnellinen uuden pehmolelun saadessaan.

Tuli astutettiin onnistuneesti Assulla ja nyt odotellaankin alkaako se maha pyöristyä. Assu vieraili luonani astutuksen aikoihin muutaman päivän ja tulin todenneeksi että oikea herrasmies! Assu on aivan ihana luonteeltaan ja ulkonäkökin hivelee silmää, niinkuin näistä kuvista voi nähdä:

assu12.jpg assu13.jpg

Ursan tiineydestä ei myöskään ole vielä tietoa. Miten odottavan aika tuntuukin aina niin pitkältä! Ursa majailee yhä sulhonsa luona Puolassa ja saan sen toivon mukaan kotiin ensi viikolla. Alkaa olla jo ikävä Ursan aarioita, vaikkakin Kiusa on hyvin paikannut Ursan jättämää paikkaa. Puolassa ollessaan Ursa kävi pyörähtämässä myös kehissä upein tuloksin! Puolasta Ursa nappasi sertin ja liettuasta kkahtena päivänä peräkkäin ROP ja CACIB ja toisena päivänä vieläpä sijoittui vitosryhmässä kakkoseksi!

Näyttelymenestystä haali taas myös kasvattini Tuike (Vuorenvarman Kuokkavieras), joka nappasi juniorivoittajan tittelin Helsingin voittaja-näyttelyssä.

7.12.2010

Ensimmäiseksi kuin vastauksena edelliseen päivitykseeni, että Sora nukkui pois seuraavana päivänä, kun olin tuon päivityksen kirjoittanut. Sora oli mennyt äkkiä todella huonoon kuntoon ja nyt Sora onkin sitten tuikkivana tähtenä pakkastaivaalla...

Huonoja uutisia on kerrottavana lisääkin. Soran täysveljellä, Kurolla (Vuorenvarman Keisari), on myös todettu VKH. Olen todella pahoillani, että näin kurjasti on päässyt käymään, vaikka vanhempien taustat piti olla puhtaat. muuta ei voi sanoa, kuin että kamalia varjoja ovat nämä AI-sairaudet muuten niin ihanan rodun yllä.):

Vuosi on päättymässä akitakasvatuksen osalta siis aika synkeissä merkeissä. Olen menettänyt 4 koiraa jalostuksesta (Uhkaa ja Riskiä ei luonnollisesti tulla jalostukseen enään käyttämään) ja vielä sitäkin enemmän painaa suru, jota kasvattieni omistajat ovat joutuneet kokemaan silmäteriensä sairastaessa.

Voivottelemaan ei pidä kuitenkaan ryhtyä, sitä se on eläinten kanssa, että koskaan ei tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Paljon on niitä iloisiakin päiviä matkalle kaikesta huolimatta mahtunut! Niinpä katse kohti uusia tuulia, Uudet akitatytöt ovat kasvamassa toivottavasti jalostuskoiriksi; Hito (Vuorenvarman Makeakuinmarenki) on kaunis valkoinen lumipallo, joka vaikuttaa Tampereella, Hallan M-pentueesta. Nacho (Vuorenvarman Nacho) on syvän punainen tyttö hukan N-pentueesta ja asustaa sijoituskodissa Porissa. Kotona on sitten varttumassa punainen paholainen, Hurja (Hokuoukensha No Ouka Go), jonka kuva koreilee myös etusivulla.

Tulilla alkoi viikonloppuna juoksut ja suunnitellun mukaisesti Tuli astutetaan brindlellä Assu-pojalla. Lisätietoja tästä yhdistelmästä löytyy "Pentuesuunnitelmat"-sivulta.

Ursa on astutettu onnistuneesti Puolassa ja niinpä odotan ensimmäistä hokkaidopentuettani syntyväksi helmikuun ensimmäisellä viikolla. Joulukuun viimeisellä viikolla varmistetaan ultrassa, onko Ursa tiinehtynyt. Lisätietoa tästäkin pentueesta "Pentuesuunnitelmat"-sivulla.

9.11.2010

Niin on taas aikaa hurahtanut edellisestä päivityksestä. Jotenkin tämä pentuaika on sellaista sumussa kulkemista, että viikot kuluvat hujauksessa, kun on paljon tekemistä pentujen kanssa ja myös jostain kumman syystä kaikki sukulaiset ja ystävät vierailevat pentujen aikaan...(: No mutta, niin on vaan M-pentueen aika koittanut muuttaa uusiin koteihin ja ensi viikolla muuttaa punainen Nacho-tyttökinsijoituskotiinsa Poriin. M-pentueen viralliset nimet on päivitettynä pentueen omalle sivulle. Toinen valkoisista pojista on yhä vaan kotia vailla. Hänen piti muuttaa Amsterdamiin, mutta ilmeisesti ostajan mieli muuttui viime hetkillä. ):

Surullisiakin uutisia on kerrottavana. Kuvankaunis sijoitustyttöni Sora (vuorenvarman Kansikuvatyttö) on sairastunut VKH:hon. kerron uutisen raskain mielin, tämä on ensimmäinen kasvattini, joka on sairastunut näihin akitan ikäviin perinnöllisiin sairauksiin. Tiesin kyllä, että joskus tämä päivä koittaa, mutta että näin pian.... Sora on menetys, paitsi perheensä rakkaana jäsenenä, niin myös jalostuksellisesti, sillä hän on erittäin kaunis tyttö. Tällä hetkellä Sora voi hyvin ja toivonkin hänelle vielä paljon aurinkoisia päiviä sairaudesta huolimatta.

Hokkaidorintamalla on hurjasti uutisia. olen päivittänyt nyt hokkaido-sivulle uusia kasvoja. Kurosta olenkin kertonut jo aiemmin, tämä musta poika muutti silloin heinäkuussa Japanista siskontytölleni, mutta nyt hänelle on avattu myös oma sivu, josta poikaan pääsee tutustumaan paremmin. Tänä viikonloppuna on tullut myös kaksi aivan uutta hokkaidoa Suomeen. Kiusan (punainen tyttö) hain Puolasta ja häneen voi myös tutustua omalla sivullaan. Samalla reissulla vein Ursan Puolaan katsomaan komeaa valkoista poikahokkaidoa, tiedä vaikka innostuisivat pyöräyttämään Suomeen ensimmäisen hokkaidopentueen ensi keväänä. Pentueesta tulee lisätietoa pentuesuunnitelmat-sivulle. Toinen hokkaidotyttö tuli perjantaina Japanista. Tämä black&tan tyttö muutti sijoituskotiin Vaasaan. Molemmat uudet tulokkaat ovat oikein kivan luonteisia ja kauniita. Toivon saavani pian lisäkuvia myös tästä mustasta tulokkaasta, tässä nyt pari lentokentällä räpsäistyä ensihätään:

img_1588.jpg img_1592.jpg

Hokkaido puoli se vaan meinaa kasvaa, on tämä niin valloittava rotu! Olimme Kuron ja Ursan kanssa myös ammattikuvaajan linssin edessä, kun Koirat-lehdestä otettiin yhteyttä että haluavat tehdä rotuesittelyn lehteen! Juttu ilmestyy vasta ensi vuoden puolella, mutta olin kyllä todella iloinen, että näin harvinaisesta (ainakin vielä) rodusta tehdään esittely! Valkoinen Shiro-hokkaido on löytänyt myös vihdoin rakastavan kodin! Shirolla jäi toinen kives uupumaan ja siksi haaveet jalotuskoiran urasta piti unohtaa. Shiro on silti kultaakin arvokkaampi perheensä silmäteränä!(:

Momo kävi terveystutkimuksissa ja sai hienot tulokset; terveet silmät ja lonkat A/A! Näillä näkymin Momolle koitetaan saada pennut ensi kesänä.

Näin "loppukevennyksenä" kerrottakoon vielä, että eläinhullu kun olen, niin nyt pihamaalta löytyy sitten pari poroakin; tytöt Ansa ja Miina ovat valloittavia sarvipäitä!

29.9.2010

Hukka synnytti vihdosta viimein viime torstaina maailmaan upean punaisen tytön, joka on heti Nachoksi nimetty, rakkaalla lapsella kun varmasti tulee olemaan monta nimeä...(: Nacho oli pahasti virheasennossa kohdussa ja tulikin siksi maailmaan keísarinleikkauksella. Melkoinen pötkäle tämä tyttö olikin, sillä se painoi hurjat 540 g! Nyt sekä emo että pentu voi oikein hyvin ja Nacholle on jo koti odottamassa.

Hallan pentuset kasvavat silmissä ja nyt vihdoin sain M-pentueelle avattua oman sivun Kasvatus-osioon. Sieltä löytyy myös tuoreet kuvat palleroisista.

Kissa innostus senkun vaan kasvaa... kävin kissakasvattajan kurssin kasvattajanimi tähtäimessä! Eilen louhi-misu saikin uusia ystäviä, kun saman rodun edustajat Kyomi ja Yutaka matkasivat pitkän matkan Japanista Suomeen. tällä hetkellä kotiudutaan ja tutustutaan... Kyomista löytyy kuva bobbareitten omalta sivulta, Yutakasta koitan myös räpsäistä kuvan lähi aikana. Yutaka on lähes kokonaan valkoinen (vain hännässä vähän ruskeaa), vihreä silmäinen leikattu poikakissa. Tälle kissalle etsinkin omaa rakastavaa kotia, kiinnostuneet voivat olla yhteyksissä minuun.

Shiro-hokkaido on myös uudestaan vailla kotia. Shiron toinen kives ei ole laskeutunut odottelusta huolimatta ja niinpä siitä ei ole jalostuskäyttöön. Shiroa en myy kerrostaloon ja ujon luonteensa takia se tarvitsee kodin, jossa sille on aikaa ja rakkautta. Hyvän kaverin ja harrastuskoiran tästä saa varmasti.

14.9.2010

Halla sai lauantaina upean 6-henkisen pentueen! Synnytys alkoi aivan yllättäen pari päivää aiemmin kuin olin odottanua ja niinpä heräsinkin 6:20 meteliin. luulin että louhi-kisu sielä huutelee, mutta sitten mietinkin toisen kerran ja nousin katsomaan; siellähän koreili valkoinen tyttö pentulaatikossa hienosti putsattuna ja napanuora katkaistuna ja huusi kuin syötävä! (: Halla on kyllä aivan uskomaton äiti; ensikertalainen ja hoitaa synnytyksen ja vauvat kuin kokeneempikin tekijä. Tuloksena syntyi siis 2 valkoista poikaa, 3 valkoista tyttöä ja 1 brindle tyttö. Kaikille on jo kodit odottamassa.

halla_ja_pennut.jpg

Hukka senkun pyöristyy huittisissa ja hänen pentuja odotetaan syntyväksi ensi viikonlopun aikoihin. Tähän pentueeseen on jo aika reilusti varauksia, mutta riippuu miten monta palleroa sieltä tulee, voi olla muutama vielä vapaanakin.

"Lapinakitan" pentujen omistajatkin ovat lähettäneet kuulumisia. melkoisia riiviöitä kuulemma ovat, mutta silti niin rakkaita omistajilleen. (: Tässä pari tuoretta otosta tytöistä, tensaista (ylemmät kuvat) ja Tofusta:

tensai1.jpg tensai2.jpg
tofu1.jpg tofu2.jpg

Sitten hokkaido uutisiin. Takapihallani oli "Suomen hokkaidojen tapaaminen".(: kaikki 3 Suomen hokkaidoa olivat paikalla kolmessa värissä, kun musta Kuro-poika tuli luoksemme vierailemaan. kurohan asuu siskontytölläni sijoituksessa. Shiro on vielä toistaiseksi myös kotona, sillä toinen kives ei ole vielä laskeutunut. Pidellään kovasti peukkuja että kives laskeutuisi ja Shiro pääsisi omaan kotiinsa. Ursa yritti kovasti pitää järjestystä riiviö pojille:

suomen_hokkaidot.jpg

Hmm... olisi kyllä varmaan aika leikata nurmikkokin, kun kuvassa se muistuttaa enemmän viidakkoa...

Puolassa hokkaido-tyttö kasvaa kovaa kyytiä ja hänellä on jo nimikin; Kibou Hakugetsu. Nimi on japania ja tarkoittaa toivoa tai kaipuuta. Tässä kuvasaastetta myös tästä todella punaisesta pikkurinsessasta:

kibou_1_female.jpg kibou_3_female.jpg

Harvinaisen paljon olikin kaikkia hyviä uutsia tällä kertaa! Sokerina pohjalla vielä, että Kitalle syntyi Ruotsiin hieno pesue; Aikii tyttö synnytti yhteensä 9 pentua, joista neljä ikävä kyllä kuoli synnytyksessä. Viisi pentua on kuitenkin erittäin reippaita, 3 punaista ja 2 valkoista. siinä samalla olikin meille Kitan omistajile melkoinen iloinen yllätys, että Kita-poika kantaa valkoista väriä!!

