Harkitsemassa pentua?

pentuset_166.jpg
 

Minulle kasvattajana on erittäin tärkeää, että kasvattamani pennut pääsevät hyviin koteihin. Siksi toivon, että ennen pennun hankkimista perehdyt rotuun huolellisesti. Pennun varaamisen edellytyksenä pidän tapaamista henkilökohtaisesti ja samalla sinulla on mahdollisuus tutustua koiriini. Tuleviin pentueisiin voit tutustua "pentue suunnitelmat" -sivulta.

 

Seuraavat kohdat on hyvä kerrata ennen pennun ostamista:

 

 1. Koiran ostohinta on vain pieni osa niistä kuluista, joita koiran ylläpitäminen vaatii. Sen lisäksi tulevat: ruokakulut, eläinlääkärikulut, vakuutuskulut, koiravero, harrastuskulut,  mahdolliset vahinkokulut...

 

2. Pieni pörröinen pentu on suloinen, mutta oletko valmistautunut siihen, että se kasvaa isoksi, voimakkaaksi koiraksi joka vaatii vähintään peruskoulutuksen. 

 

3. Aikuinen akita ei välttämättä tule toimeen muiden koirien kanssa. Luonne saattaa yleensäkin olla haastava ja vaatia erityisen paljon aikaa ja hermoja omistajaltaan.

 

4. Akita voi helposti saavuttaa yli kymmenen vuoden iän, koiraan on sitouduttava koko sen eliniäksi.

 

5. Akita on tunteellinen ja ajatteleva eläin, se tarvitsee sinun huomiotasi ja aikaasi. Vaikka akita pärjääkin ulkona, se ei sovellu "pihan perän häkkikoiraksi".

 

pentuset_141.jpg