K-pentue /litter K

syntynyt: Viisi pentua syntyi 22.9.2009 keisarinleikkauksella.

Pennut:

keisari1.jpg kiusanhenki1.jpg kansikuvatytt1.jpg kuiskaaja1.jpg kuokkavieras1.jpg

Vuorenvarman
Keisari
UROS

Vuorenvarman
Kiusanhenki
NARTTU

Vuorenvarman
Kansikuvatyttö
NARTTU

Vuorenvarman
Kuiskaaja
NARTTU

Vuorenvarman
Kuokkavieras
NARTTU

 

Pentueen emo: Joko Tomimopa "Uhka", om. Noora Vahvelainen

Pentueen isä: Ryuuko Go Musashi Aiwa "Riski", om. Noora Vahvelainen & Anita Kaakkola

 uhka1vee.jpgriski2pieni.jpg                       UHKA                                                 RISKI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajatuksiani tästä pentueesta:

Tässä on pentue, jonka vanhempien luonne täyttää kaikki kriteerit mitä osaan toivoa. Molemmat vanhemmat ovat todella ystävällisiä ja avoimia luonteeltaan myös vieraita ihmisiä kohtaan. Riski on poikkeuksellisen kiltti urokseksi ja heittäytyy varmasti kaikkien paijattavaksi. Uhka on erittäin tasapainoinen ja rauhallinen nuori akita, joka varmasti täydentää Riskin hieman energisempää olemusta! Molemmat vanhemmat ovat tuontikoiria, joten suvun terveystaustoista ei ole tietoa, mutta vanhemmat itse ovat olleet erittäin perusterveitä. Riskillä on myös jo useita jälkeläisiä, joista yhdenkään ei ole todettu sairastavan perinnöllisiä sairauksia.

Myös ulkonäöllisesti pennuilta on odotettavissa paljon, sillä molemmat vanhemmat ovat hyvin näyttelyssä menestyneitä! Uhka on siro ja feminiininen narttu, kun taas Riskissä riittää maskuliinisuutta ja massaa!

Myös sukutaulu tukee ajatustani geenien monimuotoisuudesta sillä sukusiitosprosentti on 0 ja molempien vanhempien suku on harvinaista Suomessa jos ei oteta huomioon Riskin jälkeläisiä.

Sanottakoon, että tämä yhdistelmä oli helppo päättää, koska siinä on kaikki kohdallaan! (:

 

Pentupäiväkirja:

Pentuja odotettiin syntyväksi kauan ja hartaasti. Yleensä, kun on ensikertalainen narttu kyseessä, pennut syntyvät hiukan aiemmin maailmaan, mutta ei tällä kertaa. Oli jo 64. tiineysvuorokausi menossa, kun aloin huolestua. Vaikka Uhka alkoi kyllä näyttää merkkejä lähestyvästä synnytyksestä niin avautumisvaiheen pitkittyessä päätin vihdoin käydä eläinlääkärillä tarkastuttamassa tilanteen. Uhkalle päätettiin tehdä keisarinleikkaus, vaikka synnytyksen käynnistymistä olisi ehkä voitu odotella vielä vuorokausi. Emme kuitenkaan halunneet ottaa riskiä, että pennut kuolisivat kohtuun.

Leikkaus tapahtui nopeasti ja pentu toisensa jälkeen kannettiin lääkrin pöydälle elvytettäväksi ja kuivattavaksi. Pian pentuset siitä sitten virkosivatkin ja alkoivat jo kovasti vääntelehtiä ja metelöidä! Uhka parka vaan makasi leikkauspöydällä tiedottomana kaikesta, kun haavaa ommeltiin kiinni.

Pennut pakattiin kera lämpöpullon styrox laatikkoon ja matka kohti kotia alkoi Uhkan maatessa pökkyrässä auton takatilassa. Matka kului nopeasti miettiessä, kuinka Uhka hyväksyisi pentunsa ja käynnistyisikö maidon tuotanto. Kotona murehtimiset osoittautuivat kuitenkin pian turhiksi, sillä maitoa tuli yllin kyllin ja jo muutaman tunnin päästä Uhka pesi pentujaan hellästi kielellään. Nyt vain odotellaan haavan pikaista paranemista!