20.8.2010

Vauvauutisia! Hallan maha on alkanut pyöristyä silmin nähden, joten akitapalleroisia on tulossa syyskuun puolivälissä! Hukalla on myös hienoisia merkkejä tiineydestä ja lisää osaan kertoa ensi viikolla, kun käyn Hukan luona vierailemassa.

Näyttelyrintamalla on taas uusia menestystarinoita kerrottavana. Japanintuontiuroksemme Kita niitti mainetta ja kunniaa nappaamalla rotunsa parhaan akitoiden erikoisnäyttelyssä! Kita on kyllä todella komistunut ja suuret kiitokset siitä kuuluu Kitan sijoituskodille, jossa Kitaa on pidetty rakkaudella. Myös kasvattityttö Tuike on jatkanut menestyspolkuaan Kuopion kansainvälisessä näyttelyssä ollen ROP kahtena peräkkäisenä päivänä!

Shiro-hokkaidolle on tullut lukuisia kotitarjouksia, mutta hänelle on jo koti tiedossa. Mukavaa kuitenkin, että tälle rodulle riittää ihailijoita Suomessakin! Hokkaidovahvuus lisääntyy taas marraskuussa, kun tuon ulkomailta punaisen hokkaido tyttöpennnun Ursan kaveriksi.

2.8.2010

Kesäloma alkaa olla nyt ohi ja katse kääntyy kohti syksyä... Halla ja hukka on astutettu nyt onnistuneesti ja elokuun lopulla alkaa toivon mukaan näkyä merkkejä tiineydestä. Uhkan astutus ei tällä kertaa onnistunut, sillä juoksujen oikea ajankohta ehti mennä ohi minulta hitaalta hämäläiseltä. Uhkalle odotellaan siis seuraavaa juoksua vuoden vaihteessa ja sitten uusi yritys.

Kasvattini Vuorenvarman Kuokkavieras "Tuike" on jatkanut näyttelymenestyksen niittämistä; Ylivieskan kansainvälisessä näyttelyssä Tuike oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja nappasi vaatimattomasti ensimmäisen sertinsä kera ROP:in! Paljon onnea Tuikkeelle ja kotijoukoille!

Linkkeihin on päivitetty kahden kasvattini, Tuikkeen ja Kairan blogi-osoitteet. Kannattaa käydä tutustumassa!

15.7.2010

Kuten jo tuossa etusivulla näkyi, niin eihän se yksi hokkaido-poika sitten riittänytkään... koska en saanut pojalle järjestymään kyytiä, niin lähdinkin sitten itse ihan extempore pyörähtämään Japanissa ja tuliaisena Suomeen tuli hokkaidoveljekset sekä Louhi-niminen kissa, joka edustaa rotua nimeltä Japanin Bobtail. Tässä alla voi ihailla Louhen upeita sinisilmiä ja töpöhäntää..

nagisa_daichi.jpg

Näin siis minusta, vannoutuneesta koiraihmisestä, tulikin yhtäkkiä kissaihminen. (: Louhi on näyttelyissä menestynyt ja huippusuvun omaava jalostuskissa ja toivon mukaan saan jonain päivänä ihastella tämän kaunottaren jälkikasvua...

No mutta, musta hokkaido poika jää siis itselleni sijoituskotiin ja valkoinen etsii nyt omaa rakastavaa kotia. Molemmat pojat vaikuttavat rakenteeltaan lupaavilta ja luonnekin on mitä kultaisin! Valkoisesta pojasta on lisää kuvia pentuesuunnitelmat-sivulla.

Nyt alkaa tapahtua myös akitapentu rintamalla: Hallalla ja Hukalla on juoksut käynnissä ja tänään koitetaan astuttaa ekaa kertaa. Sulhosuunnitelmat muuttuivat sen verran, että Hukka astutetaan Riskillä ja Hallalle koitetaan kaksoisastutusta Tuskalla ja Enolla (Lee Tomimopa). Nyt kaikki peukut pystyyn että onnistaisi!

Kitalle on myös odotettavissa vauveroisia Ruotsiin, kauniille Aikii tytölle. Aikii kävi tällä viikolla kosiomatkalla. Jos tähän pentueeseen on kiinnostusta, niin tuonti Suomeen onnistuu varmasti.

Kotona on tällä hetkellä varttumassa tämän näköisiä "Lapinakitoita":

seropi_typyt.jpg

seropi_poitsut.jpg

Ylemmässä kuvassa on tytöt ja alemmassa poitsut. Nämä rakkauslapsoset saivat alkunsa Kitan ensimmäisessä sijoituskodissa, jossa lempi vaan oli päässyt leimahtamaan samassa taloudessa asuvaa Suomenlapinkoira Sissiä kohtaan... Omistajan elämäntilanteen vuoksi pennut ovat nyt varttumassa täällä minun luonani ja lähes kaikille on jo koditkin tiedossa. Pari narttua on vielä vapaana. Luovutusikäisiä nämä palleroiset ovat 8.8 alkaen.

Näyttelyuutisiakin on kerrottavana sen verran, että Forssan näyttelyssä oli koolla upea joukkio; J-pentueen kaikki tytöt olivat samassa kehässä kisaamassa hienoin tuloksin; Momo ROP, Mitsu PN2 ja Aiko EH3! Onnea hienosta saldosta liekkitytöille!

15.6.2010

Vieläkään ei ole tytöillä ”kevättä rinnassa”. Olen odotellut Hukan, Hallan ja Uhkan juoksuja alkaviksi, mutta eipä ole vielä merkkiäkään moisesta. Paljon olisi jo myös uusia akitan omistajia odottamassa, että palleroita syntyisi.

Näyttelyrintamalla ei ole nyt mitään uutta omilla koirilla, mutta kasvatit sen sijaan ovat niittäneet mainetta ja kunniaa! Tuike (Vuorenvarman Kuokkavieras) on napannut ROP-pennun titteleitä oikein urakalla kahdesta näyttelystä peräkkäin ja samoin Sora (Vuorenvarman Kansikuvatyttö) aloitti uransa näyttelytähtenä hienosti ROP-pennun tittelillä aivan upean arvostelun kera! Mitsu (Vuorenvarman Jellona) puolestaan otti Ruotsissa Vänersborgin näyttelyssä PN-2 paikan. Mitsu onkin tulossa Suomeen vierailulle perheensä kanssa heinäkuun alussa ja sitä odotetaan innolla!

Pihapiirissä on tapahtunut muutoksia täällä Ryömälän kylässä, kun päätin kevään kurakelien jälkeen, että on aika uusia koiratarhat. Projekti olikin melkoinen (ja vieläkin kesken…), kun vanhat koiratarhat purettiin, kopit siirrettiin ja osa hävitettiinkin uusien tieltä. Sen jälkeen tuli kolme kuorma-autollista soraa pihaan, jotka kaivurilla sitten leviteltiin uusien tarhojen alle hyväksi pohjaksi. Nyt uudet koiratarhaelementit vihdoin nousevat sorapatjalle. Osa tarhoista on vielä tarkoitus kattaa, jotta akita ressujen ei tarvitse vesisateessa kastua. Koirat viettävät työpäivät (jotka välillä venyy pitkiksikin) tarhoissa ja siksi pidän tärkeänä, että niillä on hyvät olot.

Tarkoitus olisi järjestää tässä kesän aikana tapaamista kasvateille. Tämä hyvä idea tuli esiin yhdeltä kasvatin omistajalta ja toki otin siitä heti kopin! Todennäköisesti heinäkuun aikana tullaan tällainen mukava kesäpäivä viettämään.

Hokkaidorintamalla näkyy valoa tunnelin päässä; Ursalle on löytynyt vihdoin poikaystävä! Hokkaido-poika muuttaa Japanista näillä näkymin heinä-elokuussa ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin vuonna 2011 ensimmäinen hokkaido pentue näkee päivänvalon Suomessa!

24.5.2010

Mouhijärven näyttelyt on ohitse ja kiiruut alkaa helpottaa. kotikenttäetu taisi purra, sillä Sijoituspojallamme Tuskalla oli aivan huippu menestys; Tuska sai ensimmäisen sertinsä ja sijoittui VSP:ksi, kun Riskin tyttö Mio nappasi ROP:n! Myös Ursa onnistui taas hurmaamaan tuomarin ja toi ROP:n kotiin.

Meillä eletään nyt kovasti odottavaa aikaa, kun Hukan ja Uhkan juoksuja odotellaan alkavaksi. Molemmat tytöt on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta, Hukka ilmeisesti Ökillä ja Uhka Marskilla. Hukan lonkkatuloksetkin tulivat kennelliitosta parempina takaisin; A/D!

Kävin helatorstaina tutustumassa Euroopan suurimpiin eläintarvikealan messuihin Saksassa. Interzoo oli kyllä melkoinen kokemus, aivan valtavan isot messut! Ja aivan kaikkea eläimiin liittyvää laidasta laitaan. Onneksi sieltä ei voinut ostaa mukaan mitää, muuten olisi kyllä mennyt omat ja lainatut... mutta iso nippu katalogeja tuli kotiin tuomisina ja taitaa taas eläintarvikekaupan valikoima kasvaa...(:

Hokkaido tilannekin näyttää nyt valoisalta. Ursalle on varauksessa kaksi hokkaido-kaveria, jotka tulevat syksyllä Suomeen, mikäli kaikki menee sunnitelmien mukaan.

23.4.2010

Kevät tuli ja toi kaamean kiireen... Koiratarhakauppa käy tähän aikaan vuodesta kuumimmillaan eläintarkvikeliikkeessäni ja se työllistää (vaikka en toki valita!). Niinpä sivujen päivitys, samoin kuin muukin sosiaalinen kanssakäyminen on jäänyt harmittavan vähiin, pahoitteluni siitä!

Jotain on ehtinyt koirarintamallakin tapahtua. Ikävä kyllä kasvattajana tuntuu olevan liian usein niitä huonoja uutisia kerrottavana. Halla todettiin eilen ultrassa tyhjäksi. Akitapalleroita ei siis ole tällä kertaa odotettavissa, vaikka monta on ollut jo omaansa odottamassa. Jäämme odottamaan Hallan seuraavia juoksuja ja sitten uusi yritys.

Seuraavaksi odotan juoksuja alkavaksi Hukalle, joka asuu Emilian luona Huittisissa. Hukka kävi terveystutkimuksissa viime viikolla ja silmät todettiin täysin terveiksi, kun taas lonkissa oli toivomisen varaa, sillä ne lähtivät kennelliittoon arviolla C/D. Hukalle etsitäänkin poikaystäväksi A-lonkkaista urosta. Myös yhteisomistuskoirani Ai kävi terveystukimuksissa, tuloksena terveet silmät ja lonkat laitettiin kennelliittoon arviolla B/C.

Näyttelyissä on käyty hävettävän vähän nyt, mutta laatu on ollut sitäkin parempaa! Ursa kävi nimittäin Ruoveden ryhmänäyttelyssä ihastuttamassa ja teki varmasti hokkaido historiaa ottaessaan ROP:n ja sijoittuessaan ryhmäkilpailussa kakkoseksi!! Tuomari oli niin haltioissaan tämän herttaisen koiran ulkonäöstä ja käytöksestä, että kyseli jo pentusiuunnitelmistakin... Seuraava näyttely onkin sitten Mouhijärvellä 2.5 johon osallistutaan vähän isommalla legioonalla, kun on kerran tämä kotipaikkaetu! (;

Kävin viime sunnuntaina opiskelemassa myös uuden asian; nyt olen tunnistusmerkitsijä ja kymmenen harjoituskoiran jälkeen saan alkaa mikrosiruttamaan koiria omilla tunnuksilla!

9.3.2010

Niin ne pentuset sitten taas lähti maailmalle....nyyh! Kivat kodit oli kuitenkin kaikille tiedossa, joten hyvillä mielin saatoin heidät uusiin koteihin luovuttaa. L-pentueen sivulle on nyt lisätty myös pentusten kutsumanimet.

Hallan ja Tuskan lempi todella leimahti viime viikolla ja nyt onkin sitten taas muutama viikko jännittävää aikaa seurailla alkaako se Hallan masu pyöristyä. Kyselyitä on jo aika paljon tähän pentueeseen, joten toivoa saattaa että astutus olisi onnistunut.

olimme viime viikolla Lahdessa, SSKY:n järjestämässä tuomarikoulutuksessa. Ursa ja Riski toimivat mallikoirina ulkomuototuomarin oikeuksia hamuaville. Paikalla oli myös pari punaista akitaa ja muita japanilaisia rotuja. Ursa tapansa mukaan kalasteli kaikki mahdolliset irtopisteet lipomalla tuomareita ja söpöilemällä päätä kallistellen tuomarilauman edessä. Molemmat mallini saivatkin kiitosta hyvästä käytöksestä.(:

Riskin ja Vaaran poikien lonkkatulokset tulivat nyt vihdoin virallisena, Ökillä A/A ja Renillä B/B! Hienoa, että pojilla on näin hyvät lonkat.

Sijoitustytölläni, Soralla, on nyt omat sivut, joista löytyy kuvia tästä kaunottaresta. Todella kivan näköinen tyttö tästä on varttumassa ja kuulemma suonnekin on kohdillaan!

1.3.2010

Jo on kasvattajasta tullut kiiruinen, kun ei ole lainkaan kerinnyt pienokaisista päivitellä kuvia sivuille... mutta kiirettä on todella pitänyt ja tärkeämpää on käyttää vähäinen vapaa aika pienokaisten seurassa. (: Mutta nyt löytyy siis kuvia viisi viikkoisista L-pentueen lapsosista heidän omilta sivuiltaan. Nämäkin kuvat ovat ehtineet olla kamerassa jo kaksi viikkoa ennen kuin sain ne sivuille. (: Tällä viikolla pentuset alkavatkin lähteä maailmalle valloittamaan uusia perheitään.

Ystävänpäivänä oltiin jo lähes perinteen mukaan Tallinnan KV-näyttelyssä sertin metsästys reissussa. Mukana oli Uhka, Riski, Kita ja Ursa. Niin siinä sitten kävi, että kaikki akitat saivat pelkän EH:n, mutta Ursa hurmasi hymyllään tiukan tuomarin ja varasti koko potin; ERI, PN1, ROP juniori, Juniorivoittaja ja ROP. Kyllä siinä kelpasi sitten laulavan lintukoiran taas ulista ja kerjätä tummalla katseellaan ihailijoiden suosionosoituksia!Akitoilla sitten ehkä taas ensi vuonna uusi yritys... Reissu oli kyllä muuten oikein mukava piristys kylmän talven keskellä.

Akita Ry:n vuosikokous pidettiin viime sunnuntaina täällä kotinurkillamme Häijäässä. Paikalla oli taas mukavaa akita porukkaa ja käytiin pieni yhteislenkkikin räntäsateessa... Yhdistystoiminta on ollut todella antoisaa ja tuonut mukanaan paljon uusia ystäviä, mutta nyt on niin paljon kaikkea muuta askaretta, että päätin jättäytyä nyt ainakin toistaiseksi sivummalle yhdistystoiminnasta ja keskittyä enemmän oman eläintarvikelikkeeni pyörittämiseen ja tietysti näihin muihin koirapuuhiin! Tyhjin käsin ei tarvinnut kokouksesta kuitenkaan lähteä, sillä yhteisomistuskoirani Hukka voitti vuoden 2009 voitokkaimman pennun tittelin näyttelymenestyksen perusteella! Ja vielä suurempana yllätyksenä tuli omalle kennelnimelleni Vuoden 2009 laatukasvattaja palkinto, joka jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhdistyksen oma-aloitteisen jäsenen toimesta! Mainitsemisen arvoista on myös, että Riskin tyttö Mio pääsi kakkossijalle vuoden akita kisassa Riski-isän ollessa kolmas!

Täällä Ryömälän kylässä eletään taas jännittävää aikaa, sillä Halla tyttönen päättikin aloittaa jo nyt vähän odotettua aiemmin juoksunsa ja niinpä Tuska-herra muutti luoksemme viikoksi riiaus reissulle. Saapa nähdä leimahtaako parin lempi, tästä yhdistelmästä olisi odotettavissa Lumenvalkoisia akitapalleroita!

Nyt on myös hokkaidon rotuesittelysivulle lisätty runsaasti kuvamateriaalia tästä valloittavasta rodusta, kannattaa käydä vilkaisemassa. (;

24.1.2010

L-pentueen sivuille on päivitetty tuoreet kuvat kaksiviikkoisista vauveleista. Nyt menee jo oikein mukavasti, vaikka alussa olikin omat hankaluutensa. Taas on se aika käsillä, kun pitäisi suunnitella nimiä tälle katraalle ja aina se on yhtä hankalaa! No, eiköhän sopivat nimet vielä löydy näille karhunalleille...

Tänä viikonloppuna käytiin pyörähtämässä näyttelykehässäkin pitkästä aikaa. Mukana oli Kita ja Ursa, joka aloitti näyttelyuransa ROP-pennun tittelillä. Muutoinkin tämä harvinainen rotu herätti kovasti kiinnostusta muissa näyttelyyn osallistujissa. Kitalla ei sitten mennytkään niin hyvin. Poika oli aivan kaameassa karvanlähdössä, tuppoja roikkui siellä täällä. Vaikka arvostelu oli muuten hyvä, niin Tanskalainen tuomari rokotti ankaralla kädellä koiran surkeasta esityskunnosta ja Kita sai H:n. Hymyilytti kyllä arvostelun viimeinen lause, joka kiteytti koko arvostelun: "Shown in the most ungroomed coat ever seen in this breed". Eipä noita näyttelyitä pidä niin totisin mielin aina ottaa. (: Saatiinpa hyvää harjoitusta.

8.1.2010

Vihdoin ja viimein piinallinen odotus palkittiin ja Tulin pienokaiset syntyivät maailmaan viime yönä lääkärin avustuksella. L-pentueen omilta sivuilta voit lukea lisää viisikosta ja ehkä ihastella kuviakin näistä pikku rotista. (:

4.1.2010

Hyvää loppuvuotta kaikille ystäville ja tutuille ja muillekin jotka täälä sivuilla vierailevat! (:

Tarkkasilmäisimmät varmaan huomasivatkin, että sivujen ulkoasua on nyt vihdoin vähän paranneltu. Pitkään se on pitänytkin tehdä, mutta jos tämä oli nyt sitten se pakollinen uudenvuodenlupaus mikä piti täyttää...

Ai:n sivut on nyt avattu ja sieltä löytyy tuoreita talvisia kuvia tästä kuvankauniista tyttösestä. Ai on nyt todella puhjennut kukkaan kun se on saanut lihaa luiden ympärille ja kunnon talvitakin!

Ursan sivuilla on tuoreita kuvia tästä valloittavasta hokkaido-tyttösestä. Kirjoittelin myös omalle sivulleen hokkaido-rodusta lisätietoa ja sinne tulee myöhemmössä vaiheessa myös runsaasti kuvamateriaalia tästä harvinaisesta rodusta.

Tuli alkaa olla nyt todella viimeisillään, se ei tee enää juuri muuta kuin puuskuttaa pentulaatikossaan. Loppiaisena alkaa H-hetki olemaan varmasti jo hyvin lähellä. Pentueeseen on jo paljon kyselyitä, mutta varmoja varauksia vasta muutama. Erityisesti kaipaan mahdolliselle sijoitustytölle yhteistyökykyistä kotia lähistöltä.

17.12.2009

Pennut ovat lähteneet maailmalle jo aikoja sitten ja mukavasti kuulemma uusissa kodeissa on sujunutkin! Vuorenvarman Kansikuvatyttö, alias Sora, valikoitui joukosta sijoitustytöksi, joten toivoa sopii, että joskus saa ihastella Soran jälkikasvua. K-pentueen sivuille on lisäilty vähän päivitettyä tietoa ja kuvia.

Kita sai viralliset lonkkatulokset kennelliitosta takaisin A/A:na! Hieno juttu ja samoin alkoi pojan näyttelyura vaatimattomasti Pohjoismaiden voittaja näyttelyssä ja sieltä kotiintuomisina oli ERI2 + varaserti junnuluokassa. Kita on edelleen hiukan hoikassa ja karvattomassa kunnossa, mutta komea poika tästä on tulossa! Lisäsin Kitan sivulle muutaman tuoreen kuvan.

Aivan erityisesti täytyy näyttelymenestyksestä kuitenkin onnitella Tulin Momo-tytärtä! Tämä tyttö oli nyt ensimmäistä kertaa virallisissa luokissa napaten mukavan saldon titteleitä: ERI1, PMJV-09, PN1, VSP, PMV-09, SERTI. Tällaista näyttelymenestystä ei tämän kennelin historiassa ole vielä nähtykään ja vielä junioriluokassa! Samaan aikaan Momon sisko Mitsu oli valloittamssa tuomaria Ruotsissa HUND-09 näyttelyssä saaden ERI:n ja KP:n junioriluokassa. Suuret onnittelut näiden kaunotarten omistajille! Olen todella ylpeä ja iloinen näistä pikkuliekeistä!

Liekkejä onkin pian odotettavissa lisää, sillä Tulin maha on alkanut pyöristymään. Ensi viikolla on tiineysultra, jolloin epäilykseni varmistuvat, mutta nyt näyttää kyllä siltä, että jotain siellä mahassa muhii...(:

9.11.2009

K-pentueen sivuille on vihdoin päivitetty uusia kuvia pienokaisista! Kauan ja hartaasti niitä on jouduttu odottamaankin, kun täälä saamaton kasvattaja ei ole millään saanut aikaiseksi siirrettyä kuvia kotisivuille...(:

Nyt pennut jo odottavatkin kovasti uusiin koteihin pääsyä, sillä seuraa ja huomiota ei voi sitten millään jakaa tarpeeksi tälle rakkaudenkipeälle laumalle! Riski vietti eilen ansaittua isänpäivää ja sen kunniaksi tässä on kuva tästä niin ylpeästä iskästä lapsineen:

isanpaiva.jpg

Niin se vaan on, että nämä ihanaiset lapsoset lähtevät jo maailmalle viikon päästä! Äkkiä on aika kulunut. Onneksi meillä odotellaan taas pian haikaraa kylään, sillä Tuli on astutettu onnistuneesti Kitalla ja odotankin kauniin punaisia palleroita syntyväksi alkuvuodesta mikäli kaikki menee hyvin!

18.10.2009

K-pentueen sivuille on päivitetty uudet kuvat pienokaisista ja ne kauan odotetut nimet!

Kita alkaa pikkuhiljaa kotiutua ja tytöt ovat huolineet Kitan kaverikseen. Vähän otetaan jo varovasti painimatsejakin takapihalla. Kita kävi myös terveystutkimuksissa ja pojalla osoittautui olevan terveet silmät ja lonkatkin B ennen kennelliiton lopullista sanaa..

9.10.2009

K-pentueen sivuille päivitetty uusia kuvia ja juttuja pentulaatikon perältä...

Kita muutti meille asustelemaan tällä viikolla ja nyt onkin taas opettelemista uuteen elämään pojulla. Riski on ollut todella loukkaantunut, että moinen kloppi tuodaan HÄNEN haaremiinsa. Pojat ovat lähinnä vähän huudelleet rivouksia toisilleen häkin läpi, tuskin niistä koskaan parhaita kavereita tuleekaan. Viikonloppuna aletaan tutustuttaa pikkuhiljaa Kitaa tyttöihin, jos Kita vaikka innostuisi leikkimään, niin surumieliseltä tämä poika-parka vaikuttaa - koiranelämä Japanissa ei ole taaskaan tainnut olla kovin kaksista. Mutta kyllä Kita piristyy, kun kotiutuu ja saa uusia ystäviä!

5.10.2009

K-pentuset voivat edelleen oikein hyvin. Tällä kertaa sivuille ei ole kuitenkaan päivitetty uutta pennuista, vaan uusista tulokkaista. Ursa-hokkaidolle on nyt vihdoin oma sivu, josta voi tutustua kehnoon kuvasatoon; Ursa ei nimittäin pahemmin pysy paikallaan kameran edessä... paitsi nukkuessaan. Koitan jossain vaiheessa päivittää sivuille lisää tietoa hokkaido-rodusta yleensä ja laittaa esille kuvia muistakin rodun edustajista.

Tuorein uutinen tuli eilen, sillä Suomeen kotiutui uusi uros Japanista. Kita-poika on junnu ikäinen erittäin lupaava punainen akitan alku, joka on yhteisomistuksessa parin muun kennelin kanssa. Kitalla on jo oma sivu "akitani"-sivulla, joten sieltä pääsee katsomaan myös paria kuvaa Kitasta. Luonne vaikuttaa ainakin ensisilmäykseltä mukavan avoimelta ja ystävälliseltä. Mikäli luonne osoittautuu varmaksi ja pojan terveystulokset ovat hyvät, toivon kovasti että tässä olisi sulho Tulille, jonka juoksuja odotan alkavaksi loppuvuodesta. Kita on upea nuori uros, joka on jo kotimaassaan niittänyt mainetta näyttelyssä ja varmasti niittää täälläkin kunhan saadaan ensin paperit kuntoon.

2.10.2009

K-pentue täytti tiistaina yhden viikon ja sen kunniaksi K-pentueen sivulle on päivitetty kuvia ja juttuja pienokaisista! Muutoin mitään kummempia ei ole ehtinyt tapahtuakaan, aika on kulunut melkolailla pentulaatikon reunalla ihmetellessä, miten nopeasti pikku kääryleet kasvavat ja kehittyvät.

23.9.2009

Uhkan ja Riskin upeat rakkauslapsoset syntyivät eilen keisarinleikkauksella! Pentulaatikossa pyörii nyt viisi ihanaista akita vauvelia. Pennuista voi lukea lisää K-pentueen omalta sivulta. Kaikilla pennuilla on jo koti odottamassa.