 

uhaka_ja_pennut.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pennut.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.10.2009kaikki_kasaan.jpg

Pennut täyttivät viikon tiistaina. Samalla oli myös punnituspäivä ja kivasti oli painot noussut; painavin pötkö oli jo 780g!

Sekä Uhka että vauvat voivat nyt oikein hyvin. Uhkalla oli ihan ekoina päivinä vähän kipuja keisarileikkauksen takia ja siksi ruokakin maistui huonosti. Nyt kuitenkin kivut ovat mennyttä ja kuppi tyhjenee hetkessä! Uhka on todella hyvä äiti pienokaisille ja hoitaa niitä tunnollisesti. Nyt tosin jo vähän uskaltaa poistuakin pentulaatikosta katsomaan muun talon elämää. Ja pennut vahvistuvat päivä päivältä. Nyt kuonotusten.jpgjo nostellaan kovasti päätä ja ryömitään hurjaa vauhtia pentulaatikossa kun äiskä tulee paikalle ja avaa maitobaarin!

 

 

 

 

 

lj.jpg

Tässä sitä äiskää ootellaan ja uni maistuu kasalla sisarusten kanssa.

nukuttaa.jpg

Ja kun on syöty, niin on taas kiva nukkua, kun vatsa on sopivan pinkeenä!

 

 

 

 

 

 

 

9.10.2009

Kaksiviikkois synttärit oli ja meni. Kaikki pennut ova2vko2.jpgt nyt rikkoneet kilon rajan, joten mistäänpienistä pötköistä ei enää voi puhua! Pienoiset tähtisilmät alkavat myös tuikkia karvojen lomasta ja Uhka parka ei enää pääse salaa hiippailemaan pentujen ohi. Pentulaatikossa alkaa jo olla melkoinen vilske silloin kun koko lauma on hereillä. Kävelyä harjoitellaan jo kovasti ja välillä siten vaan istutaan totisen näköisinä. On todella nautinnollista seurata tällaisen pentueen varttumista, joilla on kaikki hyvin. Sillä kai nämä kuulumisetkin tuppaa jäädä lyhyeen, kun mitään traagista ei ole kerrottavana! Nyt on jo alettu kuumeisesti harkita nimiä näille palleroille, ehkä seuraavassa päivityksessä on sitten jo aika paljastaa 2vko3.jpgmillä nimillä nämä ihme-pennut jatkossa tunnetaan...

 

"Et sä äiskä pääse meiltä enää pakoon!"

2vko4.jpg

Tässä kaikki tytöt köllöttelemässä, poitsu on hakeutunut toiseen reunaan pentulaatikkoa vilvoittelemaan

2vko5.jpg

 

Ja taas syödään. Maitobaarissa käy melkoinen kuhina!

 

 

 

2vko6.jpg"Terveisiä kotijoukoille, täälä mä oon tassu pystyssä ja silmät melkeen apposen auki!"

 

 

 

 

 

2vko1.jpg

18.10.2009

Niin äkkiä se aika menee ja pennut varttuu isoiksi.. nyt ne jo muuttivat pentulaatikosta omaan huoneeseensa asumaan, jotta pienillä tassuilla on enemmän tapsuttelutilaa... Pentusilla on nyt myös sirut niskassa ja sitä myötä omat nimet! Tämän sivun yläreunasta löytyy kaikkien nimet ja linkki pentujen omille sivuille. Nyt on sitten myös ensimmäiset ulkoilmaelämykset takana päin, sillä tänään pennut kävivät ensimmäistä kertaa pihassa ihmettelemässä suurta maailmaa. Vähän pelottavaahan se oli, mutta toisaalta myös niin kiehtovaa... Jatkossa uudet kuvapäivitykset tulevat pentujen omille sivuille.

juna.jpg