Viikonloppuna käytiin pyörähtämässä myös näyttelykehässä Hallan kanssa. Halla sai toisen sertinsä ollen paras narttu ja VSP. Seuraava näyttely onkin sitten vasta lokakuussa Hämeenlinnassa.

Hallan terveystulokset tulivat vihdoin kennelliitosta ja niinhän siinä kävi, että lonkkatulokset putosivat yhden pykälän B/B:ksi. Vaikka hyvä tulos sekin on, mutta harmittaahan se kun ei päästy parhaaseen A-ryhmään tälläkään kertaa! Ehkäpä sekin päivä vielä joskus kuitenkin koittaa...

13.9.2009

Joskus hyviäkin uutisia kerrottavana... Tällä kertaa olin nimittäin oikeassa; Uhkan 100% varmat tiineysoireet eivät olleet pelkkiä oireita vaan mahassa siis potkuttelee ihka oikeita akitan alkuja! Kävimme viime viikolla ultrassa, sillä Uhkan maha ja nisät alkoivat kasvaa niin kovalla vauhdilla, että aloin tuntea itseni luulosairaaksi kun lääkäri oli kerran vakuutellut ettei Uhka voisi olla tiine. Ultrauksessa näkyi useita pentuja. Nyt odottelen siis pentuja syntyväksi ensi viikon vaihteessa. Etsin yhä yhteistyökykyistä sijoituskotia mahdolliselle tyttöpennulle max. 70 km säteeltä.

Laumamme on taas kasvanut. Ursa-tyttö muutti ilopilleriksemme Puolasta elokuun lopussa. Ursa edustaa täysin uutta rotua Suomessa, sillä hän on Hokkaido. Täsä punaisessa paholaisessa on energiaa enemmän kuin laumassa akitoja... Meillä tyttö on otettu kuitenkin erittäin hyvin vastaan laumaan ja kaikki ovat valmiita leikkimään Ursan kanssa jotta se saadaan edes yhteisvoimin väsytettyä. (: Kuvia on kyselty paljon, mutta tämä elohopea ei meinaa paikallaan pysyä... tässä alla poseeraa Ursa, Ursan äiti ja kasvattaja Kate Jablonska.

ursa_puolassa.jpg

Puolan reissu oli todella antoisa. Kävimme kahdessa eri kennelissä tutustumassa Hokkaidoihin ja Ursan kasvattaja jaksoi kertoa kaiken mahdollisen sekä kotimaastaan että tästä uudesta rodusta. Todella miellyttäviä ihmisiä! Lähiaikana koitan saada ainkaiseksi Ursalle myös oman sivun..

Meillä on nyt myös yksi uusi sijoitustyttö, japanista muuttanut punainen akita-kaunotar Ai. Hän on yhteisomistuksessa Hokuoukenha No:n kanssa ja myös asustelee siellä Jennan hellässä hoivassa. Myös Ai:sta tulee kuvia tänne sivuille myöhemmin..

Viime viikonloppuna kävimme ryhmänäyttelyssä Äetsässä Hallan kanssa. Hieno reissu olikin, sillä Halla sai ensimmäisen sertinsä ja oli myös rotunsa paras! Upeaa näyttelymenestystä on niittänyt myös Tulin tytär Mitsu Ruotsin maalla! Tuomarit ovat kovasti pienokaisesta tykänneet ja Mitsu onkin ollut rotunsa paras pentu jokaisessa näyttelyssä kera hurjien kehujen!

Nyt sitten vaan odotellaan Uhkan ja Riskin rakkauspalleroisten syntymää ja pidetään kaikki peukut pystyssä että synnytys sujuu hyvin!

20.8.2009

Taas on tullut hieman takapakkeja vastaan. Viikon verran Uhkan astuttamisen jälkeen oli taas kerran eläinlääkärireissu edessä, sillä Riski alkoi yhtenä aamuna ontumaan voimakkaasti toista etujalkaansa. Samalla reissulla otin mukaan Uhkan, sillä hieman huolestuneena olin seuraillut takapäästä tulevan vuodon määrää ja väriä. Riski selvisi tällä kertaa pelkällä nivelen venähdyksellä ja tulehdustkipulääkkeillä. Uhka sen sijaan sai pidemmän lääkekuurin hormonaalisen häiriön takia. Olin kuitenkin helpottunut, että kyseessä ei ollut mikään ikävä tulehdus. lääkäri kertoi kyllä sitten myös ne huonommat uutiset; Uhka ei todennäköisesti ole tiineenä. Syyksi lääkäri epäili munasarjan kystaa joka saattaa joskus aiheuttaa tällaisia hormonaalisia häiriöitä. Seuraavassa juoksussa kaikki voi kuitenkin mennä aivan mallikkaasti.

Tämä on tätä kasvatustyön arkea; aina ei onnistu eikä edes joka kerta. Vieläkin enemmän pelottaa nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sillä jos Uhka nyt ei ole tiineenä, niin pelkään pahoin että sille tulee paha valeraskaus. Uhkalla on nimittäin kaikki tiineen koiran oireet ja ilman tätä lääkärinlausuntoa olisin ollut 100% varma oireista päätellen, että Uhka on tiineenä. No, aika näyttää.

Elokuun aurinkoisena lauantai päivänä olimme Riskin kanssa tekemässä myös tuttavuutta konekarhu Penun kanssa. Tästä seikkailusta voi lukea lisää Riskin omalta sivulta.

Ihanaisen Momon sivut on nyt vihdoin valmiit ja avattu! Kauan tässä on taas kestänytkin, kun on mukamas ollut kiireitä...

24.7.2009

Viikko sitten oli vuoden kuumin (kirjaimellisesti) tapahtuma, kun japanilainen tuomari oli arvostelemassa Suomen akitoja vuoden erikoisnäyttelyssä! Paikalle oli ilmottautunut 37 akitaa. Lauantai päivänä aloitettiin ensin epävirallisella pentunäyttelyllä, jossa oma kasvattimme Momo aloitti näyttelyuransa hienosti ottamalla ROP-pennun tittelin kera hienon arvostelun! Niin kauniista tytöstä on kyse, että tuomari valitsi Momon vieläpä kuuden parhaan joukkoon ryhmäkehässä!

Sunnuntaina olikin sitten varsinaiset kisat. Meidän Riski pojalla oli aivan huikea päivä, sillä Riski voitti valioluokan urokset sijoittuen paras uros kisassa kakkoseksi. Mikä olisikaan ollut parempaa, sillä Riskin oma poika I-pentueesta, Öki, voitti isänsä ja sai VSP-tittelin! Ja ROP-tittelin vei Mio, Riskin tyttöpentu Kaakkomäen kennelistä! Tuntui todella hienolta, että suomalaiset kasvatit veivät tällä kertaa potin ja että ne olivat vieläpä molemmat Riskin jälkeläisiä!

Meidän tytöt pärjäsivät myös hienosti, kaikki muut paitsi Tuli saivat ERI:n. Tulia pelotti yhä kehässä, mutta täytyy kyllä mainita, että Tuli on kehittynyt pelkonsa kanssa todella hyvään suuntaan! Ehkäpä siitä tulee vielä jonain päivänä näyttelytähti...(: Hukka jatkoi upeaa näyttelymenestystään ja nappasi VSP-pennun pokaalin!

Kaunis Vaara osallistui myös kehiin hyvällä menestyksellä: Vaara oli valioluokan kakkonen ja paras narttu kisassa neljäs. Vaara osallistui myös Kaakkomäen kasvattajaryhmään joka oli rotunsa paras ja sijoittui vieläpä ryhmäkehässä neljänneksi! Oli todella kivaa nähdä Vaaraa uuden omistajansa kanssa, johon Vaara oli kyllä jo todella kiintynyt! (:

Meillä on taas pitkältä tuntuva odotusaika edessä, sillä Uhka on astutettu onnistuneesti Riskillä. Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyvät syyskuun puolivälissä.

11.7.2009

Viime lauantai olikin täällä Ryömälän kylässä tapahtumarikas päivä; Laumaamme tuli yksi eläin lisää ja yksi poistui. Pieni valkoinen Toivo-alpakkavasa syntyi juuri kun olin lähdössä kaupalle töihin! Toivon kuvia voi käydä ihailemassa alpakoiden omilta sivuilta. Toivo täytti tänään viikon ja on oikein virkeässä kunnossa!

Suuria sydänsuruja samaisena päivänä aiheutti pitkäaikaisimman ja rakkaan Vaaran muuttaminen pois. Tämä on ollut jo puolisen vuotta tiedossa, mutta ei siihen osaa varautua mitenkään, että luopuu ystävästään. Päätös oli kuitenkin tehtävä, sillä Vaaran ja Tulen välit ovat jo pidempään olleet niin kireät, että jos jonain päivänä ne vahingossa olisivat päässeet samaan tilaan niin toinen olisi ollut hengetön. Meillä kun koirat asuvat saman katon alla ihmisten parissa, tuottaa tällainen jatkuva koirien erittely melkoisia hankaluuksia. Siksi teimme raskaan päätöksen ja päätimme luopua Vaarasta sillä tiedossa oli erittäin hyvä koti juuri Vaaralle.

Nyt Vaara on siis vaikuttamassa Espoon suunnalla, kotinsa silmäteränä. Olen todella onnellinen Vaaran puolesta, että se pääsi juuri sellaiseen kotiin, jossa se saa olla kaiken keskipisteenä, oikeana kuningattarena! (: Ja kyllä Vaaraa vielä nähdään, seuraavan kerran jo akitoiden erikoisnäyttelyssä.

Vaaran lähdön jälkeen meillä päätti kaikki tytöt aloittaa juoksut lähes yhtaikaa. Tämä on ihan kauheaa aikaa Riskille, joka reppana yrittää kaikkensa iskeä tyttöjä vuoron perään ja yöt kuluu rakkausaarioita laulaen... eli on meillä muillakin asukeilla sitten jäänyt yöunet vähiin. No, pian Riskin kärsimykset korvataan, kun Riski pääsee tekemään akitavauvoja Uhkan kanssa. Astutus taitaa olla ajankohtainen reilun viikon päästä.

4.7.2009

Niin paljon on Hukan kuvia kyselty näytille, että nyt on Hukalle avattu ihan oma sivu. Tänään Hukka aloitti myös hienosti näyttelyuransa Suomessa ollen ROP-pentu!

30.6.2009

Kiirettä vaan tuntuu pitävän vaikka kesäloma alkoi jo reilu viikko sitten... Tänään Öki (Vuorenvarman Idoli) kävi pitkästä aikaa meillä kyläilemässä. Kylläpä pojasta oli kasvanut melkoinen karhu! Hallalla ja Ökillä oli niin hauskaa kun saivat juosta takapihalla! Riski-isäukko näytti ihan pikkuruiselta tämän tumman komistuksen rinnalla. Alla isä ja poika poseeraa yhdessä - kuin kaksi marjaa!

riskijaoki.jpg

Nyt on taas uusia uutisia kerrottavana tuontirintamallakin, sillä kennelimme on saanut uuden vahvistuksen Puolasta! Hukka-tyttönen on raitapaitainen oikein kivan luonteen omaava tytteli. Hän ei ole ihan pieni pentu enään vaan täyttää pian jo 9 kuukautta. Pian saan varmaan kuviakin Hukasta tänne kotisivuille...

Riski käväisi viime viikonloppuna luonnetestissä. Tulokset olivat paremmat kuin osasin edes odottaa! Riskin omalta sivulta voi käydä tutustumassa sekä tuloksiin että kuvasatoon. Täytyy sanoa, että luonnetesti päivä oli kyllä todella mielenkiintoinen ja opettavainen! Samalla oli tietysti kiva tavata muita akita immeisiä ja heidän koiriaan.

Sitten vähän surullisempiin uutisiin. Vaaran G-pentueelta on kuulunut huonoja uutisia. Eetu (Kaakkomäen Gogo) on sairastellut. Eetun eturauhanen on tulehtunut ja sen takia koira joudutaan kastroimaan. Samalla huomattiin että toisessa etujalassa on lihasrepeämä, jonka takia Eetu parka on alkanut ontumaan. Kaikkea hyvää Eetulle, ja pikaisia paranemisia! Genshi (kaakkomäen Genshi) puolestaan etsii uutta kotia. Lisää Genshin kodin etsinnästä voit lukea täältä.

Uhka ei ole yhä edelleenkään aloittanut juoksuaan. Karvaa lähtee jo valtavasti, joten josko se juoksukin pian alkaisi...

Ilmoitin koko laumani akitoiden erikoisnäyttelyyn (19.7 Heinolassa), joten siellä tavataan!

2.6.2009

Kuukausi taasen vierähti ja paljon on ehtinyt tapahtua! uhkan ja Tuskan lonkkatulokset tulivat vihdoin kennelliitosta. Uhkan tulos oli tippunut B/B:ksi ja Tuskan pysyi C/D.nä. Nämä tiedot on nyt päivitetty myös molempien omille sivuille.

Olen nyt odotellut kovasti Uhkan juoksuja alkavaksi, mutta neiti ei näytä vielä mitään merkkejä moisesta. Seuraavista juoksuista olin ajatellut astuttaa Uhkan. Katsotaan nyt milloin ne alkavat... toive pentujen hoitamisesta kesälomalla on nyt ainakin jo mennyttä.):

Tuskalla kävi tyttöystävä ruotsista vierailulla, mutta tämä tyttö osoittautuikin liian haastavaksi nuorelle miehelle. Aikii-niminen tyttö osoitti hyvin selvästi, ettei Tuska ollut lainkaan hänen mieleensä ja niinpä astutus ei onnistunut. Koitettiin myös Riskiä, mutta parhaat päivät taisivat jo olla ohi, sillä kumpikaan ei ollut kovin kiinnostunut hommasta. Aina kaikki ei mene niin kuin suunnittelee.):

Hallan näyttelymenestys on jatkunut yhä. Mouhijärven ryhmänäyttelyssä Halla oli VSP häviten Eino-pojalle, joka muutti Suomeen samalla reissulla Hallan kanssa. Tamperen pentunäyttelyssä Halla oli jälleen ROP-pentu.

Vaara kävi viime torstaina steriloitavana. Se tuntui järkevältä ratkaisulta nyt kun Vaara ei enää tee pentuja vaan siirtyy eläkkeelle suvunjatkamispuuhista. Vaara on lähtenyt hyvin toipumaan leikkauksesta, vaikkakin vihaa pitää tyhmää torvea päässään... no ehkä sen saa jo pian ottaa pois.

Nyt kaikilla koirilla onkin sitten raju talvitakin vaihto meneillään. Pahasti näyttää siltä, että osallistutaan tämän vuoden erkkariin karvattomina...

28.4.2009

Huhtikuu on vierähtänyt melkoista vauhtia! Eläinkaupan avaamisen valmistelut ovat haukanneet viimeisenkin vähäisen vapaa-ajan, mutta niinkin hyvin tuloksin, että ensi lauantaina voidaan pitää avajaiset alkuperäisen tavoitteen mukaan! Eläinkaupan sivut ovat nyt auki osoitteessa:

www.huacaya.ota.fi

Meidän vesivahingostakin koitui sitten melkoisen mittava remontti. Neljän huoneen lattiat on revitty irti ja keittiö purettu kokonaan. Kuivatuslaittet hurisevat yötä päivää, mutta onneksi koirat ovat nyt tottuneet niihin. Alkuun ne hassut humisijat olivat meinaan aika epäilyttäviä ja pelottaviakin akita katraamme mielestä...

Halla on nyt aloittanut näyttelytähteytensä vaatimattomasti kahdella ROP-pennun tittelillä, jotka käytiin haalimassa kasaan Pääsiäisen pyhinä. Seuraavissa näytelmissä ollaankin sitten mukana ensi viikonloppuna, kun on Mouhijärven ryhmänäyttely.

Vielä ei ole kennelliitosta kuulunut Tuskan tai Uhkan terveystuloksista, niitä tässä on odoteltu jo jonkin aikaa...

3.4.2009

Kylläpä aika menee nopeasti. Liekkitytöt ovat kasvaneet yhtäkkiä niin isoiksi, että minulla on enää viikko aikaa nauttia heidän seurastaan... Vaikka tytöt alkavat olla jo aikamoisia rasavillejä, niin ovat ne silti kovasti rakkaita ja jotenkin siihen on jo tottunut, että kolme hammasparia raahautuu pyjaman puntin mukana aamukahvia keittäessä. (: No, onneksi kaikille tytöille on niin mukavat kodit luvassa, että voin niistä hyvin mielin luopua. Päivitin tyttöjen sivuille tuoreita otoksia sulottarista.

Tämä viikko on ollut aika täynnä tapahtumia. Tiistaina käytiin eläinlääkärissä ottamassa terveystulokset Tuskasta ja Uhkasta. Molemmilla oli täysin terveet silmät. Lonkat lähti sitten tällaisilla eläinlääkärin arvioilla kohti kennelliittoa: Uhka A/A ja Tuska C/D. Saapa nähdä millaisina tulokset sitten kirjautuvat rekisteriin..

Tiistain tapahtumat eivät suinkaan loppuneet tähän, sillä olin lähelle saada sydänkohtauksen tullessani kotiin eläinlääkärireissusta: Vesi ryöppysi vastaan keittiön lattialla! Pentujen huoneen (kodinhoitohuoneen) seinästä oli katkennut vesiputki ja se pulppusi paineella vettä kotiimme. Ensimmäinen huolenaihe oli tietysti pennut, jotka olivat onneksi selvinneet vahingosta pelkällä säikähdyksellä ja märillä tassuilla. Talo onkin sitten kärsinyt pahempia vaurioita ja meillä onkin aika mittavat remontit tiedossa kevään mittaan...):

Jotta olisi jotain hyvääkin uutista, niin nyt uskallan jo kertoa "julkisesti" yhden haaveeni täyttymisestä: Toukokuun alussa aukeaa Häijään kauppakeskukseen minun oma eläintarvikekauppa! Jatkossa siis mm vip-storen markkinoimat tuotteet ja paljon muuta saatavilla omasta kaupastani. Myös kotisivut ovat jo valmisteilla, joten niistä tulee tietoa tännekin heti kun saan ne julkaisukuntoon.

25.3.2009

Liekkitytöt ovat taas kaunistuneet ja kasvaneet ja nyt J-pentueen sivuilta löytyy linkki jokaisen tytön omalle sivulle. Keväthanget ovat ihanan aurinkoiset myös pienten akitan alkujen juoksennella ja tytöt ovatkin alkaneet kovasti viettää aikaansa myös ulkosalla huolehtivaisen Tuli-äidin valvovan silmän alla.

15.3.2009

Niin se aika vierähtää, ja liekkitytöt täyttivät jo 4 viikkoa! Nyt heillä on sitten mikrosirut ja nimetkin olemassa! Tyttöjen nimet löytää J-pentueen sivuilta tietysti kera tuoreiden kuvien. Uudet omistajatkin pääsivät jo pentujaan ihailemaan ja taisivat tytöt tehdä vaikutuksen, kun ei vielä peruutuksiakaan tullut. (:

Lauantaina oltiin Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä ja taisi olla kotipaikkaetu, kun meni niin hienosti! Kaikki kolme raitapaitaa (Riski, Tuska ja Uhka) saivat ERI:n. Lisäksi Riski oli paras uros ja VSP, Tuskan jäädessä taas hitusen päähän sertistä saaden varasertin ja PU3 sijan.

6.3.2009

Liekkipentue täyttää tänään 3 viikkoa! Sen kunniaksi jälleen kerran J-pentueen sivulle on päivitetty tuoreita otoksia tytöistä! Ja tytöthän juhlivat synttäreitään kera pienenpienten jauhelihakakkujen! (:

Viikko sitten oli Akita ry:n talvipäivät. Siellä oli hieno osanotto, taisi olla sekä akitoja että ihmisiä parisenkymmentä kumpiakin! Riski saattoi olla ylpeänä isänä paikalla, sillä talvipäiville oli osallistumassa kolme Riskin lasta; Mio, Lilo ja Öki. Öki olikin kasvanut hurjasti viime kerrasta kun se meiltä 8 viikkoisena lähti ennen joulua... ja edukseen oli poika kehittynyt, täytyy sanoa. Ökin sivuille on nyt päivitetty myös uusia otoksia pojusta. Myös Vaaran ensimmäisestä pentueesta Nikita oli paikalla ja niinpä myös Nikitan sivulta löytyy tuoreita kuvia tästä äitinsä kaksoisolennosta. (: Ja kun kerran pääsin vauhtiin kuvien päivityksessä, niin myös G-pentueen poikien, Oton ja Eetun sivuilta löytyy vähän tuoreemmat kuvat pojista.

talvipiv09.jpg

Talvipäivien yleiskokouksessa valittiin jälleen uusi hallitus vetämään akita ry:n toimintaa. Sain tänäkin vuonna kunnian toimia puheenjohtajana. Kiitos tästä luottamuksesta, toivottavasti saan vuorokauden 24 tuntia riittämään kaikkeen jatkossakin...

Jotta uutiset eivät olisi liian hyviä, niin jotain kurjaakin on tapahtunut. Sain viime viikolla tiedon, että Tuskan Ranskassa asuva sisarpuoli (yhteinen isä Tuskan kanssa)on sairastunut VKH:hon. Päivitin Tuskan sivulle terveysosioon tiedon tästä ikävästä tapauksesta. Olen päivittänyt myös kaikkien muiden koirieni terveysosioihin kaikki tiedossani olevat perinnölliset sairaudet lähisuvusta. Tavallaan tieto lisää tuskaa, mutta onneksi näistä terveysasioista on saatavilla tietoa edes jonkin verran, jotta osaa tehdä jalostusvalintansa mahdollisimman järkevästi tässä rodun kurjaakin kurjemmassa terveystilanteessa.

27.2.2009

Vihdoinkin sain J-pentueen sivulle päivitettyä uusia kuvia ja juttuja kuluneesta viikosta liekkipesueen laatikossa! Tämä viikko on tuonut paljon valoa tullessaan, sillä liekkitytöt ovat kasvaneet ja voimistuneet oman äidin maidon myötä. Tuli on nyt oikein hyvässä kunnossa ja hoitaa ja imettää pentujaan niinkuin äipän pitääkin. Myös ruoka on alkanut tälle mammalle maistua, mikä on ollut tosi hieno asia viime viikon kauhujen jälkeen...

Päivitin myös Tuskan sivulle uusia kuvia, joita tuli räpsittyä Tallinnan näyttelyssä. Tämä nuorukainen kehittyy hitaasti mutta varmasti. Joka kerta kun näen Tuskan, se on komeampi kuin edellisellä kerralla.

Se jäi vielä kertomatta viime päivityksessä tuosta Tallinnan näyttelystä, että osallistuin Riskin ja Uhkan kanssa parikilpailuun. Ihan uusi kokemus meille, ja olin tosi yllättynyt, miten hienosti kaksi akitaa osasi kehässä esiintyä (olin ihan kauhuissani ennen kehää, että mitähän siitäkin mahtaa tulla...). Alla oleva kuva kertoo kai enemmän kuin tuhat sanaa, seisovat nätisti kuin kaksi marjaa (:

parikilpailu.jpg

20.2.2009

Kulunut viikko on ollut pelkkää painajaista. Tuli ja liekkipennut ovat kokeneet kovia ja sen seurauksena yksi liekkipennuista menehtyi. Meillä on siis ollut todella surullinen ja raskas viikko, mutta onneksi kolme liekkityttöä näyttäisi selviävän koettelemuksista. J-pentueen sivulta löytyy yksityiskohtainen kertomus viikon tapahtumista.

Huono onnemme ei ole rajoittunut tällä viikolla edes pelkästään pentueen huonoon vointiin, vaan lisäksi kolaroin autoni kiidättäessäni pentuja lääkäriin ja loppuviikon olen sairastanut kotona mahataudissa ja kuumeessa... tämä kaikki tuntuu kuitenkin niin vähäiseltä pentujen heikon tilan rinnalla. Melkoista kamppailua on ollut valvoa pentulaatikossa lähes vuorokausien ympäri, univelkaa on kerääntynyt ihan mukavasti.

Tallinnan näyttely ei sekään sujunut ihan odotetusti viime sunnuntaina. Olisin jättänyt koko näyttelyn väliin, jos olisin yhtään osannut aavistaakaan tulevan viikon tapahtumia. Meillä kaikki koirat sai EH:n, mikä sekin on ihan hyvä, mutta harmittaahan se kun sertejä mentiin hakemaan. Tuomari ei pitänyt koirieni pienestä koosta, muuten arvostelut olivat hyvät.

Toivottavasti seuraavan päivityksen aikaan minulla on parempia uutisia kerrottavana.

13.2.2009

Tänään Tulin kauan odotetut vauvelit vihdoin syntyivät maailmaan! Päivitin J-pentueen sivulle tuoreita kuvia pikku kaunottarista. Meillä perjantai 13. päivä on ollut todellinen onnenpäivä! Näillä liekkitytöillä on jo kaikilla kodit odottamassa, joten pennuista kiinnostuneiden on odotettava syksyyn asti...

6.2.2009

Nyt alkaa Tulin synnytys olla jo niin lähellä, että avasin tulevalle J-pentueelle oman sivun, josta voi lukea ajatuksiani tästä yhdistelmästä... Tuli on ollut hiukan pirteäpi, mutta edelleen suurin osa päivästä kuluu laiskotellen. Pentulaatikkokin on jo valmiiksi pedattuna ja Tuli onkin alkanut viihtyä siellä enenevässä määrin... Ensi viikon lopulla pitäsi sitten niitä palleroita tulla. Miten tämä odottavan aika onkin niin pitkää?

2.2.2009

Riskistä tuli vihdoin viime viikolla onnellinen ja ylpeä isä! Pohjoiseen Ruotsiin syntyi pieni punainen tyttökääryle 29.1. Tässä on linkki tyttösen kuvagalleriaan, jota muuten on lupailtu päivittää aktiivisesti:

http://japanskakita.wordpress.com/puppies/

Tuli jakselee todella paksusti. Olo alkaa jo olla suorastaan tuskainen, sillä lenkkeily ei neitiä enää lainkaan kiinnosta ja muiden koirien seura ei kelpaa, vaikka yleensä Tuli on ollut seurallisin koiristani. Nyt se lähinnä syö ja nukkuu ja hereillä ollessaan muistuttelee toisia pysymään kaukana. Olo on siis todella huono. Kunpa Tuli nyt jaksaisi odottaa ison mahansa kanssa vielä reilun viikon päivät...

27.1.2009

Odottelun merkeissä on tämä vuoden ensimmäinen kuukausi kulunut. Odotellaan Riskin pentueen syntymää Ruotsiin ja vielä enemmän on odoteltu Tulin paisumisen tuloksia. Paisunut tämä tytteli todella onkin niinkuin näistä kuvista näkyy:

tuli6vk2.jpgtuli6vk.jpg

Eilen saatiin sitten vihdoin jotain vastauksia uteliaisuuteemme, kun käytiin ultrassa: Tulilla on kuin onkin pesue siellä masussa kelluttelemassa, ultralla näkyi ainakin neljä, mutta lääkäri epäili, että siellä on ehkä enemmänkin! Olimme kovasti iloisia tästä uutisesta, sillä kovasti on koteja odottamassa pientä akitapalleroa! Nyt sitten odotellaan vielä muutama viikko, kunnes sitten saamme tietää tarkalleen mitä sieltä tulee...

Aloitimme myös tämän vuoden näyttelykauden menestyksellä: Turun kansainvälisessä näyttelyssä Uhka voitti nartut, ollen VSP ja nappasi samalla neljännen sertinsä. Tuska kunnostautui junnu-luokassa ERI:llä ja sijoittui PU-3:ksi, voittaen Riskin, joka jäin neljännelle sijalle. Tästä on hienoa lähteä jatkamaan ERI:en vaaleanpunaisella värisuoralla kohti Tallinnan kansainvälistä näyttelyä, joka on helmikuun puolivälissä.

Nyt kuvagalleriasta löytyy myös uusi kategoria pienoiselle käsityöharrastukselleni... mitäs muutakaan kuin huopakoiria! :D "Mallistoa" koitetetaan tässä kasvatella sitä mukaa kun aikaa riittää... Joitain muitakin huovutuksia on tullut tehtyä, mutta niitä on sitten laajemmin alpakoiden omilla sivuilla.

1.1.2009

Hyvää alkanutta vuotta 2009 kaikille sivuilleni eksyneille!

Meillä uusi vuosi alkaa toiveikkaissa merkeissä. Tuli on alkanut näyttää varovaisia oireita siitä, että se olisi pieniin päin; ruokahalu on lisääntynyt selvästi ja neiti on myös kovin huomion kipeä. Varmuutta asiaan ei kuitenkaan tule vielä muutamaan viikkoon, miten odottavan aika onkin niin pitkää...

Ruotsista on kuulunut myös hyviä uutisia sillä Riskin astuma Shicki-tyttö on mitä todennäköisimmin tiineenä. Nyt sitten odotellaan millaisia palleroita sieltä tulee ja montako.

Hallan sivuille on päivitetty tuoreita kuvia "jääkarhun pennusta", nyt on niin mukavaa, kun Hallakin pysyy valkoisena ilman jatkuvaa pesua kun talvi vihdoin saapui! Hurjaa menoa meidän pihassa onkin ollut tässä vähäisessäkin lumessa. Niinpä noissa tuoreissa otoksissakin on vauhtia ja vaarallisia tilanteita...(;

Olen vihdoin kunnostautunut myös alpakkarintamalla ja avannut näille kummallisille kameleille omat sivut. Tästä linkistä voi kiinnostuneet käydä kurkkimassa:

www.leijonamielenalpakat.ota.fi

Niinhän sitä sanotaan, että uusi vuosi ja uudet kujeet. Niinpä jotain uutta aktiviteettia oli taas saatava entisten lisäksi ja niinpä ryhdyin VIP edustajaksi. Nyt kauttani saa tilattua siis koiran- ja kissan tarvikkeita sekä ruokia rahtivapaasti. Lähistöllä myös kotiinkuljetus onnistuu. VIP-valikoimaan voi tutustua alla olevaa banneria klikkaamalla ja lähiakoina omille kotisivuillenikin tulee lisätietoa.

vipstore.gif

15.12.2008

Kylläpä aika rientää, pojat on jo niin isoja, että lähtevät kotoa...nyyh! Ihmemies muutti kotoa reippain mielin jo eilen ja Idoli matkaa myös veljensä perään pohjoiseen tämän viikon aikana. Idoli kovasti jäi kaipailemaan veljeään ja itkeskeli perään. No, onneksi mamma otti Idolin kainaloonsa tutimaan ja rauhoitti poikaa sillä tavalla.

Yritin ottaa pojista vähän "pönötyskuvia" omille sivuilleen ja tulin taas kerran todenneeksi miten vaikea tuollaisia herhiläisiä on kuvailla!

Nyt kun pojat lähtevät maailmalle, on suunnattava katse tulevaan. Tuli on astutettu onnistuneesti viime viikonloppuna Aksulla, oikealla akita herrasmiehellä. Aksun luonne on aivan mahtava, niin ystävällinen ja rauhallinen kaveri! Luonne olikin tärkein valintakriteeri jotta saataisiin kivoja koirakansalaisia näistä tulevista pentusista. Pentu-sivuilta löytyy kuvia Aksusta.

Sivuille on tullut muitakin päivityksiä; linkkilista on päivitetty, sillä Ihanainen Eino-akita on saanut omat kotisivut! Ja nyt sain vihdoin askarreltua vieraskirjankin, toivottavasti sinne tulee paljon terveisiä sivuilla vierailleilta...

4.12.2008

Nyt on sitten uudella kameralla koitettu räpsiä ja pari kuvaa sain siis päivitettyä poikienkin sivuille. Kyllä ne melko haastavia alkaa olla kuvata, sen verran kova vauhti on jatkuvasti päällä!

Tulin juoksut alkoi eilen, joten astutus tapahtuu parin viikon sisällä. Ensi viikon aikana selviää lopullisesti, kenestä tulee Tulelle sulho! Jos kaikki menee hyvin, odottelen pentuja syntyväksi helmikuun puolivälissä.

Einon omistaja oli ottanut niin upeita kuvia Einosta studiossa, että lisäsin ne Einon omaan kansioon, kuvagalleriaan. Sieltä voi käydä ihailemassa kaunista pojua...

1.12.2008

Vihdoin sain avattua Halla-tytölle oman sivun! Se löytyy siis "Akitani"-otsikon alta. Lisää kuvia on myös tulossa niin pennuista kuin Hallastakin, sillä viime viikonloppuna sain viimein kameran hankittua.. toivon mukaan kuvien laatu nyt paranee, ja ehkä niitä tulee tänne sivuillekin jatkossa useammin (toive ajattelua...). Kunhan nyt saisin tuon raamatun paksuisen ohjekirjan luettua...

Mainitsemisen arvoista on myös se, että Riskillä kävi flaksi! Kaunis punainen Shicki-tyttö Pohjois-Ruotsista kävi täällä Ryömälän kylässä viettämässä romanttisia päiviä Riskin kanssa viime viikolla. Astutukset onnistui hyvin, joten nyt on peukut pystyssä, että Pikku-Riskejä syntyisi Ruotsin maalle akitaihmisiä ilostuttamaan! Päivitin myös Riskin sivuille tiedot Riskin tähän astisesta jalostuskäytöstä. Mukavasti niitä tyttöystäviä on jo komealle pojalle kertynytkin!

24.11.2008

I-pentueen pojille on nyt avattu omat sivut, joissa pääsee jatkossa ihailemaan poikien kuvia. Sivuille pääsee I-pentueen sivulta nimeä klikkaamalla. Pojat kasvavat edelleen silmissä ja nyt on ollut ihmeteltävääkin, kun lumi satoi maahan!

Alpakat kävivät sunnuntaina tekemässä vähän PR-työtä, kun osallistuttiin Tampereen joulunavaus kulkueeseen! Oli se jännittävää niin eläimille kuin ihmisillekin ja kovasti nuo hassut kamelit saivat huomiota ja ihailua osakseen! Alpakoiden omat kotisivutkin ovat loppusilausta vaille valmiit...

Näin samaisena sunnuntaina myös Tuska-pojan joka vaan jatkaa kasvuaan... Pojalla taitaa olla korkeutta kohta jo 70 cm! Ja painoakin arvioitiin olevan jo 40 kg! Tästä tulee jättiläisakita! Seuraavan kerran Tuska esiintyy voittajanäyttelyssä joulukuun puolivälissä.

19.11.2008

Huh, kylläpä aika rientää ja tapahtumia on niin paljon, ettei meinaa sivujen päivitykset pysyä perässä! I-pentueen sivuille päivitin sen ainoan kuvan, jonka poikien nelivuotissynttäreillä sain näpsättyä, ennen kuin kamera sanoi sopimuksensa irti.): Nyt ei sitten otetakaan kuvia vähään aikaan mistään... No ehkä tämä on alkua paremmalle, olen nimittäin niin pitkään haaveillut siitä järjestelmäkamerasta, että josko nyt pakon saattelemana saisi sellaisen hommattua.

Avasin kuva-albumiin omat kansiot näistä uusista tuonneista, Hallasta ja Einosta, jotta niitä pääsee ihastelemaan. Itse olen kyllä todella tyytyväinen näiden tuontien tasoon. Kunhan pysyisivät yhtä tasokkaina aikuisiksi asti... Uhka on ottanut Hallan kaverikseen ja painikuvat saattavatkin sisältää raa'an näköistä materiaalia...(; Myös Riski haluaisi kovasti painia Hallan kanssa, mutta ei aina muita olevansa massatankkeri ja joudun aika useasti puuttumaan Hallalle vielä liian rajuihin leikkeihin.

Halla on niin kaunis ja herttainen tyttö, että saattanee olla, etä pidänkin sen itselläni, vaikka alunperin olin ajatellut Hallaa sijoituskotiin. Nyt vaikuttaa vähän siltä, etten taidakaan raaskia...

Huomasin sivuja silmäillessäni, että Riskin ja Uhkan sivuilla oli niin vanhoja kuvia, että päivitin sinne pari uuttakin näistä raitapaidoista... Uhka komistuu (voiko tytöstä sanoa niin...?) jatkuvasti varttuessaan. Uudet kuvat ovat yksivuotispäiviltä ja tyttö alkaa näyttää niin nätiltä, että mitäköhän siitä ollenkaan aikuisena tulee.. Luonnekin on sanalla sanoen täydellinen.

12.11.2008

Tsekin kennelkierros on nyt koettuna. Olimme aktiiviakitaihmisen, Niinan, kanssa tutustumassa kolmeen tsekkiläiseen kenneliin; Almajuun, Tomimopaan ja Z Bambusového Hájeen. Matka oli todella mielenkiintoinen ja tarttuihin sieltä pari akitan pentuakin mukaan. Tämä oli tosin suunniteltua eiikä suinkaan hetken mielijohde! Punainen poika menee asustelemaan Teuvalle, kotikoiran virkaa hoitamaan. Valkoisesta tytöstä onkin sitten enemmänkin odotuksia, sillä hänestä jhaluaisin kovasti jälkikasvua joskus tulevaisuudessa. Näimme kennelkierroksella myös molempien pentujen vanhemmat ja ne olivat iloksemme oikein ystävällisiä ja miellyttävän luonteen omaavia akitoja. Tuonnit sivulta näkee uusien akita kaverien nasut ja koitan lähiaikana saada myös lisää kuvia heistä tänne sivuille.

Ihmemies ja Idoli viettivät 3 viikkois sunttäriä ja siksi myös heidän sivuilleen on päivitetty pari uutta kuvaa.

1.11.2008

Vaaran pojat ovat nyt kahden viikon iässä ja niinpä I-pentueen sivuilla on nyt vähän kuulumisia päivitettynä...

Tuska on käynyt esiintymässä taas parissa näyttelyssä, ja molemmissa hienosti EH ja junioriluokan voitto. Jälkimmäinen oli tänään pidetty akitoiden erikoisnäyttely, jossa oli osallistumassa myös Vaaran pentu Otto, joka sai myös hienosti EH:n ja voitti nuorten luokan. Otto sai ihailuita myös katsojilta kehän laidalla, niin vaikuttavan kokoinen poika ja häntä heilui koko tuomarin arvostelun ajan...(: Kerrassaan hieno poika on Otosta kehittymässä! Myös Riskin tyttö, Kaakkomäen Jiai hämmästytti hienolla kehäkäytöksellään pentuluokassa ja tuloksena olikin ROP-pentu kera akita yhdistyksen "prinsessa"-kunniamaininnan! Isot onnittelut kaikille menestyksestä!

23.10.2008

Tänään meillä vietetään kolmen akitan synttäreitä; Uhka täyttää yhden vuoden ja Vaaran pojat yhden viikon! Tämän kunniaksi I-pentueen sivu päivitetty...

17.10.2008

Eilen pitkä odotus vihdoin päättyi: Vaara synnytti neljä pentua, joista kaksi poikaa jäi henkiin. Olimme todella surullisia, kun molemmat brindlet tytöt syntyivät kuolleena. I-pentueen omalta sivulta voi lukea lisää synnytyksestä ja katsoa miten hurmaavia tuoreet akitapojat ovatkaan! Synnytys oli taas sen verran traaginen kokemus, että tämä jääkin Vaaran viimeiseksi pesueeksi.

12.10.2008

Vaara jatkaa yhä pullistumistaan. Laskettuun aikaan on nyt noin viikko. Kävelylenkit ei enää niin mammalle maita, mutta ruoka kylläkin. Nisät alkavat jo pullistella maitoa ja koko olemus on jotenkin niin seesteisen onnellinen: Vaara on heiluttanut häntäänsä varmaan koko vuoden kiintiön verran! Ja se akitan hymy.. kaikki kippuraisten omistajat tietävät miten hurmaava hymyilevä akita voikaan olla.

Kotisivuillekin on tullut pientä lisäystä, vasemmasta palkista löytyy nyt otsikko "tuonnit", johon listailen Suomeen tuomiani hurmureita ja sulottaria. Oikeastaan tarkoituksena on vähän innostaa muitakin tuomaan uutta verta ja siksi kai lähdin tuollaisen sivun lisäämään. Autan siis mielelläni, jos muillakin on haaveita saada oma kippura Suomen rajojen ulkopuolelta.

Pian täytyy alkaa väsäämään tulevalle pentueellekin omia sivuja... millä sitä olenkaan malttaa vielä odottaa viikon päivät?

2.10.2008

Eilen käytiin eläinlääkärillä punaisten tyttöjen (Vaara ja Tuli) kanssa. Iloisena uutisena voin nyt kertoa, että Vaaran masussa näkyi ultrauksessa neljä elinvoimaista akitan alkua! Odotus on tuntunut todella pitkältä ja nyt odotamme kovasti pentujen syntymää reilun parin viikon kuluttua. Ottajia on näille pennuille jo paljon ja kaikille halukkaille ei edes riitä pentua.):

Tuli kävi samalla reissulla virallisissa silmä- ja lonkkakuvissa. Tuloksena oli terveet silmät ja C-lonkat. Tämä on vasta alustava tulos, sillä lonkkatulokset päätetään lopullisesti kennelliitossa. Nämä tulokset olivat riittävän hyvät, jotta Tuli voi pyöräyttää ensi keväänä ihanaisia akita pentuja. Seuraavista juoksuista Tuli astutetaan ja juoksuja odotan alkavaksi alku keväällä.

14.9.2008

Meidän vaara-mamma alkaa näyttää varovaisia merkkejä siitä, että neljän viikon takainen astutus olisi onnistunut. Neiti on alkanut kaivata enemmän hellyyttä ja huomiota ja myös herkkujen mieliteko on valtava! Sen sijaan omaa ruokakuppia ei huvita edes vilkaista. Nämä ovat kaikki tyypillisiä tiineen koiran oireita ja en tiedä onko toiveajattelua, mutta ihan kuin vatsakin olisi jo vähän alkanut pullistua! Pentuesuunnitelmat- sivulle olen lisännyt lisätietoa siitä, mitä pennun hinta sisältää Vuorenvarman kennelissä.

Meidän näyttelykausi pätettiin eilen hienosti tuplavoitolla: Riski oli Köyliön näyttelyssä ROP ja Uhka VSP! Vielä odotetumpi tulos oli Riskin valioituminen, mitä on tässä jo puoli vuotta odoteltu kuin kuuta nousevaa... Nyt Riski voi sitten ylpeänä, Suomen muotovalion arvonimellä varustettuna, odottaa jälkikasvuaan syntyväksi..

Myös Tuska jaksaa hämmästyttää hienolla näyttelymenestyksellään; Tuska oli nyt ensimmäistä kertaa Porvoon näyttelyssä painimassa aikuisempien akitoiden kanssa näyttelymenestyksestä ja sai hienosti ERI:n ja sijoittui uroksissa kakkoseksi sekä sai vielä Royal Canin ROP-Junior tittelin!

31.8.2008

Seuraava uutinen ei ehkä niinkään liity akitoihin, mutta niin paljon kiinnostusta ovat uudet lemmikkini herättäneet, että päätinpä laittaa niistä tänne kotisivuille muutaman kuvan. Viime viikolla meille muutti siis neljä alpakkaa. Olen parhaillani väsäämässä näille eksoottisille ja mielenkiintoisille eläimille omia kotisivuja, mutta paremman puutteessa muutama kuva löytyy "Muut lemmikit"-otsikon alta.

Akitarintamalla ei mitään uutta, hiukan on varovasti ihmetelty alpakoita aidan takaa. Vaara oli ainoa, joka oli sitä mieltä, että alpakat kuuluvat pataan, muut kolme tuijottivat vaan hämmästyneinä uusia tulokkaita.

24.8.2008

Vaaran poika Otto (Kaakkomäen Goromaru) aloitti hienosti näyttelyuransa tänä viikonlopuna Hämeenlinnassa; Otto bongasi nuorten luokassa EH:n totaalisesta karvanpudotuksestaan huolimatta. Meidän Uhka-tyttö puolestaan nappasi jo toisen sertinsä samaisessa näyttelyssä.

Elokuu on ollut meidän perheessä rankkaa aikaa, sillä kaikki kolme tyttöä päättivät aloittaa viikon välein juoksunsa. Riski parka on ollut aivan pyörällä päästään... No, onneksi Riski pääsi lohdukseen viettämään romanttisia hetkiä Vaaran kanssa ja nyt odotammekin toiveikkaina pieniä akita kääryleitä syntyväksi lokakuun lopulla. Vielä en kuitenkan uskalla suuria toivoa, ennenkuin pennut todella syntyvät, sillä edellisellä kerrallahan Vaaran molemmat pennut menehtyivät. Nyt meillä keskitetään kaikki voimavarat Vaaran hyvinvointiin ja tiineyden tarkkailuun, jotta sama ei pääsisi toistumaan...

10.8.2008

Jumi ei enää ole minun koirani vaan siirtyi kokonaan sijoituskotinsa omistukseen. Jumi on nyt lähes 10kk ja toista kivestä ei kuulunut, joten samalla, kun sijoituskoti muutti Turkuun, siirrettiin myös Jumin omistajuus. Halusin kuitenkin säilyttää Jumin oman sivun, ja se löytyy nyt "Akitakaverit" linkin alta.

Vihdoin Tuli alkaa taas olla turkissaan ja niinpä napsin siitä muutaman tuoreen poseerauskuvan Tulen omalle sivulle.

27.7.2008

Vihdoin on näyttelytuuri kääntynyt! Porin kansainvälisessä näyttelyssä meidän nuoret raitapaidat onnistuivat vakuuttamaan tuomarin charmillaan hienoin tuloksin; Tuska ROP-pentu ja Uhka hienosti VSP Dairin-papan voittaessa ROP:in. Tämän kunniaksi molempien nuorten raitapaitojen sivuille päivitetty tuore otos kimmeltävine pokaaleineen!

Yleisön pyynnöstä myös linkkilista on päivitetty nyt hitusen kattavammaksi. Paljon on ajatusta myös muusta uudesta sisällöstä sivuille, jotka ikävä kyllä edelleen ovat raakileet... kun vain saisi aikaiseksi toteuttaakin hyvät ajatukset....(:

14.7.2008

Nyt on sitten melkoinen näyttelyrypistys takana päin ja täytyy todeta, että huono tuuri on ollut matkassa. Riskin kanssa on jahdattu viimeistä sertiä tuloksetta, sillä muutaman kerran oltiin jo tosi lähellä, mutta sitten herra päättikin pudottaa karvansa totaalisesti ja tottakai ennen Pärnua... No, minkä s sille sitten mahtaa. Tulen kanssa on käyty melkoista rumbaa arkailun kanssa, ja siski myös näyttelytulokset ovat menneet mönkään. Kaikki tuomarit ovat järjestään kehuneet Tulen kaunista ulkonäköä, mutta häntä koipien välissä kehässä ei paljoa pisteitä heru... Nyt ollaan koitettu tehdäkin kovasti töitä, jotta saatasiin tälle nuorelle tytölle rohkeutta lisää. Muutenhan Tuli on äärimmäisen ihana ja kiltti luonteeltaan, ja jos arkailuvaihe saataisiin menemään ohitse niin paljoa herttaisemmasta akitasta ei voi unelmoidakaan.

Nuoret raitapaidat aloittivat myös näyttelyuran Tampereen pentunäyttelyssä hienoin tuloksin; Tuska sai kunniapalkinnon ja oli urosten kakkonen. Uhka otti heti parhaan nartun pokaalin ja kunniapalkinnon. Tästä on hyvä jatkaa.

Jumi on kunnostautunut tokoilun merkeissä; möllitokon loppukoe meni nimittäin loistavasti! Pisteytys oli plussina, eli + =ei oikein vielä osaa asiaa, ++=osaa osittain, tai osaa mutta nyt ei onnistunut ja +++ oli paras tulos, eli osaa asian (ja joihinkin ohjaaja oli vielä lisännyt huutomerkin). Lisäksi ohjaaja lisäsi kommentin jokaiseen kohtaan. Tässä siis Jumin tulokset:
Luoksepäästävyys: +++ luoksepäästävä, ystävällinen
Paikallaolo: +++! Mukana kulkeminen ja pujottelu: ++ erittäin hyvä sivulle tulo, kontakti parani suorituksen aikana
Istuminen: +++ nopea!
Maahanmeno: +++ loistava!
Luoksetulo: +++ nopea, suora luoksetulo
Temppu: +++ kuoleminen
Estehyppy: +++ rauhallinen hyppy
Kokonaisvaikutus: Rauhallinen mutta innokas tyyli tehdä asioita. Koiralla & omistajalla hyvä kontakti ja yhteistyö pelaa

Jumi on äärimmäisen ihana nallekarhu ja taitaa olla vienyt sijoitusperheen sydämet ihan mennessään! Luonne on siis edelleen pysynyt todella hyvänä, vaikka murkkuikä alkaa olla jo käsillä. Harmillista, että Jumin kives ei ole laskeutunut ja nyt alkaa vaikuttaa siltä, että Jumista ei näin ole suvun jatkajaksi.

Seuraavia tapahtumia, joissa minuun ja akitoihini voi törmätä, on tietysti akitapäivät Punkalaitumella 19.-20.7, Porin näyttely 26.7 ja Hämeenlinnan näyttely 24.8.

04.05.2008

Kesä tulee kohisten...ja koiranäyttelyt! Toukokuun viikonloput kuluvat meillä näyttelyitä kierrellessä. Olen ilmoittanut koiria seuraaviin näyttelyihin; turenki 10.5, Tampere pentunäyttely 17.5, Pori 18.5, Helsinki KV 24.5 ja Hamina KV 25.5. Eli vapaa-ajan vietto-ongelmia ei ole tiedossa....

Sain vihdoin aikaiseksi päivitettyä myös uusia kuvia näiden nuorikkojeni sivuille, eli Tuskan, Jumin ja Uhkan sivuilta voi käydä katsomassa kuinka komeiksi ovat varttuneet...(:

Jumin kohdalla eletään jänniä aikoja, sillä pojalla ei ole vielä toinen kives laskeutunut. Ikää on nyt 6 kk ja toivoakin vielä on, sillä kives on ollut luovutushetkellä paikoillaan ja nytkin se on hyvin lähellä. Komea poika mukavalla luonteella varustettuna, joten toivon kovasti, että kives vielä ilmaantuisi.

Kävin myös Riskin lapsukaisia tapaamassa kansallisena koirapäivänä. Söpöjä pikku hopeanuolia olivat nämä Lilo ja Mio, jotka siis Oman ja Riskin lapsia ovat.

miolilo.jpg

Vasemmalla Mio ja oikealla Lilo

miolilo2.jpg

18.3.2008

Akvaario on kokenut muodonmuutoksen ja niinpä akvaarion omalle sivulle on tehty päivityksiä. Uusin lemmikkini akitojen lisäksi on käärmekala, vaikka enemmän akvaarioharrastukseen perehtynyt kennelpoikani sitä kaikin keinoin koittikin vastustella... no, siellä se nyt luikertelee akvaariossa etsien pienintäkin koloa josta voisi paeta...

Koirarintamalla ei mitään kovin hätkähdyttävää, tuossahan nuo kasvavat ja vankistuvat. Kovasti odotellaan kevättä, että päästään aloittamaan näyttelykausi täysillä... Päivitin hieman tuoreempia kuvia kasvattipoikieni Gishin ja Gogon sivuille. Komeita on pojista kasvanut!

1.3.2008

Paistaahan se aurinko tänne risukasaankin! Vaara on täysin kuntoutunut ja mielialakin alkaa olla niin korkealla, että leikkiminen muiden koirien kanssa maistuu.. (tämä on harvinaista Vaaralta). Nyt katsellaan ainakin vuosi elämää eteenpäin ja sitten ehkäpä uusi yritys tehdä pentusia.

Akita ry:n talvipäivät oli ja meni. Sain kunnian ottaa vastaan hallituksen puheenjohtajan paikan, joka on melkoinen haaste. Toisaalta, vaikka tämä teettää paljon lisää työtä, voin kuitenkin olla vaikuttamassa rodun tulevaisuuteen yhdessä muiden hallituslaisten kanssa mikä on hieno asia!

Samaisilla talvipäivillä palkittiin vuoden 2007 parhaiten menestyneet näyttelykoirat ja minun punaiset tytöt sijoittuivat hienosti: Vaara oli vuoden VSP akita ja Tuli voitti "vuoden paras pentu"-tittelin. olen enemmän kuin tyytyväinen näihin tuloksiin! ensi vuoden tavoite on saada nämä loputkin laumasta sijoittuneiden listalle...(minäkö kunnianhimoinen? (; )

Ja vihdoin palkittiin pitkä odotuskin! Ranskan hurmuri poika muutti omaan kotiinsa Hyvinkäälle karkauspäivänä 29.2. Poika on todella komea ja hänestä voi katsella kuvia ja lisätarinaa omalta sivultaan. Pojan nimeksi tuli Tuska! ja vaikka tämä nimi sopiikin tähän kyseenalaiseen nimikategoriaani, niin selvennykseksi että en ole valinnut näitä sijoituskoirien nimiä vaan se on ihan sijoitusperheiden oma valinta! enkä ole edes käyttänyt kiristystä tai lahjontaa...(:

niin, ja vielä loppuun yksi ilouutinen; Riskistä on tullut taas isä viimeisen päivityksen jälkeen (pennut syntyi 15.2)! Tällä kertaa syntyi 5 pentua, joista 4 tyttöä (3 brindleä ja 1 punainen) ja 1 punainen poika, joka on kuulemma jytkympi tapaus. Taitaa tullaa isäänsä... Pennut syntyivät kakkomäen kenneliin ja emona on Vaaran täyssisko, Oma. Onnea matkaan näille pienille akitan aluille!

P.S sain vihdoinkin päivitettyä tuoreempia kuvia Jumista ja Uhkasta heidän omille sivuilleen, joten siellä voi käydä katsomassa...

9.2.2008

Eipä asiat taas mennytkään niinkuin olin odottanut... Vaaran synnytys alkoi yht'äkkisesti 24.1. Pentuja syntyi kaksi - molemmat tyttöjä. Ensimmäinen, joka oli brindle, syntyi kuolleena ja toinen tyttö syntyi viisi tuntia myöhemmin heikkona. Tämä toisena syntynyt punainen tyttö ehti elää 4h, kunnes elämä kävi pienelle liian raskaaksi ja tyttö tuupertui emonsa hellään huomaan.

Meillä on ollut todella surullista tapahtuman jälkeen ja erityisesti Vaara on ollut aivan poissa tolaltaan. Nyt kun tapahtuneesta on ehtinyt kulua pari viikkoa, elämä alkaa palata entiselleen. Vaara on jo piristynyt ja alkanut syödä ruokaakin. Synnytyskertomuksesta voi lukea lisää H-pentue sivulta.

Uhka ja Jumi kasvavat ihan silmissä! Heistä tulee löytymään lähipäivinä myös tuoreempaa kuvamateriaalia omilta sivuilta. Uhka on vihdoin löytänyt meillä paikkansa laumassa ja muut koirat ovat hyväksyneet pienen uudeksi ystäväkseen. Sanomalehtiä kuluu yhä, mutta pikkuhiljaa neiti on alkanut oppia sisäsiisteyttäkin...

Tuli aloitti koirakoulun kolme viikkoa sitten. olemme penturyhmässä opettelemassa arkitottelevaisutta. Tulihan osaa kyllä jo kaikki "temput" mitä siellä harjoitellaan, mutta lähinnä olemmekin hakemassa sosiaalisia kontakteja sekä itseluottamusta Tulelle. Meistä on nopeasti tullut ryhmän suosikki parivaljakko, sillä kaikki haluavat Tulen harjoitusparikseen sen rauhallisuuden ja välinpitämättömyyden takia. (; Meidän akitaihmistenhän on tätä vaikea ymmärtää, kun nämä vain ovat niin rauhallisia aina, eivätkä välitä toisten hötkyilyistä. Tätä arvokasta ominaisuutta tulee kai pidettyä liiankin itsestääänselvyytenä välillä.

Riskistä tuli tänään onnellinen isä! Kennel Hokukensha No:ssa syntyi kaksi urospentua; brindle ja punainen. Onnea myös tuoreelle Hana-emolle!

Ranskassa poika nimeltä Chijô (tarkoittaa intohimoa) kasvaa luja vauhtia ja olen lähdössä 27.2 tulevan omistajan, Johannan kanssa hakemaan tätä hurmuri poikaa kotiin!

060.jpg

Nyt on suunnitelmissa aloittaa taas erilaisissa tapahtumissa kiertäminen, kun Vaarallakaan ei ole pentuja, joita tarvitsisi varjella kulkutaudeilta. seuraavan kerran näyttäydymme 23.2 Lempäälässä pidettävässä Akita Ry:n yleiskokouksessa. Ja näyttelykausi startataan Tampereen KV näyttelyssä maaliskuussa.

13.1.2008

Vaaralla on kuudes tiineysviikko menossa ja nyt alan olla varma siitä, että pentuja on tulossa. Niinpä tein "pennut"-valikkoon linkin H-pentueen sivuille, mihin aion jatkossa kertoa Vaaran ja tulevien pentujen kuulumisia... Sieltä siis voi seurailla tilannetta.

1.1.2008

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Toin eilen Tsekeistä mukanani kauan odotetut akita lapsoset. Heillä on nyt omat nimetkin: Uhka (tyttö) ja Jumi (poika). Tottakai täytyi heti päivittää nämäkin sivut ja tehdä näille uusille tulokkaille omat välilehtensä... eli lisää heistä voi lukea "akitani" otsikon alta.

Vaarasta ei vieläkään osaa sanoa varmuudella, onko astutus onnistunut. Nyt on menossa viides tiineysviikko ja tässä vaiheessa mahan ei kuuluisikaan olla vielä kovin pullistunut. Käytöksessä on kuitenkin ollut jo hieman sellaisia merkkejä, että voisin odotella pentuja syntyväksi... vielä ei kuitenkaan uskalla luvata mitään. Kylläpä odottavan aika osaa olla pitkää!

16.12.2007

Vaara ja Riski viettivät romanttisia päiviä marraskuun lopulla ja nyt sitten odotellaan kovasti, josko Vaara alkaa näyttää merkkejä tiineydestä... Huonosti lähti äitiysloma liikkeelle, kun jouduttiin käymään hammaslääkärissä poistamassa kaksi hammasta. Jossain pihaleikeissä Vaara oli onnistunut purukalustonsa niin kolauttamaan, että kaksi etuhammasta murtui. No eipä tämä menoa haittaa, onneksi kyse on vain kosmeettisesta seikasta!

Tällä välillä on ehtinyt syntyä Ranskaankin pentue, josta yksi raitapaitainen poika matkustaa Suomeen. Tämäkin poika menee sijoitukseen Jamin tavoin, sillä meidän kotikennelin tilat rajoittavat koirakannan koon. Ehkä tämä ei ole lainkaan huono juttu, koska muuten varmaan haalisisn kaikki maailman akitat tänne kotiini! (: Ranskalainen pentue on jälleen vanhemmista, joilla ei niin liioin ole sukulaisia Suomessa. Emo on brindle ja isä valkoinen. Toivonkin, että Suomeen tuleva pentu kantaisi mukanaan isänsä väriä (joka ei ole kyllä muutenkaan hassumman näköinen...), jotta saataisiin lisää valkoisiakin akitoja tänne.

071207_001.jpg

Ranskan pentue

Tsekeissä pienet akitapalleroiset kasvavat hurjaa vauhtia, ja eihän tässä olekaan enää kuin pari viikkoa odotusaikaa jäljellä! Alla tuoreita terveisiä Jokolta ja Jamilta, jotka ovat nyt 8 viikon ikäisiä:

jami_a_joko__1.jpg

jami_a_joko_2.jpg

jami_a_joko_4.jpg

Riskikin sai oikein kunnon joululahjan jo tässä hyvissä ajoin ennen joulua; Riskistä taitaa tulla isä useampaankin akitapentueeseen keväällä, sillä juuri tänään kävi yksi kaunis tyttönen viettämässä romanttisia hetkiä Riskin kanssa! Nyt pidetään vaan peukkuja, että Riski saisi paljon vähintään yhtä komeita lapsosia kuin itsekin on!

Vielä viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä; Mukavaa ja Rauhallista Joulua kaikille lukijoille! Ensi vuonna seuraavat päivitykset kotisivuille...

19.11.2007

Kennelliitto on tainnut skarpata; Riskin lonkkatulokset tulivat jo ja niinhän siinä kävi kuin vähän pelkäsinkin, eli lonkkatulokset tulivat takaisin C:nä. Positiivista lonkissa on joka tapauksessa se, että luiden päät ovat lääkärin lausunnon mukaan täydellisen sileät, C-luokitus johtuu löysyydestä. Tämä on aina parempi tuomio kuin C:n lonkat, joissa luiden päät ovat rosoiset.

Käytiin pyörähtämässä Jyväskylän näyttelyssäkin Riskin ja Tulen kanssa upein tuloksin; Riski ROP ja Tuli ROP-pentu! Tällaista tulosta en ollut osnnut haaveillakkaan!

Vaara näyttää nyt tosissaan aloittaneen juoksunsa. Näillä näkymin astutus olisi jo tämän viikon lopulla. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, pennut syntyvät tammikuun lopulla...

Tsekin maalla pentuset kasvavat ja vahvistuvat - Ne ovat jo neljän viikon iässä ja painoa reilut kaksi kiloa. Nyt on varmistunut myös Suomeen muuton ajankohta; uuden vuoden aatto. Odottavan aika tuntuu niin pitkältä... Alla kuvat nallukoista, melkoisia sydämen valtaajia! Tumman tytön nimeksi tuli Joko Tomimopa ja punainen uros nimettiin Jami Tomimopaksi.

vrh_j_15.11._012.jpg

Joko Tomimopa

vrh_j_15.11._vet.jpg

Jami Tomimopa

27.10.2007

Sivut ovat ehtineet olla jo melkein pari kuukautta toiminnassa ja nyt on ensimmäisen päivityksen aika. Uskomatonta kuinka paljon sivuilla on käynyt vierailijoita! Kyllä kannatti nähdä vaivaa näiden sivustojen kokoamiseen....

Mutta nyt siis niitä uutisia, paljon tässä jo onkin ehtinyt tapahtua:

  • Tuli osallistui ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä Seinäjoella ja oli heti hienosti ROP-pentu! Kaiken lisäksi tuomari kirjasi arvosteluun että "tässä pennussa on potentiaalia" ja kehoitti meitä tulemaan isoihin kehiin kun ikää vähän kertyy....sitä odotellessa. Ikuistin tämän ensimmäisen voiton ja niinpä Tulen omalla sivulla on tuore kuva ekasta voitosta.
  • Riski kävi terveystutkimuksissa ja sai terveen paperit! Niinpä Riski varmistui Vaaran tulevan pentueen isäksi. Lonkkatulokset lähtivät kennelliittoon B:nä, nyt sitten vain odotellaan, onko tulos sama kun paperit tulevat takaisin.
  • Tsekin maalla syntyi 21.10 pentue, josta on tulossa brindle narttu vahvistukseksi kenneliini. Tarkoituksena oli saada tästä pentueesta brindle jalostusuros sijoitukseen, mutta aina ei voi voittaa ja tällä kertaa ei syntynyt kuin punaisia uroksia. Tilanne saatiin kuitenkin pelastettua ja Tampereelta löytyi koti punaiselle sijoitusurokselle. Niinpä tänne kylmään Pohjolaan matkustaa vuoden vaihteen paikkeilla kaksi käärylettä tästä samasta pentueesta... Pentueen isänä on upea japanintuontiuros Toramaru Go Sanzenkarisou ja emona Saksantuontinarttu Zui Rei Akita inu of Cacic.
zui_rein_pentue.jpg